Kohti uusia haasteita – tunnelmia kuluneesta kurssista

Maahanmuuttivat ryhmässämme oli antoisaa huomata, miten olimme kehittyneet kurssin varrella.

Ensimmäisellä kerralla kun tapasimme nimikkotutkijamme Janne Varjon, olimme vielä hyvin alkutaipaleella tutkimuksen tutustumisen suhteen ja saaneet vasta ensimmäisiä työkaluja siihen, miten lähestyä artikkelia. Suunnatessamme tutkijatenttiin kurssin loppupuolella, olimme selkeästi päässeet syventymään tutkimukseen, mikä mahdollisti artikkelin kriittisemmänkin tarkastelun. Tutkijatentti oli kauan odotettu huipennus, jonka koimme hyvin antoisaksi! Mukavan vivahteen tutkijatenttiin toi toinen vertaisryhmämme Sensitiiviset, joiden keskustelun aiheena toimi myöskin Oma paikka haussa- kirjan artikkeli, joka käsitteli maahanmuuttajataustaista aihetta mutta eri lähestymiskulmasta. Teemaan perehtyneenä oli mielenkiintoista kuulla heidän artikkelistaan, ikään kuin oman artikkelimme täydennyksenä.

Pienemmilläkin välitehtävillä oli iso rooli ryhmämme yhteistyökykyjen hioutumisessa. Isossa ryhmässä opimme ottamaan jokaisen mielipiteen huomioon, jakamaan vastuuta ja tähtäämään yhteisesti samaan tavoitteeseen. Säännöllinen tapaamisväli ja yhteiset keskustelut pitivät ryhmän tiiviisti kasassa koko kurssin ajan. Saammekin kiittää mielenkiintoisesta lukemistosta nimikkotutkijaamme Jannea, lämmin kiitos yhteistyöstä! Kiitos kuuluu myös jokaiselle ryhmäläisellemme omasta panoksestaan sekä kurssin vetäjiemme tarjoamasta vankasta tuesta – kiitos Leila ja Päivi!

Kohti tutkivaa työtapaa kurssi avasi ikkunan tutkimuksen maailmaan ja odotammekin innolla, että pääsemme jatkossa syventämään taitojamme. On aika jättää hyvästit kurssiblogille, joka on kaikkien teidän osallistujien ansiosta pysynyt aktiivisena ja mielekkäänä lukea. Tutkimustyölle emme kuitenkaan sano vielä jäähyväisiä, sillä se polku on vasta alkamassa!

Maahanmuuttivat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *