Usein kysyttyjä kysymyksiä

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos et löydä apua alta, laita kysymyksesi osoitteeseen:

promootio2011-info (at) helsinki.fi.
K: Kuka voi osallistua promootioon promovoitavana henkilönä?
V: Promootioon voi osallistua kuka tahansa Helsingin yliopiston valtiotieteellisestä tiedekunnasta maisteriksi tai tohtoriksi valmistunut, jota ei ole aikaisemmin promovoitu. Aikaisemmin valtsikassa promovoidut voivat halutessaan osallistua osaan promootiotapahtumista, kts. lisää alempana.

K: Olen jo kertaalleen osallistunut promootioon. Voinko osallistua uudelleen?
V: Promootioon voi osallistua promovendina vain kerran suoritettua tutkintoa kohden. Akateeminen arvo myönnetään promootiossa vain kerran. Halutessasi voit osallistua osaan promootiotapahtumista, katso tarkemmin vastaus kysymykseen “Minut on jo promovoitu, mutta haluaisin osallistua promootioon uudelleen. Onko tämä mahdollista?”

K: Minut on promovoitu valtiotieteellisen tiedekunnan vuoden 1961 promootiossa. Miten osallistun vuonna 2011?
V: Olet lämpimästi tervetullut jokaiseen promootiotapahtumaan, arvoisa riemumaisteri tai -tohtori! Lähetämme maaliskuussa 2011 kaikille vuonna 1961 promovoiduille maistereille ja tohtoreille henkilökohtaisen kutsun vuoden 2011 promootioon. Tämän kevään promootiossa 50 vuotta sitten promovoiduille myönnetään riemumaisterin tai riemutohtorin arvonimi.

K: Milloin minun pitää viimeistään palauttaa graduni tarkastukseen, jotta voin osallistua promootioon?
V: Gradu on palautettava viimeistään 4.4.2011, jotta ehdit valmistua ajoissa.

K: Miten voin ilmoittautua tilaisuuteen?
V: Ilmoittautuminen alkaa 14.2.2011 ja päättyy 17.4.2011. Ilmottautuminen tapahtuu täyttämällä sähköinen lomake ja maksamalla varausmaksu. Lisätietoja ilmoittautumissivulta.

K: Mitä osallistumismaksu sisältää?
V: Osallistumismaksu kattaa kaikki promootiotapahtumat ruoka- ja juomatarjoiluineen (kolmen ruokalajin illallisia, tanssiaisia,  juhlalounaita, purjehdusretki, kulkueita, kuohuviiniä…). Lisäksi maksu sisältää
matrikkelin, latinankielisen henkilökohtaisen promootiodiplomin, tanssiharjoitukset, maisterin laakeriseppeleen ja promootiojulkaisun, joka sisältää tallenteen promootiosävellyksestä ja promootion valokuvina.

K: Mikä on matrikkeli ja miksi siihen kerätään tietoja?
V: Matrikkeli on promovendien listaus, joka toimii myös virallisena kutsuna promootioon. Matrikkeli sisältää promootion ohjelman sekä promovendien henkilötiedot. Matrikkeli on se muistijälki, jota valtiotieteellisestä valmistuneista jää, siksi tietojen täyttäminen on tärkeää.

K: Voinko osallistua vain osaan juhlallisuuksista?
V: Promootiojuhlallisuuksista vain itse aktiin osallistuminen on välttämätöntä, mutta kaikkiin juhlallisuuksiin osallistumista suositellaan lämpimästi, sillä promootio on hyvin kokonaisvaltainen ja vähitellen osallistujaansa kehittävä kokemus. Siksi osallistumismaksu on kaikille promovendeille sama, riippumatta siitä kuinka moneen tapahtumaan osallistuu.

K: Voinko osallistua promootioon ilman seuralaista?
V: Voit toki. Promootioon osallistuu runsaasti avecittomia promovendeja, joten seuraa kyllä riittää.

K: Kenet voin valita seuralaisekseni?
V: Seuralaisen ei tarvitse olla promovendin puoliso, eikä seuralaisen valintaa ole muutenkaan rajoitettu millään lailla. Emme kuitenkaan suosittele alaikäisen seuralaisen ottamista mukaan.

K: Voiko Valtsikan kevään 2011 promootioon ilmoittautua poissaolevana?
V: Ei voi. Vuoden 2011 valtiotieteellisen tiedekunnan promootiossa promovoidaan vain aktissa henkilökohtaisesti läsnäolevat promovendit. Tiedostamme että juhlat kuulostavat hintavilta, mutta todellisuudessa yliopisto sponsoroi jokaista promootioon osallistujaa huomattavalla summalla.  Tarjoamme myös mahdollisuutta maksaa osallistumisen erissä sekä edullisemman hinnan ennen 20.3. ilmottautuville. Lisäksi toimikunta on mm. neuvotellut promootioon osallistuville alennuksia asusteista ja puvuista.

K: Kuinka pukeudun promootion juhlatilaisuuksiin?
V: Yksityiskohtaiset pukeutumisohjeet löydät pukeutumisohjeista ja pukeutumisohjetaulukosta. Promootiotilaisuudet ovat pääasiassa juhlatilaisuuksia, joissa miehillä tulee olla frakki ja naisilla pitkä iltapuku. Naispromovendeillä tulisi olla sekä musta (tohtoripromovendit) tai valkoinen (maisteripromovendit) puku, ja värikäs (ei musta tai valkoinen) iltapuku. Lisäksi muutamassa tilaisuudessa käytetään ylioppilaslakkia. Tohtoripromovendeillä tulee olla tohtorin hattu ja miekka. Promootioon osallistuvien tohtoreiden (tohtoripromovendit) kannattaa tilata nämä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Asusteiden toimitusaika voi olla useita kuukausia.

K: Pääsevätkö läheiseni seuraamaan promootiota?
V: Promootioaktiin ja -jumalanpalvelukseen tai tunnustuksettomaan tilaisuuteen varataan tilaa promovendien omaisille. Todennäköisesti aktia saa tulla seuraamaan vähintään kaksi promovendin omaista.

K: Onko valokuvaus ja videokuvaaminen sallittua promootiojuhlallisuuksien aikana?
V: Promootioaktin, jumalanpalveluksen ja tunnustuksettoman tilaisuuden aikana kaikenlainen tallentaminen on kielletty. Ammattikuvaajat tallentavat tilaisuudet, ja heidän kuvaamansa materiaali on kaikkien promovendien saatavilla promootion jälkeen.

K: Montako lomapäivää promootiota varten tarvitaan?
V: Vuonna 2011 promootiojuhlallisuudet osuvat onnellisesti helatorstain aikaan, joten vapaapäiväksi päivätyöläisten täytyy varmistaa ainoastaan aktipäivä perjantai 3.6. – huomoithan, että promootioaktiin ja sen torstaisiin harjoituksiin osallistuminen on pakollista kaikille promovoitaville.

K: Minut on jo promovoitu, mutta haluaisin osallistua promootioon uudelleen. Onko tämä mahdollista?

V: Aikaisemmissa valtiotieteellisen tiedekunnan promootioissa promovoidut henkilöt ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan akti-illallisille ja / tai promootiotanssiaisiin. Ilmottautuminen näihin tilaisuuksiin alkaa huhtikuussa, jolloin ilmoittautua voi verkkolomakkeella tai suoraan promootiosihteerille. Tarkempia tietoja tilaisuuksista ja ilmoittautumisesta verkkosivuilla huhtikuussa.

Leave a Reply