Riemupromootio 1961

On touko-kesäkuun vaihde vuonna 1961. Juri Gagarin on reilu kuukausi aikaisemmin palannut ensimmäisenä ihmisenä Maata kiertävältä radalta, John F. Kennedy vasta totuttelee presidentin virkaan ja DDR:n johto suunnittelee jo salassa Berliinin muurin pystyttämistä myöhemmin samana kesänä. Kekkosen Suomessa taas tuoreet valtiotieteen maisterit ja tohtorit nauttivat alkavan kesän valonsäteistä höyrylaiva Wellamolla. Mutta mitä tällä on tekemistä Valtsikan vuoden 2011 promootion kanssa?

Keskeinen osa promootioperinnettä on tasan viisikymmentä vuotta aiemmin juhlitun promootion muistelu ja kunnioitus. Tähän riemupromootioon osallistuneet vihitään riemutohtoreiksi ja riemumaistereiksi tuoreiden promovendien rinnalla. Toisinaan promootiossa on ollut mahdollista juhlia myös riemukunniatohtoria, kuten vuonna 2006 Eino Jutikkalan saadessa tämän arvon.

Valtiotieteellisen tiedekunnan promootio vuonna 1961 oli kolmas laatuaan tiedekunnassamme. Itse promootioakti pidettiin toukokuun 31. päivänä, mutta promootio piti niin tuolloin kuin edelleenkin sisällään monen päivän juhlallisuudet tanssiaisineen, yökulkueineen ja merellisine retkineen. Promoottorina toimi kansantaloustieteen professori Matti Leppo, yleisenä seppeleensitojattarena professori L.A.Puntilan tytär Sinikka Puntila (nyk. Sivula) ja promootiorunon ”Tulkoon ihminen” kirjoitti runoilija Aila Meriluoto.

Kunniatohtoreiden Georg A. Gripenbergin, Eino Laurilan ja Torgny Segerstedtin lisäksi promootiossa vihittiin juhlallisesti 151 maisteria ja 12 tohtoria. Promootiotoimikunta toivottaa kaikki riemupromovendit sydämellisesti tervetulleiksi!

Päästäksesi riemutunnelmaan, katso alla olevaa kuvaa klikkaamalla Yleisradion arkistoista löytyvä tallenne vuoden 1961 promootiosta.

(Tallenne Elävässä Arkistossa)

Leave a Reply