Pukeutumisohjeet

Promootion pukeutumista säätelevät monet perinteet, ja pukeutumista on hyvä suunnitella etukäteen. Tältä sivulta löytyvät yleisluonteiset päiväkohtaiset ohjeet. Tarkemmat ohjeet osallistujaryhmittäin löytyvät promootion pukeutumisohjeiden pdf-versiosta sekä kätevästi pukeutumisohjetaulukosta. Asusteista (seppeleet, tohtorinhatut jne.) tarkempia tietoja omalla sivullaan.

Huom: vaikka ohjeet on annettu naisille ja miehille erikseen, promovendit seuralaisineen voivat noudattaa kumpaa tahansa pukeutumisohjeistusta. Toivomme kuitenkin, että valittua ohjeistusta noudatetaan yhdenmukaisesti läpi promootiotapahtumien. Pukeutumisesta voi kysyä tarkemmin promootiosihteeriltä tai promootiotoimikunnalta.

13.5.2011 Floran päivä

Ylioppilaslakki.

Naisilla jakkupuku, leninki tai yhdistelmäasu.

Miehillä vaalea puku tai yhdistelmäpuku.

2.6.2011 Seppeleensitojais- & miekanhiojaisillalliset

Naisilla pitkä iltapuku, jonka pääväri ei saisi olla puhtaan valkoinen tai musta.

Miehillä frakki ja valkoiset liivit.

Tohtorit tuovat aktiharjoitukseen miekkansa ja hattunsa. Miekat kerätään seuraavan päivän aktia varten talteen hiojaisten jälkeen. Hattu jätetään aktiharjoitusten päätteeksi säilöön päärakennukselle.

3.6.2011 Aktipäivä

Naiset voivat halutessaan osallistua päivällisille ja aktiin samassa asussa. Maisteripromovendeilla ja seppeleensitojattarilla vitivalkoinen pitkä puku, kaikilla muilla naisilla (myös riemupromovendeillä) musta pitkä puku. Tarkemmat tiedot löytyvät pukeutumisohjetaulukosta.

Maisteripromovendien on varattava mukaan pieni hakaneula tai pukuneula, jolla seppele kiinnitetään puvun rintamukseen ennen aktia. Maisterisormus tai muu kultainen / kullattu sormus laitetaan hansikkaiden päälle vasempaan etusormeen. Seppele pidetään päässä myös illallisilla.

Naistohtorien on pystyttävä kiinnittämään miekka vyötäisille esimerkiksi vyön tai napin avulla.

Miehet käyttävät frakkia koko päivän. Aktissa mustat, päivällisillä valkoiset liivit. Tarkemmat tiedot löytyvät pukeutumisohjetaulukosta.

Maisteripromovendien on varattava mukaan pieni hakaneula tai pukuneula, jolla seppele kiinnitetään frakin rintamukseen ennen aktia. Maisterisormus tai muu kultainen / kullattu sormus laitetaan hansikkaiden päälle vasempaan etusormeen. Seppele pidetään päässä myös illallisilla.

Miekka kiinnitetään joko frakkiin ommeltavaan nappiin tai vyötärölle.

4.6.2011 Purjehdus- ja tanssiaispäivä

Purjehdus

Rennot ja mukavat vaatteet, mutta ei farkkuja. Ylioppilaslakki.

Tanssiaiset

Naisilla osallistujaryhmän mukainen pitkä iltapuku (maisteripromovendeilla ja seppeleensitojattarilla vitivalkoinen, muilla naisilla musta). Puku saa olla aktipukua avonaisempi ja juhlavampi. Tarkemmat ohjeet löytyvät pukeutumisohjetaulukosta.

Tanssiaisissa saa olla käsilaukku mukana, mutta tanssiessa se tulisi jättää pois.

Miehillä frakki ja valkoiset liivit sekä hanskat, jalkaan lakeerikengät. Tarkemmat ohjeet löytyvät pukeutumisohjetaulukosta.

Pukuja myyviä ja vuokraavia liikkeitä löytää helposti verkosta esimerkiksi hakusanoilla juhlapuku ja frakki.

Leave a Reply