Luontotapahtumia loppuvuodelle

Mitä metsäretkipäivän jälkeen? Listasimme tämän vuoden luontotapahtumia.  Jos joku uupuu, vinkkaa meille luontotapahtuma kommentteihin tai sähköpostitse: metsaretkipaiva@gmail.com.

Kesäkuu
9.6.–10.6.2018 Birdlife: Pönttöbongaus
Pönttöbongauksessa tarkkaillaan pihapiirin linnunpöntöissä pesiviä lintuja ja ilmoitetaan havainnot BirdLife Suomelle.

9.6.–10.6.2018 Luonto-liiton Kevätseuranta
Viimeinen Kevätseuranta-viikonloppu! Viikonlopun teemana on lepakot.

17.6.2018 Luonnonkukkien päivä
Yhteispohjoismaisen Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasvituntemuksen ja -harrastuksen edistäminen sekä yhteisten luontokokemusten tarjoaminen mahdollisimman monelle.

Heinäkuu

Lomakuukausi!

 

Elokuu
20.8.–26.8.2018 Puunhalausviikko
Valtakunnallinen puunhalausviikko kannustaa ihmisiä halaamaan puita ja osoittamaan, että he arvostavat omaa lähiympäristöään.

25.8.2018 Suomen luonnon päivä
Suomen luonnon päivää juhlitaan elokuun viimeisenä lauantaina rennosti ja pilke silmäkulmassa. Liputa Suomen luonnolle ja lähde liikkeelle luontoon. Kutsu kaverisi mukaan tai järjestä oma tapahtuma – tyyli on vapaa.

Syyskuu
8.9.2018 Nuku yö ulkona
Suomen Latu haastaa suomalaiset nukkumaan yönsä ulkona. Majoitteena voi olla teltta, tarppi, laavu tai vaikka kuusen alus. Tärkeintä on nauttia luonnosta ja jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona.

27.9.2018 Valtakunnallinen puun päivä
Puun päivänä kehoitetaan ihmisiä istuttamaan puita yksin ja yhdessä. Päivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota puiden ja metsien merkitykseen ja suojeluun.

Lokakuu
6.10.–7.10.2018 Birdlife: EuroBirdwatch18
EuroBirdwatchin tärkein tavoite on herättää kiinnostusta muuttolintuja ja niiden suojelua kohtaan. Tapahtumaan osallistuu vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä sekä yleisötapahtumissa että omatoimisesti retkeillen.

Aina voi retkeillä!

Yksi ajatus artikkelista “Luontotapahtumia loppuvuodelle”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *