Lasten ja nuorten sävellyskilpailu

Metsäretkipäivän laulusävellyskilpailun aiheena on metsä. Lähde metsään sävellysretkelle ja kirjoita kokemuksesi sanoiksi ja säveliksi. Osallistu kappaleella Metsäretkipäivän lasten ja nuorten laulusävellyskilpailuun! Voittajalaulu toimii Suomen lasten metsäretkipäivän virallisena tunnuslauluna. Sävellyskilpailu on osa Suomen lasten metsäretkipäivän 5-vuotisjuhlavuotta.

Kilpailuaikaa on 30.4.2021 saakka. Voittaja julkistetaan Suomen lasten metsäretkipäivänä 12.5.2021.

Ihania sävellysretkiä!

Laulusävellyskilpailun säännöt ja ohjeet

Sävellys:

Etsimme metsäretkipäivälle tunnuslaulua. Kilpailukappaleen tulee olla lapsen/nuoren tai lapsi-/nuorisoryhmän (alle 18-vuotiaat) tekemä suomenkielinen lauluteos, jossa on sävel ja sanat. Laulun tyyli ja pituus on vapaa (mieluiten alle 5 minuuttia), myös räppi käy. Yksi osallistuja voi osallistua kilpailuun usealla laululla. Kilpailusarjoja on yksi.

Sanoitus:

Laulun sanoituksen voi tehdä itse tai sävellyksen pohjana voi käyttää vuoden 2019 metsärunokilpailun voittajarunoja.  

Varhaiskasvatussarjan voittajaruno (Pilke Loisteen 4-vuotiaiden päiväkotiryhmä)

Puut ovat vihreitä ja ruskeita. Puut heiluu ja tuulee. Ne vain vähän noin tuulee. Puista näkee tosi kauas. Voi tulla vaikka alas jos pelottaa liikaa. Voi kasvattaa puun. Puu kasvaa juuresta. Sitten se on kasvanut.

Esi- ja alkuopetussarjan voittajaruno (Saana 5v.)

Metsässä syön eväitä

hyttyset ympärilläni

linnut laulaa.

3.-6.luokkasarjan voittajaruno (Saara 12v.)

Kuljen polkuja menneiden, hypin mättäillä metsien. 

Kevätlintujen laulu soi, kevääseen minut aina toi. 

Varpaat kun lasken veteen vilpoiseen, se vie minut aikaan silloiseen.

Palautus: 

Kilpailu on tarkoitettu alle 18-vuotiaille, jolloin teoksen palauttaa aikuinen. Palauta teos julkaisukelpoisena mp3-muodossa sähköpostiin linkkinä tai liitetiedostona: metsaretkipaiva@gmail.com. Eduksi on, jos mukana lähetetään nuotinnus. 

Kirjoita sähköpostiin seuraavat tiedot:

Säveltäjän/säveltäjien nimi

Säveltäjän/säveltäjien yhteystiedot (sähköposti, katuosoite ja puhelinnumero)

Kerro lyhyesti, miten sävellys syntyi

Annan luvan, että sävellys toimii Suomen lasten metsäretkipäivän tunnuslauluna, se voidaan äänittää ja julkaista Suomen lasten metsäretkipäivän kanavilla. 

Annan/en anna tutkimuslupaa (tutkimus toteutetaan anonymisoiden ja siitä tutkitaan esimerkiksi laulun sisältöä).

Kilpailuaika ja palkinnot
Kilpailuaika on 16.3.2020 – 30.4.2021. Voittaja julkistetaan Suomen lasten metsäretkipäivänä 12.5.2021. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Palkintona on pieniä tuotepalkintoja. Voittajalaulu toimii metsäretkipäivän virallisena tunnuslauluna. Voittajan valitsee metsäretkipäivän tuomaristo.

Arviointi
Laulusävellyksessä arvioidaan sen liittymistä metsään ja metsäretkiin, sen laulettavuutta, omaperäisyyttä, oivaltavuutta ja kykyä herättää tunteita ja ajatuksia.

Tekijänoikeudet
Alle 18-vuotiaan osallistumiseen tarvitaan huoltajan lupa. Laulusävellyskilpailuun osallistujat antavat kilpailuun osallistuessaan Suomen lasten metsäretkipäivälle luvan äänittää ja julkaista sävellyksiä sosiaalisen median kanavissaan sekä kotisivuilla. Sävellyksen tekijänoikeudet pysyvät kilpailijoilla. Sävellystä ei käytetä kaupallisissa tarkoituksissa.