Vastaa Kirjat elämässäni -kyselyymme!

Millaisia elämyksiä, muistoja ja tapoja kirjojen lukemiseen liittyy? Mikä tekee miellyttävän äänikirjan, mikä tietokirjoissa kiehtoo? Miksi lukeminen tökkii ja mikä saa etsiytymään kirjojen pariin vuosi tai vuosikymmen toisensa jälkeen? Me Muuttuva lukijuus -hankkeen tutkijat kutsumme kaikenlaisia lukijoita vastaamaan Kirjat elämässäni -kyselyymme saadaksemme vastauksia näihin ja moniin muihin kysymyksiin.

Haluamme kyselyn avulla päästä monenlaisten lukutapojen ja lukemisen muotojen äärelle sekä kuulemaan ajatuksia erilaisilta lukijoilta. Kysely koskee niin painettuja kirjoja, e-kirjoja kuin äänikirjojakin. Voit lukea mitä vain sarjakuvista opaskirjoihin ja dekkareista aforismeihin; lukemisesi voi olla päivittäistä, puuskittaista tai satunnaista. Kaikki ajatukset lukemisesta ja sen merkityksistä ovat tervetulleita!

Kyselyyn vastaaminen kestää noin 20–60 minuuttia riippuen siitä, kuinka laajoja vastauksia kirjoitat. Vastausaikaa on 12.9.2021 asti, ja vastata voivat yli 15-vuotiaat henkilöt. Emme kerää vastaajien henkilötietoja, ja vastaukset arkistoidaan tutkimuskäyttöön.

Kyselyyn pääsee vastaamaan tästä(HUOM! Kysymyksen 2.5. vaihtoehtoista on viimeisessä editointivaiheessa jäänyt pois dekkarit/rikos/jännitys. Voit käyttää vaihtoehtoa ”muu” tämän valintaan tai mainita asiasta avovastauksessa 2.9. saman osion lopuksi. Pahoittelemme kömmähdystä!)

 Muuttuva lukijuus -hankkeeseen voi tutustua tarkemmin täällä.

Ajastasi ja osallistumisestasi lämpimästi kiittäen,

Hankkeen tutkijat Pirjo Hiidenmaa, Ilona Lindh ja Roosa Suomalainen

2 vastausta artikkeliin “Vastaa Kirjat elämässäni -kyselyymme!”

 1. Aloin jo vastaamaan kyselyynne, mutta huomasin kesken kyselyn, että teille kirja onkin eri asia kuin äänikirja. Olen koko elämäni lukenut hirveästi fyysisiä kirjoja, ja luopunut niistä oikeastaan kokonaan. Jätin nyt kyselyyn vastaamatta, kun erottelu oli näin jyrkkä ja olisi pitänyt perua kaikki aiemmat vastaukset. Tiedä sitten, onko muita kaltaisiani.

  t. Anu

  1. Hei Anu, ja kiitos palautteestasi!

   Tässä kyselyssä tarkoitamme kirjalla mitä tahansa kokonaisteosta, joka voi olla painettu, e-kirja tai äänikirja.

   Joissain kysymyksissä fokus on nimenomaan kirjan muodossa, jolloin eri muodot on tarkoituksella eroteltu toisistaan. Muutoin voi huoletta vastata sillä ajatuksella, että kirjan lukemisella tarkoitetaan yhtä lailla äänikirjojen kuuntelua.

   Kuvaamasi lukutottumusten muutos olisi erittäin tärkeä ja kiinnostava näkökulma tutkimuksemme kannalta, joten olisimme kiitollisia, jos jaksat vielä palata vastaamaan tästä epäselvyydestä huolimatta. Kiitokset huomiostasi joka tapauksessa!

   Parhain terveisin
   Roosa / Muuttuva lukijuus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *