Käyttämättöminä olevien kurssialueiden poisto

Kurssialueiden kokonaismäärä Moodlessa on kasvanut lisääntyneen kiinnostuksen ja opetuskäytön myötä. Opettajat luovat uusia kurssialueita jokaiselle kurssin opetuskerralle, esimerkiksi TVT-ajokortille syksylle 2010 ja syksylle 2011, mikä on useimmiten se järkevin tapa toimia. Tästä kuitenkin on seurannut suuri määrä menneiden kurssikertojen jo vanhentuneita, pitkään käyttämättöminä olleita kurssialueita, ja toisaalta useita samannimisiä kurssialueita. Näistä seuraa opiskelijoille lisävaivaa oikeiden kurssialueiden löytämisessä. Siksi on mielekästä säännöllisesti keskitetysti sulkea ja poistaa vanhentuneita ja käyttämättömiä kurssialueita, mistä myös omien kurssialueidesi lista selkiytyy. Lisäksi tällä prosessilla valmistaudutaan Moodle2:seen siirtymiseen.

Käyttämättömien kurssialueiden poistoon valmistava prosessi aloitetaan syksyllä 2011. Kurssialueet, joilla a) ei ole käyntejä yli 12 kuukauteen ja joiden b) aloituspäivästä on yli 12 kuukautta, päätyvät mukaan prosessiin. Näitä kurssialueita ei poisteta heti, vaan kurssialueen opettajille lähetetään sähköpostiviestejä tilanteesta. Jos kurssialueella on useita opettajia, sopikaa kurssin vastuuopettajan kanssa kurssialueen mahdollisesta säilyttämisestä. Opettajat saavat yhteensä vähintään kolme eri viestiä kahden kuukauden välein ennen kuin kurssialue poistetaan. Prosessin vaiheet ovat:

  • Vaihe 1: Jos kurssialue on edelleen avoinna opiskelijoille, se suljetaan.
  • Vaihe 2: Kurssialue siirretään piilotettuun kategoriaan ja se piilotetaan myös opettajien hymoodle-sivulta. Opettajat pääsevät kurssialueelle kuitenkin vielä sen suoralla osoitteella.
  • Vaihe 3: Kurssialue poistetaan.

Opettajat saavat sähköpostiviestit kaksi kuukautta ennen kutakin vaihetta. Jos kurssialuetta tarvitaan vielä jatkossa opetuskäyttöön, poistoprosessin voi keskeyttää vaiheessa 1 muokkaamalla Kurssin aloituspäivää kurssialueen Ylläpito-valikon Asetukset-kohdasta ja vaiheen 2 jälkeen pyytämällä kurssialueen palautusta osoitteesta ok-moodle@helsinki.fi. Muista, että kurssin aloituspäivä ei voi olla tulevaisuudessa, jos opiskelijoiden pitää päästä kurssialueelle.

Jos olet kurssin vastuuopettaja ja haluat nopeuttaa kurssialueen poistoprosessia, ota yhteyttä ok-moodle ät helsinki.fi.

2 Replies to “Käyttämättöminä olevien kurssialueiden poisto”

  1. Käytän samaa kurssialuetta vuodesta toiseen. Poistan vanhat opiskelijat ja uudet rekisteröityvät. Joutuvatko nämä alueet poistoprosessiin?

    1. Sellaiset kurssialueet, joilla on käyntejä, eivät missään vaiheessa päädy poistoprosessiin. Viimeisimmästä käynnistä tulee olla yli vuosi, ja jos käytät aluetta sitä säännöllisemmin, alue säilyy normaalisti käytössä. Tuo onkin ihan hyvä kurssialueen kierrätystapa.

Comments are closed.