Juánittelijat esittäytyvät!

“Kulttuurinen kestävyys on YK:n salajuoni”, kuuluu ryhmämme tutkittavaksi heitetty väite. Mysteereistä ja juonittelusta inspiroituva ryhmämme raottaa nyt salamyhkäisyyden verhoa ja tarjoaa vastauksia kysymyksiin, joista “virallinen totuus” tarkoituksellisesti vaikenee…

 

Jesper, 26, Nummela

 

Mitä ja miten kauan olet opiskellut? Olen opiskellut arkeologiaa vuodesta 2010 alkaen ja kasvatustiede on yksi sivuaineistani.

 

Miten olet ajatellut hyödyntää kasvatustieteitä? Toivon, että kasvatustieteiden hallinta auttaisi kehittämään työskentelytapojani. Olen siis ollut pari vuotta Kansallismuseolla oppaana.

 

Mikä olisi unelmatyösi? Ehdottomasti jokin homma museokentältä. Mikä tarkka titteli sitten olisi…ehkä museolehtori tai muuten pedagogiikan kanssa puljaava hahmo. Arkeologia saisi myös olla suuressa osassa työnkuvaa. Ja ennen eläkettä voisi ryhtyä museonjohtajaksi tai vaikka arkeologian professoriksi.

 

Rehellisesti sanottuna, jännittääkö kurssin vaativuustaso? Vain paljon. Etenkin tutkijapaneelin haastatteluosuus. Neljä aiempaa kurssia oli paljon helpompia.

 

Riina, 46, Sankt-Peterburg

 

Mitä ja miten kauan olet opiskellut? Olen aloittanut nyt käsityönopettajan opinnot ja vanhasta minulla on vaatetusalan perustutkinto ja suomen kielen opinnot Turun Yliopistosta 70 op ja monenlaista työkokemusta.

 

Miten olet ajatellut hyödyntää kasvatustieteitä? Olisin halunnut tulla opettajaksi, että jakaisin osaamiseni lapsille.

 

Mikä olisi unelmatyösi? Haluaisin tulla opettajaksi ja olla lasten kanssa tehden käsillä monenlaisia asioita leikkien ja oppien.

 

Rehellisesti sanottuna, jännittääkö kurssin vaativuustaso? Kovasti haluan tulla opettajaksi ja kestän mitä vaan saadakseen pätevyyden. En pelkää enää mitään, mutta minusta olisi mukavaa olla hyödyksi vaikka epäilen että tässä alkuvaiheessa lähinnä seuraan vierestä.

 

Olli, 25, Helsinki

 

Mitä ja miten kauan olet opiskellut? Opiskelen pääaineenani tietotekniikkaa Aalto-yliopistossa. Aloitin vuonna 2012; pikkuhiljaa olisi tarkoitus valmistua… Tänä syksynä aloitin kasvatustieteen sivuaineopinnot Helsingin yliopistossa JOO-opinto-oikeuden kautta. Ensivaikutelmani on, että kasvatustieteiden opiskelu on hyvin erilaista kuin aiemmat opintoni (tietotekniikan lisäksi lähinnä matematiikkaa ja fysiikkaa), ja olen siitä innoissani!

 

Miten olet ajatellut hyödyntää kasvatustieteitä? Jo nyt, pari luentoa käytyäni, olen hyötynyt kasvatustieteestä! Se on nimittäin avartanut ymmärrystäni siitä, mitä tiede ja tutkimus on tai voi olla. Uskon, että kasvatustieteen opinnoista on hyötyä myös työelämässä. Esim. minulle tutulla ohjelmistoalalla työskennellessä on jatkuvasti opittava uutta, ja usein tärkeimpinä “opettajina” ovat vieressä istuvat työkaverit. Oman tietonsa, ymmärryksensä ja osaamisensa jakaminen muille on siten ensiarvoisen tärkeää. Tähän kasvatustiede antaa varmasti hyvän teoreettisen pohjan. En poissulje sitäkään mahdollisuutta, että myöhemmin elämässäni jatkaisin perusopinnoista pidemmälle ja sitten jonain kauniina päivänä olisin opettaja jossakin oppilaitoksessa. Vielä se näyttää kaukaiselta haaveelta, mutta saahan sitä uneksia…

 

Mikä olisi unelmatyösi? Yhtä selkeää unelmatyötä minulla ei ole (paitsi ehkä: https://xkcd.com/1346/), mutta sanotaan nyt jokin sellainen työ, jossa voisin hyödyntää osaamistani tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden edistämiseksi.

 

Rehellisesti sanottuna, jännittääkö kurssin vaativuustaso? On kursseja, joiden alkaessa jo tietää, mitä kaikkea kurssilla tehdään, mitkä ovat deadlinet ja miten työmäärä jakautuu pitkin kurssia. Sitten ovat tämänkaltaiset kurssit, joihin vain sukelletaan sisään ja uskotaan siihen, että joskus päästään takaisin pinnalle. Kyllähän se jännittää, mutta toisaalta luottamus ryhmäämme on kova!

 

Milla, 28, Helsinki

 

Mitä ja miten kauan olet opiskellut? Aloitin yleisen ja aikuiskasvatustieteen opinnot nyt syksyllä 2017.

 

Miten olet ajatellut hyödyntää kasvatustieteitä? Kiinnostuksenkohteitani ovat koulutuspolitiikka, sekä työelämän ja organisaatioiden kehittäminen. Uskon että kasvatustieteiden opiskelu, sopivilla sivuaineilla höystettynä, antaa minulle sopivan näkökulman näihin teemoihin.

 

Mikä olisi unelmatyösi? Ei suoraan sanoen vielä aavistustakaan, joten sanotaan yleisen ja aikuiskasvatustieteen opiskelijan vakiovastaus: minusta ei tule opettajaa.

 

Rehellisesti sanottuna, jännittääkö kurssin vaativuustaso? Kurssin vaativuustaso ei jännitä, ainakaan vielä. Kurssi kuulostaa siltä, että helpolla emme tule pääsemään, mutta luotan ryhmäämme täysin.

 

Aino, 21, Espoo

 

Mitä ja miten kauan olet opiskellut? Aloitin nyt yleisen ja aikuiskasvatustieteen pääaineopinnot.

 

Miten olet ajatellut hyödyntää kasvatustieteitä? Kuulin kasvatustieteistä yrittäessäni selvittää erilaisia reittejä kognitiotieteen opiskeluun. Kasvatustieteiden kautta voisin pyrkiä opiskelijavaihtoon tai suorittamaan jatko-opintoja Yhdysvaltoihin. Lisäksi yleinen ja aikuiskasvatustiede tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia työkokemuksen keräämiseen.

 

Mikä olisi unelmatyösi? Toivoisin työskenteleväni sekä kasvatuksen että kognition tutkimisen välillä. Haluaisin olla mukana kehittämässä kasvatuksen paradigmoja globaalilla tasolla, mutta kognitiotieteen alan tutkimus ja kehitys tuntuvat myös ajankohtaiselta.

 

Rehellisesti sanottuna, jännittääkö kurssin vaativuustaso? Kurssin tavoite kuulostaa mielenkiintoiselta ja jännittävältä, mutta uskon että tiimini kanssa suoritus tulee varmasti menemään hyvin.

 

Oskar, 26, Helsinki

 

Mitä ja miten kauan olet opiskellut? Opiskelen yleistä- ja aikuiskasvatustiedettä. Aloitin 2017 syksyllä.

 

Miten olet ajatellut hyödyntää kasvatustieteitä? Mielestäni nuorten syrjäytyminen on suuri haaste ja haluaisin ymmärtää sen syitä ja seurauksia paremmin. Tämä oli alkuperäinen syy linjavalintaani. Opinnot tarjoaa jatkuvasti lisää ideoita.

 

Mikä olisi unelmatyösi? Tietotekniikan hyödyntäminen nuorten syrjäytymisessä kansainvälisellä tasolla ehkä koulutusviennin parissa. Kuulostipas kivalta, mutta oikeasti ei mitään käryä.

 

Rehellisesti sanottuna, jännittääkö kurssin vaativuustaso? Varmasti tulee haasteita ja tuskastumista vastaan. Odotan kuitenkin innolla kurssin antia ja uskon työn olevan todella palkitsevaa.

 

Toivomme tietenkin myös lisää kysymyksiä kommentteihin ja yritämme vastata niihin aina tilaisuuden tullen. Mukavaa kurssia kaikille!

 

  • Jesper, Riina, Olli, Milla, Aino ja Oskar, Juánittelijat

One Reply to “Juánittelijat esittäytyvät!”

  1. Heipsis,
    ja kiitos, että päästitte kurkistamaan salamyhkäisyyden verhonne taakse! Tämmöstä postausta oli ilo lukea, pääsi tavallaan ”tutustumaan” teihin.
    Etenkin näin kurssin alussa, kun tuntuu, että monet ovat toisilleen vielä täysin vieraita, on kiva vähän
    tietää, ketkä siellä kirjottelevat ja tekevät hommia!
    Kovasti tsemppiä kurssin haasteisiin ja pimenevään syksyyn 🙂

    Riina / Pedagogit

    P.S. Teillä on supernerokas ja hauska nimi ryhmällänne!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *