Biotieteellinen näyttää tietä

Biotieteellinen teki ensimmäisenä tiedekuntana omat versionsa Tule takaisin -korteista. Matin (Matti Nummelin, ympäristöministeriön neuvonantaja) ja Tarjan (Tarja Rousku, biologian ja maantieteen lehtori) kuvat ovat aivan hulvattomia!

Tässä on hyvä pohja myös muille miettiä omia variaatioitaan alumnikampanjasta.

Myös oikiksen aiemmin tekemät banneri- ja lehti-ilmoituspohjat ovat nähtävillä wikissä Alumnimateriaaleja-sivulla: https://wiki.helsinki.fi/display/avara/Alumnimateriaaleja

Laajan Avara-tiimin aamukahvit 23.9.2010

Suvipäivikki Mikola (maat-metsät), Kaija Hartikainen (hum), Minna Laatikainen (oik)

Anni Siitonen, Mikko Kotola, Pia Dolivo, Pia Österman

Yleistä

Alumni- ja lahjoittajarekisterin käyttöoikeudet on tärkeä kehityskohde. Tiedekuntien avara-vastaavien on tulevaisuudessa tärkeä päästä käyttämään järjestelmää laajemmin.

Vuoden 2011 suunnittelu – käytetään wikin ”Vuoden 2011 suunnittelu”-sivua.

Kuulumisia

Maat-metsät / Suvipäivikki:

Päivä maalla meni hyvin. Yliopisto (MM ja Eläinl.) oli paikalla ensimmäistä kertaa, pääjärjestäjät Sampsa ry , Gardenia ja Viikin seurakunta. Kävijöitä n. 2500. Neljän hlön yhteystiedot saatiin ylös, esitteitä jaettiin parisenkymmentä. Näkyminen oli tärkeää.

Tiedekunnan alumnijuhlaan osallistujille laitetaan ”liity alumnikampukselle”-ruksi ilmoittautumislomakkeeseen.

Metsämessuillla näytään (mainos), metsänhoitajaliiton lehteen tulossa sivun alumnijuttu.

Hum / Kaija: Syksyn ensimmäinen Studia Humaniora järjestettiin eilen 22.9. Osallistujia n. 50. Onnistunut tilaisuus. Hämeen-Anttila: Pitäisikö useiden pienempien tilaisuuksien sijaan satsata yhteen suurempaan tilaisuuteen.

Critical friends –ryhmän valmistelu. Urapalveluiden kyselykoneella tehdään työelämäkysely. Kyselyn kautta syntyy listoja (työantajia, alumneja). Tämän synkkaaminen/hyödyntäminen alumnitoiminnassa.

Oikis / Minna: Alumnipäivä 9.12. Minna on siirtymässä Aleksanteri-instituuttiin lähiviikkoina. Uusi vastuuhenkilö ei tiedossa. Dekaani hyvin sitoutunut avara-asioihin. Täydennyskoulutusta (maksullista) tullaan kehittämään voimakkaasti. Laajempi työelämäpalaute -toimikunta on työn alla.

Lääkisläiset tekevät työtä varainhankinnan parissa. Husariin tulossa Erilainen ihminen –ilmoitus, julisteita, luentosarja menossa. Alumnitilaisuus (tasavuosikymmenet) tulossa.

Tulevia tapahtumia

HUOM: näitä päivitettiin palaverissa myös Wikin ”Syksyn 2010 suunnittelu” ja ”Vuoden 2011 suunnittelu”-sivuille.

Vox Helsinki I on tänään. Toinen tapahtuma lokakuun lopulla. Mietitään yhdessä hyödyntämistä yliopiston kannalta. Mainostetaan alumniutta I:ssä (kortti, juontajan puffaus). Seuraavan tilaisuuden ilmoittautumislomakkeeseen ”Olen alumni”-ruksi. Voxista täytyy yrittää ottaa oppia myös alumnibrändäykseen. ”Tapahtumasieppausprosessi”: otetaan ilmoittautumiset, ilmoittautumisen yhteydessä kysytään alumniutta, tapahtumassa alumnius näkyviin + listan kierrättäminen, jälkikiitokset ja –viestit.

Tule takaisin –kampanja

–          Etenee tiedekuntakohtaisesti – materiaaleja saa räätälöityä tiedekunta- ja laitoskohtaisesti! Katso wikin ”Alumnimateriaaleja”-sivu

–          Liittoyhteistyö ja näkyminen liittojen lehdissä yms.

–          Hum: kun laitoksille

Vastavalmistuneet mukaan

Sain juuri hetki sitten listan kaikista lukuvuoden 2009-2010 valmistuneista eli tuoreista alumneista. Listassa oli yli 1800 nimeä. Tunnetusti näistähän vain harva lähtee tällä hetkellä mukaan alumnitoimintaan. Ehkäpä valmistumisvaiheessa on niin paljon uutta, että ajatukset suuntaavat pikemminkin pois yliopistolta kuin siihen että mikäs se oma asema yliopistoyhteisössä onkaan.

No, joka tapauksessa, aina täytyy yrittää, joten lähetin tänään jokaiselle alla olevan viestin:

Sender: Helsingin yliopisto

 Subject: Onnittelut valmistuneelle!

 Onnittelut hienon urakan loppuunsaattamisesta!

 Toivottavasti pidät yhteyttä yliopistoon, vaikka et enää jatkaisikaan opintojasi. Alumnina pysyt ajan hermolla, mitä tulee alati päivittyvään tutkimustietoon ja voit säilyttää kontaktit vanhoihin opiskelutovereihin.

 Kaikkein parhaiten pidät yhteyden elossa alumnisähköpostiosoitteen kautta. Tutkintotodistuksen lisäksi saat yliopistolta myös ikuisen sähköpostiosoitteen etunimi.sukunimi@alumni.helsinki.fi. Riippumatta siitä, missä olet töissä tai minkä palveluntarjoajan internetyhteyttä käytät, sinulla on yksi ja pysyvä osoite, jonka kautta kaverisi löytävät sinut ja jota voit käyttää esimerkiksi työnhaussa.

 Alumneille järjestetään jatkuvasti tapahtumia ja tilaisuuksia kaikilla neljällä kampuksella, sekä rennoissa että hillitymmissä merkeissä. Verkossa toimiva maksuton Alumnikampus on kehittyvä verkkoalusta, joka tulevaisuudessa tarjoaa yhä enenevissä määrin mm. verkostoitumis- ja urapalveluita sekä tapoja seurata tieteen tapahtumia.

 Liity samalla myös Alumniyhdistyksen jäseneksi ja avarra osaamistasi, osallistu ja vaikuta tieteen ja käytännön kohdatessa. Luvassa myös merkittäviä jäsenetuja jäsenmaksun vastineeksi.

 Käy siis kirjautumassa Helsingin yliopiston Alumnikampukselle. Alumneja ovat kaikki yliopistossa opiskelleet, mutta parhaiten pysyt alumnikelkassa kirjautumalla Alumnikampukselle ja liittymällä Alumniyhdistykseen.

 Kirjaudu Alumnikampukselle: www.helsinki.fi/alumni

Lue lisää Alumniyhdistyksestä: http://www.helsinki.fi/alumniyhdistys/

 Ystävällisin alumniterveisin ja onnea ja menestystä toivottaen,

Anni Siitonen, Alumnikoordinaattori

Toivottavasti saamme paljon uusia alumneja mukaan näin. Jos ei, niin osoitteet ovat voimassa 30.9. asti joten siihen mennessä otetaan vastaan hyviä ideoita siitä miten heitä vielä houkutella mukaan.

Samaan aikaan olisi hyvä miettiä miten saamme alumniviestiä kaikille niille, joiden yhteys yliopistoon on jo ehtinyt katketa, mutta jotka saattaisivat olla vastavalmistuneita kiinnostuneempia alumniasioista.

Terv, Anni Siitonen

Avara-palaveri 3.8.2010

AVARA-PALAVERI

3.8.2010 KLO 12.00–13.30

AGENDA

1. HENKILÖSTÖASIOITA

 • VTK Riikka Mäntyniemi valittu avara-tiimiin kampanjasihteeriksi ajalle 16.8.2010–31.1.2011
 • Toimenkuvassa mm. varainhankintaan liittyvät asiakaspalvelutehtävät, asiakkuuden hallinta, lahjoittajasuhteiden hoitaminen, viestintä ja markkinointi
 • Riikka sijoittuu avara-tiimin työtilaan, mistä johtuen Marika Poutiainen muuttaa verkkoviestintätiimin tiloihin 2. kerrokseen, jossa vapaa työpiste
 • Muuton tulee tapahtua 9.8. mennessä, sillä tällöin puusepät tulevat tekemään viimeiset avara-työtilaan tehtävät kalustemuutokset. Marika jatkaa kokopäiväisenä alumniyhdistyksen työntekijänä elokuun loppuun ja sitten 1-2 päivää viikossa syksyn ajan
 • Kikka Lehmusto Taivaasta jatkaa avara-toiminnan konsultointia keskimäärin 1 päivä viikossa. Yhteistyöstä sovitaan kuitenkin aina tapauskohtaisesti
 • Vararehtorin sihteeri Maija Roiton toimenkuvaa on myös kesän aikana täydennetty avara-asioilla. Maija tulee tukemaan erityisesti lahjoittajatapaamisten sopimista sekä osallistuu Kirahviklubin tilaisuuksien järjestelyihin

 

2. AJANKOHTAISTA JUURI NYT

 • Kesäkuulumisia: uusia alumneja heinäkuussa 113, kampuksella nyt 7440, yhdistyksessä 2800, tavoitetaan yhteensä 9338. Muutama Kirahviklubin suuruinen lahjoitus tullut kesällä, yksi testamenttilahjoitus vireille
 • Alumnitoiminta
  • NE/5 (uusi kampuksen platformi) etenee suunnitellusti. Testaus elokuussa (tähän erityistä huomiota), käyttöönotto syyskuussa, kieliversiot tämän jälkeen. Anni täydentää teknisen toteutuksen suunnitelmaa käyttöönotto/sisältösuunnittelun aikataululla ja viesintäsuunnitelmalla
  • Yhdistyksen syksyn suunnittelu: syyskuun Yliopisto-lehden välissä postitetaan jäsenille tapahtumakalenteri, Pia Ö tiedottaa tarkemmin deadlinet
  • Alumnisopimus: palaveri torstaina 5.8., avoimet asiat keskusteluun Susanna Miekk-ojan kanssa
 • Varainhankinta
  • Kirahviklubi Tvärminneen
  • Sisäinen markkinointi, erityisesti johto
  • Alumnikampanjan toteutus
  • Markkinointimateriaalien massakustomointi
  • Apurahahallinnon uudistaminen etenee suotuisasti, päätöskokous 30.8.
  • Rahastojen sääntöjen uudistamisen ja hoitokuntien nimeämisen prosessi toteutetaan elo-syyskuun aikana
 • Yhteiset
  • Avara-seminaari: Anni ja Pia D. valmistelevat tällä viikolla ohjelman loppuun, maanantaina 9.8. lähetetään ohjelma avara-verkostolaisille
  • Alma-sivut: päivitetään elokuussa
  • Helsinki Insight sivustolle tehdään käytettävyystestaus elokuussa verkkoviestintäyksikön oragnisoimana

3. AVARA-PALAVERIT SYKSYLLÄ

 • Sovittiin, että joka toinen viikko avara-palaveri, joka toinen viikko alumnit ja varainhankintaihmiset kokoontuvat  keskenään.
 • Seuraavat palaverit: avara-palaveri 9.8. klo 13, avara-palaveri 16.8. klo 10
 • Sovitaan seuraavat kun kaikki paikalla

 

Haussa kampanjasihteeri

Vahvistamme syksyllä avara-tiimiä palkkaamalla kampanjasihteerin. Tavoitteena on mahdollisimman nopeasti löytää henkilö, joka voi hypätä liikkuvaan junaan ja tukea meitä saavuttamaan tavoitteemme. Toimenkuva tulee rakentumaan varainhankintaa liittyvästä CRM-työstä, tapahtumien järjestämisestä, markkinoinnin toteuttamisesta ja verkkosivujen päivittämisestä. Kyseessä on back-office tehtävä, jossa nopeus, joustavuus ja asiakaspalveluhenkisyys ovat valtteja. Loppuvaiheen opiskelija tai vastavalmistunut sopisi hyvin tehtävään. Tuleeko joku sopiva mieleesi?

YNE koolla ensimmäistä kertaa

Tieteellisen neuvoston ja opintoasioista vastaavan neuvoston rinnalle on perustettu myös yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen neuvosto, tuttavallisesti YNE. Neuvoston tehtävänä on seurata yvv-toimenpideohjelman toteuttamista, valmistella uutta strategiaa ja ylipäätään tukea yliopistoa yvv-työssä. Ulkopuolisia jäseniä YNE:ssä ovat O-P Heinonen, Risto E. J. Penttilä, Eero Holstila, Arja Suominen ja Janne Virkkunen. Järjestäytymisen lisäksi ensimmäisen kokouksen teemoina 16.6. oli kumppanuuspolitiikka ja varainhankinta. Kokouksessa oli hyvä ilmapiiri ja kiinnostavia ajatuksia syntyi. Keskustelussa muun muassa Yliopiston yhteisöllisyyden ja me hengen vahvistaminen, elinkeinoelämäsuhteiden tiivistäminen, Helsinki-yhteyden parempi hyödyntäminen. Yhteyspäällikkö Mika Tuuliainen vastaa YNEen liittyvästä valmistelusta. Seuraava kokous on 4.10.2010.

Lahjoitusuutisia hevosrintamalta

Professori Riitta-Mari Tulamo on onnistuneesti kerännyt rahoituksen eläinlääketieteen anestesiologian ja kivunhoidon lahjoitusprofessuuria varten. Lahjoittajina mm. Eläinlääketieteen tutkimussäätiö, Suomen eläinlääketieteen säätiö, Vetcare Oy ja Yliopiston Apteekki. Lahjoitus julkistetaan elokuussa. Lisäksi Tulamolla olisi halukuutta perustaa rahasto Hevostutkimuksen tukemiseksi. Tätä varten kutsumme pyöreän pöydän neuvotteluun potentiaaliset keskeiset kumppanit syyskuussa.

Kesko Oyj:n lahjoitus Tulevaisuusrahastoon

Kesko Oyj on tehnyt Tulevaisuusrahastoon 100 000 euron lahjoituksen ja lahjoitusta juhlittiin ke 16.6 kanslerin johdolla yliopistolla. Paikalla oli Keskon viestintäjohtaja Paavo Moilanen, Helsingin aluejohtaja Antti Palomäki,
tiedottaja Mirva Moilanen sekä yliopistolta kansleri Niiniluoto, vararehtori Kontula ja allekirjoittanut. Saimme shekin ja Kesko puolestaan kehystetyn lahjoittajadiplomin. Kesko tulee mukaan Tulevaisuusrahaston neuvottelukuntaan sekä lahjoituksen myötä myös Kirahviklubin pysyväksi jäseneksi. Keskustelimme mm. Keskon aikaisemmasta yhteistyöstä yliopiston kanssa, heidän yhteiskuntavastuun politiikasta ja kestävästä kehityksestä yhteisenä intressinä.

Tervetuloa Avaraseminaariin 17.8.2010 klo 9-12

Hyvät avaraverkostolaiset!

Tervetuloa syksyn toiminnan suunnittelun käynnistävään Avaraseminaariin 17.8.2010 klo 9-12, Päärakennukselle saliin 10!

Rehtori avaa tilaisuuden ja seminaarimme aiheina on:

– Tavoiteohjelmassa asetettujen tavoitteiden saavuttaminen avaratoiminnan osalta

– Kevään toiminnan tulokset ja syksyn toimenpiteet alumnitoiminnassa ja varainhankinnassa, yliopisto- ja tiedekuntatasolla

– Onnistuneita esimerkkejä tiedekunnista

Toivomme, että ilmoittaudutte 13.8. mennessä sähköpostitse anni.siitonen@helsinki.fi.

World Design Capital ja Helsinki Insight

Pikaisesta tilannekatsauspalaverista kulttuurijohtaja Pekka Timosen ja yhteyspäällikkö Mika Tuuliaisen kanssa kehkeytyi iltapäivällä erittäin mielenkiintoinen neljä tuntia kestänyt workshop, josta ei intoa puuttunut.
Samalla selvisi mitä WDC hanke todella tavoittelee ja mikä voisi olla yliopiston lähtökohta mukanaololle.

Kyse on yhteiskunnallista hankkeesta, jossa designin vipuvaikutuksella haetaan uusia ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Hyvin tulevaisuusorientoitunut. Design thinkingin lisäksi keskeistä sisällöt joille uusia ratkaisuja haetaan. Tässä todella vahva linkitys Helsinki Insight hankkeisiin. Kaisatalo on itsestään selvästi erinomainen hanke kytkettäväksi myös tähän junaan, mutta entäs muut? Mikään elämänalue ei WDC-hankkeelle ole vieras. Kestävä kehitys, kaupunkirakenteen kehittäminen, hyvinvointipalvelut jne tärkeitä sisältöaluetta. Nyt ei siis erityisesti etsitä uutta aalto maljakkoa…

Mari Vaattovaara on valittu designsäätiön hallituksen jäseneksi ja Thomas Wilhelmsson säätiön valtuuskunnan varapj:ksi. Mika Tuuliainen on vetovastuussa hallinnossa wdc-asioista. Minä kuulostelen miten asia linkittyy Helsinki Insight -hankkeisiin.

Yliopiston sisällä asia polkaistaan vaudilla käyntiin syksyn aikana. Mari, Mika ja allekirjoittanut tapaavat vielä ennen lomia ja pureskellaan teemaa, joryssa asia esillä elokuussa. Laittakaa mietintään, miten design ajattelu
voisi edistää Helsinki Insightin puitteissa uusien ratkaisuiden löytämistä.