MAAHANMUUTTIVAT

Moikka! Me ollaan ryhmä yleisen ja aikuiskasvatustieteiden fukseja Helsingin yliopistosta. Kohti tutkivaa työtapaa -kurssilla valitsimme meitä kiinnostavaksi aiheeksi lööpin “Maahanmuuttajien koulutuspolkujen pientareilta löytyy puutteellista kielitaitoa ja rasismin kokemuksia”. Päätimme yhdessä ryhmämme alkuun ryhmämme nimeksi Maahanmuuttajat, sillä lööpin tutkimuksen otos koostuu maahanmuuttajista. Halusimme kuitenkin nimeemme hivenen persoonallisuutta, ja koska lööpissä mainittujen tutkittavien elämä on jo vakiintunut Suomessa ja he ovat olleet koulutuksen parissa jo jonkin aikaa meistä tuli Maahanmuuttivat.

Keitä me ollaan ja miten tiemme päätyivät yhteen?

Helka Heikkilä
Olen 21-vuotias nuori nainen Oulusta. Harrastelen kavereiden kanssa kahvittelua, musisointia sekä säännöllisen epäsäännöllisesti urheilua (lähinnä kuntosalia). Kahden välivuoden aikana ehdin työskennellä au pairina Tukholmassa samalla ruotsia opetellen sekä perustaa siivousyrityksen, jota pyöritin viime vuoden. Nyt olo on erittäin motivoitunut opiskelemaan ja tuntuu, että pääsee taas elämässä eteenpäin. Psykologia ja johtaminen kiinnostavat erityisesti kasvatustieteen ohella ja toivonkin työskenteleväni henkilöstöpäällikkönä opintojen loputtua.

Henna Luoma
Asun tällä hetkellä Vantaalla ja täytän muutaman viikon päästä 22 vuotta. Lukion jälkeen pidin kolme välivuotta töiden ja matkustelun parissa. Olen jo pari vuotta miettinyt kasvatustieteitä ja päätin keväällä hakea yleisen ja aikuiskasvatustieteen linjalle. Hyvin kävi ja pääsin vielä tänne Helsinkiin mikä oli ensimmäisenä vaihtoehtona. Tykkään lenkkeillä ja nähdä kavereita vapaa-ajalla sekä haaveilen aina uudesta ulkomaanmatkasta.

Viola Viiri
Muutin vuosi sitten Oulusta Helsinkiin puolivahingossa, kun halusin tehdä toisen välivuoteni aikana jotain uutta. Pääkaupunkiseudulla oli myös paremmat mahdollisuudet kehittää itseään jalkapalloerotuomarina, jonka vuoksi jäin tänne enkä palannut enää Ouluun. Olen aina ollut todella kiinnostunut psykologiasta ja ihmisten kanssa toimiminen on lähellä sydäntäni, rakastan myös uuden oppimista ja siksi odotan innolla tulevia yliopisto-opintoja. Kevään yhteishaussa hain ensimmäistä kertaa yliopistoon, ainoana hakukohteenani oli Helsingin yleinen ja aikuiskasvatustiede, ja niin: täällä ollaan!

Mayling Laihosola
Ihmisläheiset alat ovat aina kiinnostaneet minua ja psykologian lisäksi kasvatustieteet vetivät puoleensa, kun pääsin työskentelemään välivuosien aikana kouluttamisen ja työhyvinvoinnin parissa. Kaksiverisenä olen aina ollut hyvin kiinnostunut uusista kulttuureista ja tavoista, miten ihmiset suhtautuvat niihin joten maahanmuuttajia koskeva aihe veti luonnollisesti puoleensa. Vapaa- ajalla minut voi löytää sukulaisteni luota Shanghaista, sunnuntaibrunsseilta tai laiturin nokalta loikoilemasta!

Laura Kuniala
Olen 21-vuotias tuore Helsinkiläinen. Alunperin olen kotoisin Raumalta ja ennen Helsinkiin muuttoa asuin noin puoli vuotta Turussa. Raumalla työskentelin välivuosinani kolme vuotta päivittäistavarakaupassa ja Turussa työskentelin Alko Oy:llä. Kiinnostus kasvatustieteisiin heräsi välivuosien aikana pienen tutkiskelun jälkeen. Hain nyt toista kertaa lukemaan kasvatustieteitä, tosin ensimmäistä kertaa Helsinkiin. Fiilikset opiskelusta ja uudesta kotikaupungista on erittäin positiiviset ja odotan innolla tulevia vuosia!

Nadine Nordman
Kiinnostuin kasvatustieteistä ensimmäisessä kohtaamisessa varhaiskasvatuksen kenttätyöskentelyyn, sosionomi tutkintoon kuuluvassa työharjoittelussa. Samasta päiväkodista tuli työpaikkani viimeiseksi kahdeksi vuodeksi. Oman lapsiryhmäni lähtiessä kouluun päätin itsekin hakea opiskelemaan luokanopettajaksi kotikaupunkiini Helsinkiin, mutta sen sijaan päädyin tähän tutkintoon. Vapaa-aikani vietän perheeni ja ystävieni kanssa, taekwondo-harrastuksen parissa ja luonnossa. Valitsin “lööpin”, koska päiväkodin johtajana ohjasin useampaa maahanmuuttajataustaista opiskelijaa, jotka kertoivat kokemuksistaan koulutuspolkujensa pientareilta. Vaikken itse ole maahanmuuttaja, on minua esim. AMK:ssa viitattu esimerkillisenä maahanmuuttajana. Aihe kuulosti kokemusteni valossa kiinnostavalta.

Janina Klang
21-vuotias Helsinkiläinen. Minulla on takana 16 vuoden voimistelutausta. Nykyään toimin valmentajana ja työskentelen opiskeluiden ohella. Kiinnostus yleis- ja aikuiskasvatustieteen linjasta heräsi välivuosien aikana. Uskon että omalla urheilu ja valmennus taustalla on merkitys siihen, että päädyin hakemaan kasvatustieteisiin. Odotan innolla uusia opintoja sekä uusia tuttavuuksia. Kasvatustieteiden lisäksi minua kiinnostaa myös psykologiaan ja sosiaalitieteisiin liittyvät aiheet ja opinnot.

Veera Huovinen
Olen 20-vuotias, elämään avoimesti suhtautuva ja positiivisuudella varustettu tyttö Järvenpäästä. Vietin virkistävän, mutta työntäyteisen välivuoden. Työskentelen ala-asteella sijaisopettajana ja välillä pyörähdän myös asiakaspalvelutehtävissä ruokakaupassa. Tykkään urheilla ja viettää aikaa minulle tärkeiden ihmisten kanssa. Kiinnostuin yleisestä ja aikuiskasvatustieteistä monipuolisuuden ja lukuisten uramahdollisuuksien takia. Omat fiilikseni opinnoista ovat innostuneet ja hieman jännittyneet, ja odottavalla mielellä odotan tulevia juttuja!

Sharon Laine
Heips, täällä kirjoittelee utelias pieni-ihminen Helsingistä. Parhaimpiin puoliini kuuluuvat: ikuinen innokkuus uusia asioita kohtaan, reipas elämänasenne, sekä rohkeus ja avoimuus. Minulle tärkeitä asioita elämässä ovat ihanat ystävät, perhe ja rakkaus. Suuri intohimoni on lukeminen kaunokirjallisuudesta titokirjallisuuteen. Kiinnostuin yleis- ja aikuiskasvatustieteistä opintosuunnan mysteerisyyden myötä. Oppiminen on elinikäistä eikä kukaan koskaan pääse maaliin.

Annika Hautamäki
Täällä kirjoittaa 24-vuotias tyttö Helsingistä. Takanani on viisi välivuotta, joiden aikana olen tehnyt sekä operationaalisia että visuaalisia hommia vaateliikkeessä ja elänyt menevää elämää. Vapaa-aikani kuluu ystävien ja musiikin parissa. Olen aina tiennyt haluavani opiskelemaan ihmisläheiselle alalle, ja nyt oli selkeästi pienen tauon jälkeen oikea aika hakea. Yleinen ja aikuiskasvatustiede on opintosuuntana mielenkiintoinen sen monipuolisuuden vuoksi, ja odotankin innolla kaikkea tietoa mihin pääsen opintojeni aikana perehtymään.

Heti ensimmäisessä ryhmätapaamisessa keskustelu kävi kiivaana ja aihe onkin sellainen, jota lähdemme innolla työstämään. Ideoita sateli joka suunnasta ja meininki ryhmässämme oli avoin! Odotamme kovasti tulevaa syksyä ja tämän ryhmän yhteisiä projekteja sekä tapaamisia.

Terkuin

Sharon, Laura, Henna, Viola, Mayling, Veera, Helka, Nadine, Janina ja Annika / Maahanmuuttivat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *