Harjoittelun kolme perusasiaa

personal traning_kaksi naista ja miesHarjoittelussa on kolme perusasiaa, jotka jokaisen liikkujan olisi hyvä muistaa.

1) Säännöllisyys on kaiken A ja O

Kuntoa ei voi “varastoida” vaan elimistömme vaatii säännöllisesti uusia ärsykkeitä. Jos uutta harjoitusärsykettä ei tule tietyn palautumisajan jälkeen niin elimistö palautuu vähitellen harjoitusta edeltävälle tasolleen eikä pidempiaikaista kehitystä tapahdu. Terveyden ylläpitämisen kannalta pitäisi tutkitusti parantaa kestävyyskuntoa liikkumalla useana päivänä viikossa yhteensä ainakin 2 tuntia 30 minuuttia reippaasti TAI 1 tunti 15 minuuttia rasittavasti. Sen lisäksi lihaskuntoa ja liikehallintaa pitäisi kohentaa ainakin kaksi kertaa viikossa.

Lisää liikkumisesta ja sen hyödyistä saat uudelta kurssiltamme Liikunta ja hyvinvointi

2) Tavoitteet ohjaavat valintoja

Liikkumisella olisi hyvä olla aina jokin tavoite. Liikkumisesta tulee onnistumisen kokemuksia, kun pääsee asettamaansa tavoitteeseen ja tämä puolestaan motivoi keksimään uuden tavoitteen ja pitää liikkeessä. Jos olet asettanut tavoitteeksesi esimerkiksi juosta 10km matka jossain tapahtumassa ja kun väsyneenä pohdit jäätkö illaksi sohvalle vai käytkö juoksemassa lenkin niin tavoite toivottavasti ohjaa sinut jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Tavoitteen ei tarvitse olla myöskään välttämättä mikään kilpailu vaan se voi olla vaikkapa 10 000 askeleen ottaminen päivittäin tai muu arkista liikkumista tukeva tavoite.

UniSportin Personal Trainer -palvelu on erinomainen keino asettaa tavoitteita liikkumiselle ja päästä niihin.

3) Liikkumisen pitää olla hauskaa

Liikkumista on hyvin vaikea pitää säännöllisenä eikä tavoitteitakaan tule varmasti asetettua, jos liikkuminen tuntuu vastenmieliseltä. UniSportin laajassa lajivalikoimassa löytyy takuulla jokaiselle jokin sellainen tapa liikkua, joka tuntuu omalta ja jota on hauska tehdä. Älä lannistu, jos se “oma juttu” ei löydy saman tien – kokeilemalla erilaisia liikuntamuotoja löydät varmasti omasi ennemmin tai myöhemmin!

Tutustu UniSportin laajaan kurssivalikoimaan täällä.

Kuva: Shutterstock
Teksti: Jussi Pesola

4 thoughts on “Harjoittelun kolme perusasiaa

  1. I run a vape store submission site and we have had a posting from a vape shop in the USA that additionally markets CBD product lines. A Month later, PayPal has contacted use to claim that our account has been limited and have asked us to take out PayPal as a payment method from our vape shop web directory. We do not offer CBD products like CBD oil. We simply offer internet marketing services to CBD firms. I have taken a look at Holland & Barrett– the UK’s Leading Wellness Retail store and if you take a close peek, you will witness that they offer a fairly substantial series of CBD products, primarily CBD oil and they also happen to accept PayPal as a settlement solution. It emerges that PayPal is employing twos sets of rules to different firms. Because of this restriction, I can no longer take PayPal on my CBD-related website. This has restricted my payment choices and right now, I am greatly dependent on Cryptocurrency payments and direct bank transfers. I have gotten in touch with a lawyer from a Magic Circle law practice in London and they explained that what PayPal is doing is altogether against the law and discriminatory as it should be applying a consistent standard to all companies. I am still to consult a different lawyer from a US law firm in London to see what PayPal’s legal position is in the United States. In the meantime, I would be very appreciative if anybody here at targetdomain could provide me with substitute payment processors/merchants that deal with CBD firms.

Leave a Reply

Your email address will not be published.