Kutsu Nefan syyskokoukseen & hallitustoiminnan esittely

NEFA-Helsingin sääntömääräinen syyskokous pidetään etänä Zoomissa 23.11.2020 klo 17–19. Kokouksessa valitaan puheenjohtaja ja uusi hallitus vuodelle 2021. Jos olet kiinnostunut järjestötoiminnasta pienessä matalan kynnyksen ainejärjestössä, saavu rohkeasti paikalle! Opintosuunnallasi ei ole hallitukseen pyrkiessäsi väliä.

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2712706205647637
Zoom-kokouksen linkki: https://helsinki.zoom.us/j/66695232603…
Meeting ID: 666 9523 2603
Passcode: 892300

Kaipaamme joukkoomme aktiivisia toimijoita, jotka osallistuvat yhteiseen tekemiseen sekä tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen. Järjestötoiminnasta on hyötyä jos jonkinlaista: saat uusia kavereita ja kokemuksia, verkostoidut, omaksut tärkeitä tietoja ja taitoja, saat täytettä ansioluetteloon, pääset vaikuttamaan opiskelijatoimintaan ja yliopiston asioihin, osallistut järjestölehden tekoon ja keräät opintopisteitä. 

Ainejärjestötoiminnassa joissain tilanteissa vastuualueiden rajat saattavat hämärtyä. Parhaimmillaan järjestötoiminta onkin yhteen hiileen puhaltamista ja vastavuoroista auttamista ja omista hommista joustamista.

Millaisia pestejä ainejärjestössämme on tarjolla? Nykyhallituksen jäsenet kertovat:

✔️Puheenjohtaja

Hei! Olen Roope, ja toimin Nefan puheenjohtajana kuluvalla kaudella. Nefan hallituksessa tämä on toinen vuoteni. Aiemmin olen toiminut Nefassa taloudenhoitajana.

Puheenjohtajana hommani on voittopuolisesti pysyä kartalla siitä, mitä järjestön kanssa ollaan tekemässä ja pyrkiä delegoimaan hommia muulle hallitukselle. Delegoidessa on tärkeää pitää korvat pystyssä myös hallituslaisten jaksamisen ja ehtimisen kanssa. Vaikka järjestötyö on tärkeää ja heittämällä valtaosan ajasta myös hauskaa, saattaa välillä lupautua tekemään liikaa, kun opiskelu haittaa järjestötoimintaa.

Virallisemmin valmistelen hallituksen kokoukset ja johdan puhetta niissä. Samalla yritän kuulostella hallituksen ja jäsenistön ajatuksia järjestön suunnasta, ja piirrellä isolla pensselillä jonkinlaisia suunnanvetoja. Lopputulos on kuitenkin yleensä jotain muuta, sillä puheenjohtaja ei kuitenkaan ole hallituksen autoritäärinen johtaja. Päinvastoin, tehtävä on enempi vastuuta kuin valtaa.

Puheenjohtajan tehtävässä olisi hyvä olla jonkinlainen käsitys ainejärjestötoiminnasta, eikä ainejärjestönkään tunteminen ole haitaksi. HYY tarjoaa koulutuksia kaikkiin tehtäviin, joten ensimmäistä vuottaan järjestötoiminnassa oleva puheenjohtajakaan ei ole mikään mahdottomuus, mutta puheenjohtajan toimiessa eräänlaisena asioiden hoitamisen viimeisenä varmistuksena, jonka perään ei katso kukaan (paitsi tietysti hyvä varapj), olisi vuoden kulku ainakin pakollisten toimien ja asiakirjojen osalta olla hallussa.

Jos vastuu ja isojen linjojen suunnittelu puhuttelee, saattaa hyvin olla, että puheenjohtajan toimi on juuri sinua varten!

🐻

✔️Varapuheenjohtaja

Moi, olen Saga. Opiskelen kansatiedettä neljättä vuotta. Nefassa toimin parhaillani varapuheenjohtajana.

Varapuheenjohtajan tehtäviin kuuluu avustaa puheenjohtajaa tarvittaessa.  Tänä vuonna omiin tehtäviini kuului myös vuosijuhlan järjestäminen. Varapuheenjohtajana on hyvä mahdollisuus perehtyä järjestötoiminnan periaatteisiin käytännön ja teorian tasolla. Suosittelen!

🐻

✔️Taloudenhoitaja

Moi, olen Jonna Rantala ja toiminut Nefan taloudenhoitajana hallituskaudella 2020.

Taloudenhoitajan tehtäviin kuuluu valvoa järjestön taloutta: mm. yhdistyksen kirjanpidon hoitamista, laskujen maksamista ja laskuttamista. Kauden päättyessä taloudenhoitaja laatii tilinpäätöksen.

Hallitustyöskentelyn parasta antia on kuitenkin mahtava porukka, jonka kanssa pääsee tekemään yhteistyötä ja suunnittelemaan ainejärjestön toimintaa – hallitustoiminnasta tulevat opintopisteet ovat vain extraa!

🐻

✔️Tapahtuma- ja fuksivastaava

Mä olen Karoliina ja oon toiminut Nefan hallituksessa tänä vuonna tapahtumavastaavana ja fuksivastaavana.

Fuksivastaavan ensisijaisena tehtävänä on pitää huolta, että fuksit saavat tietää meidän ainejärjestöstä,  aloista sekä tulevista tapahtumista. Fuksivastaavan tehtävät mulla tuli tehtyä tänä syksynä luontaisesti tuutoroinnin ohella.

Tapahtumavastaavan tehtäviin kuuluu yksinkertaisuudessaan tapahtumien suunnittelua, mainostamista ja järjestämistä. Kaikkeen saa aina tarvittaessa apua muilta hallituslaisilta ja Nefassa tapahtumat järkätäänkin usein yhteistyönä.

Tapahtumavastaavana mä olen päässyt tekemään yhteistyötä myös muiden ainejärjestöjen kanssa ja sitä kautta nähnyt heidän toimintaansa. Parasta ainejärjestötoiminnassa on juurikin yhteisöllisyys. Tapahtumavastaavan pestissä parasta on taas ollut mahdollisuus käyttää omaa luovuuttaan monipuolisten tapahtumien suunnittelussa.

Ainejärjestötoiminta antaa tosi paljon eikä sulla tarvitse olla kokemusta ennestään. Se on loistava tilaisuus tutustua opiskelijakollegoihin ja oppia myös työelämän kannalta tärkeitä taitoja!

🐻

✔️Koulutuspolittinen vastaava, tiedotus- ja somevastaava

Hei. Olen Sami Eerola, folkloristiikan kandidaatti. Toimin koulutuspolitiikan ja viestinnän vastaavana.

Koulutuspoliittisena vastaavana pääsee tutustumaan yliopiston rakenteisiin ja tutustumaan erilaisiin ihmisiin, samalla kun ajaa opiskelijoiden etua. Tiedotus- ja somevastaavana pääsee kehittämään kommunikaatiotaitojaan, järjestön visuaalista ilmettä sekä tuomaan opiskelijat yhteen eri tapahtumia varten.

🐻

✔️Sihteeri ja tilavastaava

Moi! Oon Peppi, toisen vuoden Nefan hallituslainen ja neljännen vuoden kansatieteen opiskelija. Tällä hallituskaudella olen toiminut sihteerinä ja tilavastaavana, aiemmin tiedottajana.

Sihteerin tärkein tehtävä on osallistua kokouksiin ja kirjoittaa niiden kulusta ja tehdyistä päätöksistä pöytäkirjaa. Sihteerin pestissä on hyvä olla herkällä korvalla ja huolellinen. Sihteeriys on mielestäni ollut yleishyödyllistä ja suhteellisen helppoa. Oon päässyt kokemaan aitiopaikalta, miten muodolliset kokoukset etenee ja pöytäkirjaa pidetään. Oon myös kivasti päässyt taustavaikuttamaan asioiden sujumiseen, kun on ollut perillä kokouksissa sovituista asioista.

Tilavastaavana huolehdin Humanistiklusterin tilojen asianmukaisesta käytöstä ja sääntöjen noudattamisesta järjestömme osalta. Tilavastaava edustaa kaksi kertaa vuodessa kattojärjestö Humanisticumin valtuuttaman tilakonklaavin kokouksissa, joissa jokaisella jäsenjärjestön edustajalla on puhe- ja päätösvalta. Tilavastaavan pesti on antanut selkeän vastuualueen, rohkeutta sekä mahdollisuuden vaikuttaa yhteisiä tiloja koskevaan päätöksentekoon.

Sihteerin ja tilavastaavan pestit sopivat oikein hyvin aloittelevillekin toimijoille. Ainejärjestötoiminta on ennen kaikkea antoisaa, sillä yhteisen tekemisen myötä pääsee niin verkostoitumaan, vaikuttamaan opiskelijoiden arkeen, ystävystymään hallituksen jäsenten kanssa kuin kartuttamaan työelämänkin kannalta hyödyllistä taitoja!

🐻

✔️Tiedotus- ja somevastaava

Moi! Oon Siru, toinen Nefan tiedotus- ja somevastaavista. Mun vastuulla on ollut erityisesti sähköpostilista ja Facebook. Oon muun muassa kirjoittanut tiedotteita, tehnyt Facebook-tapahtumia ja välittänyt sähköposteja Nefan listalle (ja poistanut paljon roskapostia).

On ollut kivaa päästä tekemään viestinnästä oman näköistä. Jos tekstin ja visuaalisen ilmeen muotoilu kiinnostaa, tiedotus- ja somevastaavan pesti voisi olla sopiva! Hallitustoiminnassa hyvää on myös se, että voi tehdä koko järjestön kannalta tärkeää työtä, joka hyödyttää monia.

🐻

Järjestölehti Napakairan toimitukseen haetaan toimihenkilöitä!

HYY:n Vuoden järjestölehtenä 2018 palkittu Nefan opiskelijalehti Napakaira hakee uutta päätoimittajaa sekä lehden teosta kiinnostuneita Nefan jäseniä toimitustiimiinsä opintosuunnasta riippumatta. (Liity Nefan jäseneksi https://blogs.helsinki.fi/nefa-helsinki/jasenyys/) Huom! Sinun ei tarvitse olla hallituksen jäsen osallistuaksesi Napakairan tekoon. Opiskelijalehden toimittaminen on erinomainen mahdollisuus saada matalan kynnyksen kokemusta kirjoittamisesta ja tekstien julkaisemisesta sekä lehtiprojektin saattamisesta ideasta kohti julkaisua.

Napakaira ilmestyy syksyisin ja lehteä työstetään yleensä kevään ja kesän ajan. Lehti toteutetaan vapaaehtoisvoimin, ja toimituksen jäsenille hommaa on tarjolla mm. sisällön suunnittelun ja toteutuksen, oikolukemisen, varainhankinnan sekä kuvituksen ja taiton suunnittelun ja toteutuksen parissa.

✔️Päätoimittaja
Päätoimittaja on lehden vastaava toimittaja, joka johtaa lehdentekoprojektia ja vastaa kaikkien osien toteutumisesta.

✔️Toimitustiimin jäsen
Toimittajat toimivat päätoimittajan kanssa tiiminä sponsoreiden hankinnassa, sisällön ideoinnissa, suunnittelussa ja tekstien oikolukemisessa. Toimittajat voivat ottaa osaa myös juttujen kirjoittamiseen, kuvittamiseen ja lehden taittamiseen.

Lue Napakairaa osoitteessa https://issuu.com/napakaira

Jos kiinnostuit, voit saapua syyskokoukseen kuulemaan aiheesta lisää tai ottaa yhteyttä nykyiseen päätoimittajaan veera.kujansuu@helsinki.fi. Ensisijaisesti pyrimme mahdollistamaan kaikkien halukkaiden osallistumisen lehdentekoon, mutta jos ilmoittautuneita tulee valtava määrä, joudumme mahdollisesti karsimaan.

Vastaa