Moodlen perusteita englanniksi syksyllä

Opetusteknologiapalvelut järjestää Moodle perusteet -koulutusta myös englanniksi syksyn aikana.

Koulutuksessa osallistujat oppivat ja harjoittelevat Moodle oppimisympäristön peruskäyttöä. Käymme läpi minkälaisia eri toiminnallisuuksia Moodlessa on ja kuinka ohjelmassa navigoidaan. Lisäksi kerromme tarkemmin Moodlen tehtävänpalautus-työkalusta, keskustelualueista sekä kuinka opettaja voi julkaista oppimateriaaleja Moodlen kautta kurssilleen. Koulutus pidetään englanniksi.

Tervetuloa/Welcome! Alla linkit ilmoittautumiseen:

Kiitos!

Moodle-koulutusta tarjolla

Tarjolla on jälleen Moodle-koulutusta:

Ilmoittautuminen ja lisätiedot Helsingin yliopiston henkilöstökoulutusjärjestelmässä Suffeli Learningissä (käyttöohjeeet Flammassa). Linkit ilmoittautumiseen löydät yllä olevasta listasta.

Muista myös:

Muistathan myös etäopetuksen kahvilan joka torstai, ks. Flamma!

Tervetuloa!


Tilaa koulutusta

Jos et löydä sopivaa koulutusta, ota yhteyttä moodle@helsinki.fi.

Koulutuksen muoto voi olla esim.

 • luentomainen tai vuorovaikutteinen webinaari
 • tiivis ja lyhyt tietoisku
 • työpaja, jossa työstetään Moodle-/MOOC-kurssialuetta
 • kysy & vastaa -klinikka.

Ajankohtana voi olla esimerkiksi koulutusohjelmanne säännöllinen opettajatapaaminen tai opetuksen kehittämispäivä. Esimerkkejä Moodle-koulutuksista löydät Flammasta, ks. Opetusteknologiakoulutus.

Moodle päivitetään 30.6.2021

Helsingin yliopiston Moodle päivitetään keskiviikkona 30.6.2021 klo 8-17 versioon 3.10 Päivityksen aikana Moodleen ei pääse kirjautumaan, joten varmista, ettei kurssilla ole tenttejä tai tehtävien viimeisiä palautuspäiviä tuolloin. Päivitys ei välttämättä vie koko päivää, mutta aikaa on varattu mahdollisten ongelmatilanteiden vuoksi.

Päivitys ei tuo suuria muutoksia Moodleen, vain joitakin pienempiä käytettävyysparannuksia. Esim. uusilla Moodle-alueilla suoritusten seuranta tulee olemaan oletuksena päällä. Tämä helpottaa toiminnon käyttöön ottamista aktiviteeteissa. Moodleen on tulossa suurempi ulkoasun päivitys versiossa Moodle 4.0 (seuraa moodle.org:n kehitystyötä englanniksi). Näillä näkymin Moodle 4.0 tulee Helsingin yliopistolle kesällä 2022.

Moodle on nykyään paremmin saavutettava WCAG 2.1-version myötä. Lisätääksemme saavutettavuutta olemme lisänneet editorilla tehtyihin linkkeihin, jotka avautuvat uudessa ikkunassa / välilehdessä, pienen nuolen ➚. Tämä näkyy esim. Sivu-, Kirja- ja Ohjeteksti-aineistoilla tehdyissä teksteissä.

Ota yhteyttä

Liity uudelle Moodle-News -sähköpostilistalle

Moodle-Newsin sähköpostilista uudistuu ja kaikkien pitää tilata uutiset uudestaan eli liittyä uudelle sähköpostilistalle. Elokuusta 2021 lähtien viestimme vain uuden sähköpostilistan kautta.

Miten liityn sähköpostilistalle?

 • Lähetä sähköpostia osoitteeseen majordomo@helsinki.fi
 • Kirjoita sähköpostiviestin tekstiosaan: subscribe moodle-news etunimi.sukunimi@helsinki.fi (Viestin otsikon voi jättää tyhjäksi.)
 • Ks. tarkemmat ohjeet Helpdeskin sivuilta

Ongelmia? Ota yhteyttä moodle@helsinki.fi

Unitube-videot Moodlessa ovat pois käytöstä 8.6.2021

Unitube-videopalvelussa on koko päivän kestävä, kaikkia Unitube-palveluita koskeva käyttökatko tiistaina 8.6.2021. Käyttökatko johtuu Unitube-taustajärjestelmä Opencastin pakollisesta versiopäivityksestä, jonka avulla mahdollistetaan Unitube-palveluiden parempi jatkokehitys.

Käyttökatkon aikana 8.6.2021:

 • Unitube-lataamo ja -katsomo-palvelut, sekä Unitube-salit ja -studiot ovat pois käytöstä.
 • Unitube-videot Moodlessa ovat pois käytöstä.
 • Olethan ongelmatilanteissa yhteydessä IT-Helpdeskiin.
 • Ks. uutinen Flammassa.

Pahoittelemme katkosta yliopistolaisille aiheutuvaa haittaa!