Kategoriat
Uncategorised

Tässä tulee Maailmanpelastajat!

Tässä meidän ryhmämme, aiheenamme ”Kulttuurinen kestävyys pelastaa maailman.”

Miira, kotitaloustieteen opintosuunta. 

Hei! Hakeuduin köksänopen opintojen pariinsillä ruokaakotia ja ihmisläheistä toimintaa yhdistelevä akateeminen koulutus huusi “bingo!” kohdallaniEn valmistuttuani visioi itseäni yläkoululuokkaan essu päällä vaan paikkaanjossa yhtä lailla hyödynnän tutkintoani, esimerkiksi kestävän kehityksen ja ravitsemuksen parissaFuksivuosi on alkanut mainiostikurssit sekä opiskelu ovat mielenkiintoisia ja tunnen tulleeni oikeaan paikkaanKoulupäivien ulkopuolella luen, juon teetä sohvalla sisarteni kanssa sekä seikkailen museoissa ja metsissä etsimässä sielun ja silmänruokaa.

Elina, käsityöopettajan opintosuunta.

MoikkaOlen aina tiennytettä tieni ennemmin tai myöhemmin johtaa opettajaksijoten tässä sitä nyt ollaan. Olen vuosien varrella kartuttanut tietämystäni tekstiiliteollisuuden parissamutta pelkästään käsillä teko ei ikinä tuntunut täysin omaltaEdellisen tutkinnon loppusuoralla aloin totisesti harkitsemaan käsityöopettajaksi kouluttautumistamutta alkuun tieto nykyisestä monimuoto käsityöopetuksesta jämähdytti ajatukset paikalleen. Ei tosin pitkäksi aikaasillä tajusin viihtyväni puun ja muiden kovien materiaalien parissa yhtä paljon kuin tekstiilienYritän antaa kaikkeni yliopisto-opintoihin kiireisen taaperoarjen keskelläsillä mikään ei motivoi paremmin kuin halu antaa lapsilleen parhaimman mahdollisen arjen ja läsnäolevan vanhemman. 

Roosa, yleinen ja aikuiskasvatustiede. 

Hei! Minä olen sellainen uudestaan aloittava, Olen viimeiset hirveän-monta-vuotta toiminut graafisena suunnittelijana, mutta alanvaihtoa olen harkinnut jo pidempään. Asuin ja tein töitäni nuo samat hirveän-monta-vuotta Lontoossa, josta paluumuutin Suomeen n. 3 vuotta sitten perheeni kanssa. Maantieteellisen muuton kautta ajatus kaiken muunkin muuttamisesta elämässä alkoi kasvaa entisestään. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja yhteiskunnan rakenteelliset epäkohdat olivat asioita joihin ajattelin voivani vaikuttaa kasvatusalan kautta. Viime vuonna suoritin avoimessa yliopistossa monikulttuurikasvatuksen perusopinnot. Se oli niin antoisaa, että sain viimeisen sysäyksen päätökselle palata yliopistoon, oppimaan juuri tätä tieteenalaa. Täällä siis olen ja innolla sekä jännityksellä odottelen, että mikä minusta oikein tulee. Vapaa-ajalla pyörin vapaaehtoistöissä, juoksen, viihdytän yhtä viisivuotiasta ja katselen äärimmäisen huonoja tosi-tv ohjelmia. 

 Jessica, yleinen ja aikuiskasvatustiede. 

HeipsTäällä kirjoittelee 25 –vuotias fuksi. Ennen näitä opintoja olen ehtinyt opiskelemaan pari ammattia, olemaan töissä eri työpaikoissa ja kaupungeissa sekä, mikä parasta, reissaamaanOlen aika liikkuvaa tyyppiä. Vuosien varrella olen huomannut, että minua kiinnostaa todella moni asia. Työelämässä olen huomannut minulle tärkeiksi asioiksi työn vaihtelevuuden ja monipuolisuuden, merkityksellisyyden, opettamisen sekä muiden auttamisen.  Silloin, kun en opiskele, vietän aikaa luonnossa, nautin kahvihetkistä avomieheni kanssa, opetan joogaahengailen kotona tai seikkailen jossain päin Helsinkiä. 

Ronja, yleinen ja aikuiskasvatustiede. 

Hei! Olen Ronja, ensimmäisen vuoden yleisen ja aikuiskasvatustieteen opiskelija. Innostuin kasvatustieteistä opiskellessani kansanopistossa psykologiaa ja kasvatustieteitä. Hain kumpaankin ja yleiseen ja aikuiskasvatustieteeseen pääsin. Olen innostunut alkavista opinnoista ja odotan suurella kiinnostuksella, mitä tuleman pitää. Haaveeni on valmistumisen jälkeen päästä kehittämään koulutusjärjestelmää. Vapaa-ajalla vietän aikaa ihmisten seurassa ja touhuan eläinten kanssa, sillä olen hyvin eläin- ja ihmisrakas. Lisäksi luen kirjoja ja kirjoitan runoja sekä urheilen. 

Marita, yleinen ja aikuiskasvatustiede. 

Moikka! Mä oon yleisen ja aikuiskasvatustieteen tuore fuksi. Ehdin etsiskellä omaa tietä muutaman vuoden mm. armeijassa, reissussa ja töissä ennen kun päädyin tänne kasvatustieteelliseen. Mun mielenkiinnonkohteet on varsin laajat, psykologiasta ja oppimisesta yhteiskuntaan, sosiaalitieteisiin ja antropologiaanToivon, että kasvatustiede tarjoaisi polun merkitykselliseen työhön, jossa pystyisin omalta osaltani kehittämään yhteiskuntaa. Laaja ja monipuolinen tutkinto ja työ on juuri sitä mitä kaipaan, joten luulen, että tulin oikeaan paikkaan.  Vapaa-ajalla tykkään tanssia, käydä ryhmäliikunnassa sekä soitella ja laulella milloin mitäkin. Olen myös harvinaisen ahkera suoratoistopalveluiden kuluttaja.  

Liisa, Yleinen ja aikuiskasvatustiede. 

Terve! Mä oon 20-vuotias yakt fuksi vuosimallia 2020. Kahden välivuoden jälkeen löysin vihdoin alan, joka ees vähän herätti mielenkiintoa ja kaikista ennakko-odotuksista huolimatta pääsin sisään papereilla!  Mulla on tuhansittain mielenkiinnon kohteita ja tuntuu että aina löytyy jotain uutta, josta innostun täysillä. Tällä hetkellä mua kiinnostaa ihmisoikeus- ja tasa-arvokysymykset ja kaikki ympäristöön ja kestävään kehitykseen liittyvä. Pienestä asti oon vannonut ettei musta tuu opettajaa, sillä koko suku on täynnä luokanopettajia. Kiinnostus kasvatukseen taitaa kuitenkin löytyä jostain geeneistä, koska tässä sitä nyt ollaan (vaikkei musta opettajaa tulekaan!!!). Vapaa-ajalla kirppistelen poikaystävän kanssa, kirjotan biisejä, kokkailen, maistelen oluita ja pari kertaa viikossa käyn tekemässä työvuoron Mäntsälän Alkossa. 

Maiju, käsityöopettajan opintosuunta. 

Hei, olen Maiju. Äänikirjojen suurkuluttaja, kokeileva kotileipuri ja mieluusti metsään menevä marjanpoimija. Olen käsityöopettaja fuksi, vaikka tuo opettaja sanana vielä vähän karsasteleekin. Onneksi voin hyvällä omalla tunnolla sanoa opiskelevani käsityötiedettä, niin ei tarvitse sitä tulevaa opettajuutta vielä liikaa miettiä. Olen aiemmalta koulutukseltani Savonia AMK:sta valmistunut ja jonkin verran freelancerina työskennellyt vaatetusmuotoilija. Vaikka käsityöläinen olen ollut siitä asti, kun äiti opetti minulle ensimmäiset virkkuusilmukat jo ollessani 8-vuotias. 

Netta, yleinen ja aikuiskasvatustede. 

Moi!  oon juuri opintonsa aloittanut yleisen- ja aikuiskasvatustieteen fuksi, joka vielä totuttelee opintoihin samaan aikaan kun hoitaa muuttoa Kirkkonummelta Tuusulaan. Muuton lisäksi opintojen aloitus tuntuu suurelta elämänmuutokselta, koska viimeiset pari vuotta, ihan opintojen alkuun saakka, olen tehnyt täyttä päivää töitä varhaiskasvatuksessa lastenhoitajana. Jo heti ensimmäisistä työpäivistäni lähtien tiesin, että kasvatus ja ihmiset kiinnostaa aivan kauheasti! Vapaa-aika koostuu tällä hetkellä pitkälti muuttaessa, mutta kun aikaa riittää, tykkään laittaa ruokaa ja harrastaa kaikennäköistä liikunnasta käsitöihin. Keräilen suomalaista lasia ja olen kiinnostunut arabian vanhoista astioista. Viikonloppuina olen innokas mökkeilijä. 

 Malla, käsityopettajan opintosuunta.  

Moikka oon Malla ja oon 21-vuotias. Lukion jälkeen vietin välivuodet Lontoossa aupairina lapsia hoitaen. Keväällä sattuneista syistä sitten palasin suomeen.  Mulle on ollut aika vaikea keksiä alaa jota tahtoisin opiskella tai joka olisi mielenkiintoisempi kuin muut alat. Mutta tästä on varmasti hyvä aloittaa. Käsitöitä olen aina tykännyt tehdä ja uusien tekniikoiden niin virkkaus kuin neulomis töihin on ollut aina parasta. Vapaa-ajalla tykkään liikkua luonnossa, katsoa elokuvia ja sarjoja ja lukea kirjoja.  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *