Menestyksen hinnan fiiliksiä tutkijatentistä

Etukäteen hieman jännitimme tulevaa tutkijatenttiä. Olimme viimeisiä ja pahin jännitys kerkesi laukeamaan muita seuratessa. Valmistauduimme tenttiimme muutamalla ydinkysymyksellä. Kysymyksemme koskivat validiteettiä, reliabiliteettiä, yleistettävyyttä ja tulosten siirrettävyyttä. Luotimme pääkysymysten avaavan laajempaa keskustelua aiheista.

Tutkijamme Heta Tuominen laukaisi viimeisimmätkin jännityksen rippeet toteamalla, että häntäkin jännittää. Heta teki keskustelusta sujuvaa ja helppoa, joten aika kului nopeasti. Tutkimuksemme on ollut helposti lähestyttävä ja looginen, joten kyseenalaistavien kysymysten keksiminen oli vaikeaa, emmekä kokeneet sitä tarkoituksenmukaisena. Halusimme tuoda kysymyksillämme esille sitä, että olemme tutustuneet hyvin aineistoon ja ymmärtäneet sen pääpiirteet. Meille jäikin tentistä positiivinen olo ja saimme kaikkiin kysymyksiimme kattavat vastaukset.

Tutkijatentti kokemuksena oli kaikille uusi. Esiintymistaidot ja julkisesti puhuminen on vaivihkaa kurssin edetessä muuttuneet luontevimmiksi. Alun pelottavasta möröstä tulikin siis kurssin kohokohta!

Millaiset fiilikset teille jäi  tutkijatentistä?

-Menestyksen hinta

2 Replies to “Menestyksen hinnan fiiliksiä tutkijatentistä”

  1. Moikka! Teidän keskustelua tutkijan kanssa oli mukava seurata, ihan kuin olisitte tuntenut jo ennestään, niin luontevaa keskustelu oli. Jäin miettimään teidän tutkimusta tarkemmin ja olisi kiva lukea tästä aiheesta enemmän. Vaikutti myös, että teille oli oppimisen kannalta hyödyllinen aihe 🙂

    1. Moikka Anniina! Huippua, että kiinnostus tutkimustamme kohtaan heräsi! Suosittelenkin tutustumaan aiheeseen lisää esimerkiksi orientoivan tekstimme avulla (ote kirjasta “Mikä meitä liikuttaa – motivaatiopsykologian perusteet”) tai tutustumalla Heta Tuomisen muihin artikkeleihin tai väitöskirjaan (ainakin Helka-järjestelmästä löytyy, myös digitaalisena). 🙂

      Yhteistyö ryhmässä ja nimikkotutkijamme kanssa on sujunut mutkattomasti, ja kiva kuulla että se välittyi myös muille. 🙂 Ryhmätapaamisissa nauru on raikunut ja on ollut mukavaa päästä tutustumaan myös muiden opintosuuntien opiskelijoihin, sekä tietysti syventyä yhdessä mielenkiintoiseen tutkimukseen.

      Ollaan myös mielenkiinnolla seurattu teidän tutkimusta, sillä siinäkin sivutaan meille sydäntä lähellä olevia tavoiteorientaatioita. Teidän tenttiä seuratessa huomasi, että olitte todella perehtyneet asiaan ja valmistautuneet tenttiin huolella. Hyvä te!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *