Mikä Desistanssi ry?

Desistanssi ry on vuonna 2018 perustettu Helsingin yliopiston kriminologian opiskelijoiden järjestö. Järjestön toimintaan ovat tervetulleita kaikki kriminologiasta kiinnostuneet opiskelijat pääaineesta riippumatta. Järjestämme jäsenillemme muun muassa illanviettoja, työelämävierailuja, lukupiirejä ja keskustelutilaisuuksia kriminologisiin teemoihin liittyen. Neuvomme mielellämme myös kriminologian opintoihin liittyvissä asioissa. Tervetuloa mukaan Desistanssi ry:n toimintaan! Aloita liittymällä jäseneksi ja tilaamalla sähköpostilistamme. Ota rohkeasti yhteyttä hallitukseen vaikkapa sähköpostitse.

 

Desistanssi rf är ämnesföreningen för kriminologistuderande vid Helsingfors universitet. Föreningen grundades år 2018. Alla som är intresserade av kriminologi är välkomna att delta i Desistanssis verksamhet. Vi ordnar varierande program för våra medlemmar: till exempel samkväm, företagsexkursioner, litteraturcirklar och diskussioner kring kriminologiska ämnen. Vi hjälper också gärna till med frågor om studier i kriminologi. Eftersom vårt magisterprogram är finskspråkigt , ordnas majoritet av kurser på finska. Trots det har man rätt att skriva sina kursarbeten på svenska. Desistanssi tjänar sina medlemmar på båda inhemska språk. Så välkommen att delta i Desisstanssis verksamhet! Du kan börja med att bli medlem och prenumerera på vår e-postlista. Kontakta styrelsen gärna till exempel via e-post.

 

Desistanssi ry is the student organisation for students of criminology at the University of Helsinki. The organisation was founded in 2018. Everyone interested in criminology are welcome to participate in our activities. We organise socials, work life excursions, book clubs and exam preps as well as discussions about criminological phenomena. We are pleased to advise you in any questions you may have about studying criminology. Unfortunately, as our master’s programme is in Finnish, most of the courses are held in Finnish. Nevertheless, you are welcome to participate in Desistanssi ry’s activities! You can start with becoming a member and joining our mailing list. Don’t hesitate to contact our board members e.g., via e-mail.

Desistanssin hallituksen kokous 2.11.2018

Desistanssi ry:n hallituksen kokous

Aika: pe 2.11.2018 klo 16.30

Paikka: Kaisa-talo, Fabianinkatu 30

Läsnäolijat: Aino Jauhiainen, Annukka Junni, Tiina Malin, Senja Peltola, Maiju Tanskanen

 

1. Kokouksen avaaminen
Tanskanen avasi kokouksen klo 16.35.

 

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

 

3. Esityslistan hyväksyminen

Esityslista hyväksyttiin.

 

4. Ilmoitusasiat

Keskustellaan vielä toimintasuunnitelmasta ja hallitusesittelyistä. Sovitaan että ne käydään täydentämässä niin, että ovat valmiita 9.11. Lisäksi sovitaan esittelyn yhteyteen laitettavan kuvan ottamisesta alustavasti 7.11.

 

5. Talous ja varainkeruu

Tilin avaamisprosessi edelleen käynnissä, asia kuitenkin hoidossa.

Tanskanen hoitaa kangaskassiasiaa eteenpäin. Suunnitellaan viikonlopun aikana mahdollisia teksti-ideoita kassiin ja keskustellaan tästä myös 7.11. Tämän jälkeen saadaan toivottavasti tilaus vetämään.

 

6. Tiedotus

Tanskanen lupaa kirjoittaa englanninkielisen lyhyehkön esittelytekstin Desistanssin nettisivuille.

 

7. Tapahtumat

Heunille ei sovi ekskursio marraskuussa, vierailusta on sovittu joulu-tammikuussa. Tarkemmasta päivästä vielä neuvotellaan.

Vaalikokous ja pikkujoulut sovitaan järjestettäväksi perjantaina 7.12. Sovitaan, että tästäkin aiheesta keskustellaan 7.11. ja kaikki koittavat suunnitella sopivaa paikkaa.

Leffailta myös suunnitelmissa tämän vuoden puolella.

 

8. Opintoasiat

Lukupiiri Kriminologian teoria -tenttiin 19.11. Peltola järjestää.

 

9. Muut esille tulevat asiat

Ei muita esille tulevia asioita.

 

10. Seuraavan kokouksen ajankohdasta päättäminen

Sovitaan että päätetään ajasta myöhemmin.

 

11. Kokouksen päättäminen

Tanskanen päätti kokouksen ajassa 17.47.

Desistanssin hallitus 2018 esittäytyy

 

Annukka, työelämä- ja kulttuurivastaava

Opiskelen kriminologiaa ensimmäistä vuotta ja viimeistelen toista tutkintoa kääntämisestä. Kriminologia oli rakkautta ensisilmäyksellä, tarkkaa hetkeä en kuitenkaan muista. Saattoi olla yläasteella, kun näin Uhrilampaat-elokuvan ensimmäistä kertaa.Kriminologian maisterintutkielmani olen ajatellut tehdä radikalisoitumisesta. Desistanssissa toimin työelämä- sekä kulttuurivastaavana. Käytännössä yritän järjestää meidät vankilaan, tai siis potentiaalisiin kriminologeja työllistäviin paikkoihin vierailuille. Vinkkaan myös rikosaiheisia dokkareita ja elokuvia ja järjestän niihin liittyviä tapahtumia. Vapaa-ajallani käyn baletissa ja katselen Instagramista koirien kuvia. Du kan också kontakta mig på svenska!

 

Inka, tiedottaja

Aloitin opinnot kriminologian opintosuunnassa syksyllä 2018, eli opiskelen kriminologiaa ensimmäistä vuotta. Kandintutkintoni tein sosiologiasta, ja koska rikollisuus ja siihen kohdistuvat reaktiot kiinnostivat, oli luonteva valinta hakeutua maisteriopintoihin kriminologian opintosuuntaan. Valintaa ei ole tarvinnut katua! Suunnittelen tekeväni maisterintutkielmani kyberrikollisuuteen liittyvästä aiheesta. Desistanssissa päivitän järjestön verkkosivuja, ylläpidän sähköpostilistaa ja tiedotan ajankohtaisista asioista. Vapaa- ajallani lenkkeilen koirani kanssa ja neulon villasukkia.

 

Senja, taloudenhoitaja

Opiskelen kriminologiaa nyt toista vuotta, kandivaiheen opintoni tein sosiologiassa. Teen tällä hetkellä maisterintutkielmaa, jossa tarkastelen nuorten päihdeasenteita rikollisuuden vähenemisen, eli crime dropin näkökulmasta. Kriminologiasta kiinnostuin aikoinaan kriminologian johdantokurssilla ja se vei mennessään. Desistanssi ry:ssä huolehdin yhdistyksen talousasioista, mutta olen myös mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia! Muumihahmoista olen Mörkö, tupa on Puuskupuh ja suppilovahvero muistuttaa eniten luonnettani. Vapaa-ajalla Unisport, leivonta, lukeminen ja leffat rentouttaa.

 

Aino, varapuheenjohtaja

Kävin ensimmäisen kurssin kriminologiassa svenska social- och kommunalhögskolanissa vuonna 2012. Kurssin piti ruotsalainen kriminologi Agneta Mallén, ja se oli kauden jännittävin ja kiinnostavin luentosarja. Siitä alkoi myös oma kiinnostus kriminologiaa kohtaan; Menin Göteborgiin vaihtoon vuonna 2014 ja opiskelin siellä vuoden kriminologiaa. Helsingin Yliopiston kriminologian opintosuunnan aloitin sen perustamisvuodella, syksyllä 2017. Teen tällä hetkellä maisteritutkielmana arviointitutkimusta katuväkivaltaa vähentämiseen pyrkivästä Aggredi-hankkeesta (kysy ihmeessä aiheesta lisää, se on hyvin kivaa puuhaa). Desistanssissa toimin varapuheenjohtajana. Eli hoidan järjestön yleistoimintaan liittyviä nakkeja puheenjohtaja Maijun kanssa ja otan häneltä ohjukset kun hän innostuu pelaamaan liikaa pleikkaa. Vapaa-ajallani toimin Feminist Antiracist Nightschoolissa (FAR) vetäjänä ja soittelen folkmusaa kämppikseni kanssa. Mun toteemieläin on kakapo.

 

Maiju, puheenjohtaja

Aloitin kriminologian maisteriopinnot pioneerivuotena 2017, koska ei ollut parempaakaan tekemistä. Samasta syystä perustimme Desistanssin opiskelutovereitteni Ainon, Senjan ja Tiinan kanssa kesällä 2018. Ryhdyin järjestön puheenjohtajaksi, sillä kukaan muu ei halunnut. Tehtävänkuvaani kuuluu asettaa deadlineja, joita en itse noudata. Puheenjohtajan työ on lähes täysipäiväistä, mutta silloin kun ehdin, viimeistelen parisuhdeväkivaltaa käsittelevää maisterintutkielmaani. Hyvin vähäisellä vapaa-ajallani pelaan pleikkaria. Toteemieläimeni on kiiski.

 

Tiina, sihteeri

Opiskelen kriminologian maisteriohjelmassa toista vuotta, taustani on sosiologiassa. Olen ollut kiinnostunut rikollisuuteen liittyvistä teemoista pitkään, joten aloittaminen maisteriohjelmassa tuntui loogiselta jatkumolta kun se vielä sopivasti alkoi pyörimään ollessani aloittamassa maisteriopintoja. Desistanssissa toimin sihteerinä, eli vastaan kokouspöytäkirjojen kirjaamisesta. Parhaillaan aikaani vie maisterintutkielmani rikosuutisoinnin lähteiden ja rikospelkojen yhteydestä. Kun vapaa-aikaa jää, vietän sen mieluiten laiskotellen, rikossarjoja katsellen ja hyvää ruokaa syöden.

Kriminologi työelämässä

Missä kriminologit ovat töissä? FBI:llä? Mitä kriminologit tekevät? Taistelevat rikollisuutta vastaan tietokoneidensa ääressä? Vastaus kumpaankin on kyllä, mutta väittämät ovat totta vain osittain. Kriminologit ovat monipuolisia sosiaalitieteiden ammattilaisia, jotka voivat löytää itsensä töissä niin valtiolla kuin yksityissektorillakin. Kriminologit pyrkivät selittämään rikollisuuden syitä sekä reaktioita rikollisuuteen. Kriminologien asiantuntijuutta voi soveltaa monelle eri alalle. Me hallitsemme niin kvantitatiiviset kuin kvalitatiivisetkin tutkimusmetodit. Olemme kriittisiä ja analyyttisiä, poikkitieteellisyydestä ja kansainvälisyydestä innostuvia. Ymmärrämme yhteiskuntaa ja sen ilmiöitä.

Alle on kerätty työnantajia Suomessa ja maailmalla, jotka työllistävät kriminologeja tai joiden ainakin kannattaisi palkata kriminologeja. Kunkin tahon alle on mahdollisuuksien mukaan kirjattu lisätietoja. Muistathan, että alla olevat paikat ovat vain esimerkkejä ja ehdotuksia. Työllistymiseen eivät vaikuta pelkästään opintomenestyksesi ja maisterintutkielmasi aihe – aikaisempi työhistoriasi ja kiinnostuksenkohteesi saattavat siivittää sinut vaikka minne! Tärkeintä on, että osaat tuoda osaamisesi esille ja olet työnhaussa aktiivinen. Ja että CV:ssäsi ei ole kirjoitusvirheitä.

Muistathan tilata Desistanssi ry:n sähköpostilistan! Julkaisemme listalla tasaisin väliajoin koosteita avoinna olevista työ- ja harjoittelupaikoista. Työnantaja – mikäli haluat mainostaa avoinna olevaa työ- tai harjoittelupaikkaa tai olisit kiinnostunut esittelemään organisaationne mahdollisuuksia kriminologeille, ota matalalla kynnyksellä yhteyttä Desistanssi ry:n työelämävastaavaan (v. 2018 hallitus: Annukka Junni, etunimi.sukunimi(at)helsinki.fi).

Aloita tutkimalla avoimia paikkoja Helsingin yliopiston Rekrynetistä ja valtion avoimista työpaikoista. Mikäli mitään jännittävää ei löydy, katso oheiset linkit läpi ja laita rohkeasti vaikka avoin hakemus. Lainauksissa olevat osiot on kopioitu suoraan ko. työnantajan kotisivuilta. Lue läpi myös yliopiston Urapalveluiden sivu Opiskelijan oppaasta.

Suomessa

Keskusrikospoliisi. ”Keskusrikospoliisin henkilöstömäärä on noin 695, josta poliiseja noin 60 %. Poliisikoulutuksen saaneet työskentelevät valtaosin rikostiedustelun ja -tutkinnan tehtävissä. Siviilihenkilöstön yleisimpiä koulutusaloja ja asiantuntijatehtäviä ovat mm. muun ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneita pääasiassa tutkijoina ja rikosinsinööreinä”. Työ- ja harjoittelupaikkailmoitukset julkaistaan Rekrynetissä sekä valtiolle.fi.

Suojelupoliisi. ” Suojelupoliisi (Supo) on operatiivinen turvallisuusviranomainen, jonka ydintoimintoja ovat terrorismintorjunta, laittoman tiedustelun torjunta ja turvallisuustyö. Supon perusarvot ovat laillisuus, luotettavuus ja laatu. Supossa työskentelee n. 400 ammattilaista, joista puolet on poliiseja. Erilaisia ammattiryhmiä edustavat muun muassa poliisit, erikoistutkijat, teknisen alan ammattiosaajat ja sihteerit. Keski-ikämme on noin 44 vuotta. Henkilöstöstämme on naisia kaikkiaan noin 40 % ja poliiseista naisia on runsaat 10 %.”

Sisäministeriö, katso myös https://intermin.fi/ministerio/sisaministerio-tyopaikkana/harjoittelussa. ”Sisäministeriö on sisäisen turvallisuuden ja maahanmuuton ministeriö. Sen tehtäväkenttä on muuttunut nopeasti aiempaa merkityksellisemmäksi, kun turvallisuusympäristömme on käynyt epävakaammaksi. Ministeriön tärkeimpiä tehtäviä ovat säädösvalmistelu sekä hallinnonalan toiminnan strateginen suunnittelu ja ohjaus. [–] Sisäministeriössä työskentelee noin 190 asiantuntevaa ja sitoutunutta ammattilaista erilaisissa lainvalmistelun, sisäisen turvallisuuden (poliisiasiat, pelastustoimi ja rajaturvallisuus), maahanmuuton sekä talouden ja hallinnon tehtävissä. [–] Työtehtävät ovat haastavia ja monipuolisia, ja työ on yhteiskunnallisesti merkityksellistä. Työ sisäministeriössä tarjoaa näköalapaikan valtionhallintoon ja erityisesti sisäisen turvallisuuden ja maahanmuuton asioihin. [–] Ministeriössä yleisimmät nimikkeet asiantuntijatehtävissä ovat ylitarkastaja ja erityisasiantuntija. Muita asiantuntijatehtävissä käytössä olevia nimikkeitä ovat mm. johtava asiantuntija, neuvotteleva virkamies, lainsäädäntöneuvos ja hallitusneuvos.”

Oikeusministeriö. ”Oikeusministeriössä tehtävä työ on yhteiskunnallisesti merkityksellistä, vaikuttavaa ja tärkeää. Mahdollisuus vaikuttaa oman työn kautta yhteiskunnan kehitykseen ja ihmisten arkeen on monelle oikeusministeriöläiselle merkittävä motivaatiotekijä. Toimintaympäristön muuttuminen on kietonut ministeriön asiantuntija- ja tukitehtävät tiiviimmin toisiinsa ja lisännyt osastojen ja erillisyksiköiden välistä yhteistyötä. Osaamisvaatimusten kasvun myötä kaikki työtehtävät edellyttävät hyvää koulutusta ja monipuolista osaamista.” Lue myös: https://oikeusministerio.fi/uratarinat/-/asset_publisher/uratarina-elina-ruuskanen.

Sosiaali- ja terveysministeriö. ” Ministeriö vastaa sosiaali- ja terveyspolitiikan suunnittelusta, ohjauksesta ja toimeenpanosta. STM:n tavoitteena on, että kaikilla olisi samanlaiset mahdollisuudet terveelliseen ja turvalliseen elämään. Sosiaali- ja terveysministeriön tehtävänä on edistää väestön hyvää terveyttä ja toimintakykyä, terveellistä työ- ja elinympäristöä ja sukupuolten välistä tasa-arvoa sekä turvata riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut ja kohtuullinen toimeentulo elämän eri vaiheissa. [–] Työtehtävät STM:ssä ovat monipuolisia asiantuntija- ja avustavia tehtäviä. Tehtävissä tarvitaan esimerkiksi sosiaali- ja terveyspolitiikan, sosiaali- ja yksityisvakuutuksen, työsuojelun ja tasa-arvo-asioiden asiantuntemusta. Moniin tehtäviin kuuluu säädösvalmistelua. Myös sihteerityön, viestinnän ja hallinnon osaajille on tarvetta.”

Ulkoministeriö.  ”Ulkoministeriön toiminta keskittyy ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan, kauppapolitiikkaan ja kehityspolitiikkaan sekä ulkopoliittisesti merkittäviin kansainvälisiin asioihin ja yleensä kansainvälisiin suhteisiin. Ulkoministeriön tehtävänä on myös avustaa muita hallinnonaloja kansainvälisten asioiden yhteensovittamisessa. [–] Ulkoministeriö rekrytoi uusia työntekijöitä pääsääntöisesti kahdella yhteishaulla: kansainvälisten asioiden valmennuskurssille (Kavaku) ja hallintouran kurssille (Halku). Lisäksi ministeriön eri osastoille rekrytoidaan erityisvirkamiehiä pysyviin tai määräaikaisiin tehtäviin ja ulkomaanedustustoihin erityisasiantuntijoita määräaikaisiin tehtäviin. Ministeriö palkkaa kesätyöntekijöitä lähinnä assistentin/sihteerin tehtäviin. Tarkemmat tiedot kesätyöpaikkojen hausta löytyvät tammi–helmikuun vaihteessa näiltä sivuilta. Kesätöiden hakuaika päättyy helmikuun puolivälissä.”

Rikosseuraamuslaitos. ”Rikosseuraamustyöntekijöiden rinnalla rikosseuraamusalalle työllistyy henkilöitä hallintotehtäviin ja asiantuntijatehtäviin sekä erillisprofessioihin kuten ohjaajan, sosiaalityöntekijän, terveydenhuollon ammattilaisen, opettajan tai papin tehtäviin. Näissä tehtävissä työntekijät työskentelevät Rikosseuraamuslaitoksen keskushallintoyksikössä, rikosseuraamusalueiden alue- tai arviointikeskuksissa, vankiloissa tai yhdyskuntaseuraamustoimistoissa, Vankiterveydenhuollon yksikön alaisissa sairaaloissa ja poliklinikoilla sekä Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksessa.” Huom! RISE julkaisee harjoittelupaikkansa pääasiassa Rekrynetin kautta, mutta heille otetaan myös tarve- ja tarkoituksenmukaisuusharkintaan perustuen harjoittelijoita muitakin kanavia käyttäen. Kysy lisää Desistanssille nimetyiltä yhteyshenkilöiltä Tytti Virkkulalta ja Leo Immoselta, s-posti: etunimi.sukunimi(at)om.fi.

HEUNI eli Euroopan Kriminaalipolitiikan Instituutti. ”HEUNIn tehtävänä on edistää YK:n kriminaalipoliittisen ohjelman suunnittelua ja toteutumista erityisesti Euroopan alueella”.

Rajavartiolaitos. Rajojen valvonnan ohella Rajavartiolaitoksen yksi keskeisimpiä tehtäviä on rikostorjunta. ” Rajavartiolaitos tarjoaa työtä myös sadoille siviilivirkamiehille. Siviilivirat julistetaan haettavaksi valtiolle.fi-palvelussa.”

Tulli. Tulli on viime aikoina hakenut asiantuntijoita esimerkiksi kyberrikollisuuden torjuntaan. ”Jokainen tullilainen suorittaa Tullin ammatillisen peruskoulutuksen, jonka pituus määräytyy työtehtävän mukaan. Peruskoulutuksen jälkeen tullilaiset täydentävät ja syventävät osaamistaan työtehtäviä tukevilla, lyhytkestoisemmilla koulutuksilla. Koulutamme vuosittain henkilöstöä keskimäärin yli kuusi työpäivää. [–] Tullin henkilöstöstä yli puolet työskentelee operatiivisissa tehtävissä, jotka liittyvät tulliselvitykseen, tullivalvontaan ja rikostorjuntaan. Useimmat heistä työskentelevät vuorotyössä tulleissa eri puolilla Suomea. Asiantuntijatehtävissä on käytössä työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista helpottava liukuva työaika sekä suurimmassa osassa tehtäviä myös mahdollisuus tehdä etätyötä.”

Puolustusvoimat. Puolustusvoimat on viime aikoina hakenut työntekijöitä tiedustelulaitokselleen. Katso myös esim. tutkimuslaitoksen tutkimusalat  ja Maanpuolustuskorkeakoulun sotatieteiden tohtorin tutkinto.

Maahanmuuttovirasto. ”Maahanmuuttovirasto on maahanmuutto-, turvapaikka-, pakolaisuus- ja kansalaisuusasioissa päätöksenteko-organisaatio ja ylläpitää vastaanottojärjestelmää. Virasto toteuttaa Suomen maahanmuuttopolitiikkaa ja edistää hallittua maahanmuuttoa, hyvää hallintoa sekä ihmis- ja perusoikeuksia. Virasto tuottaa asiantuntija- ja tietopalveluja poliittisen päätöksenteon tueksi sekä kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä varten. Virasto myös osallistuu asiantuntijana maahanmuuttokeskusteluun.” Migrissä on ainakin tällä hetkellä erilaisia erityisylitarkastajien virkoja, joista yhden vastuualueena on laittoman maahanmuuton ja terrorismintorjunnan yhteyshenkilönä toimiminen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. ”Eniten THL:ssä on lääketieteen ja terveystieteen ammattilaisia sekä yhteiskuntatieteellisen koulutuksen saaneita. Substanssiosaamista löytyy myös bio- ja ympäristötieteiden puolelta, ja lisäksi laitoksessa työskentelee merkittävä määrä informaatioteknologian ammattilaisia.” Kriminologien asiantuntijuutta esimerkiksi nuorten rikollisuudesta sekä päihteiden käytöstä, lähisuhdeväkivallasta sekä yleisesti rikollisuuden vaikutuksesta yhteiskuntaan voitaisiin varmasti hyödyntää THL:llä. Samasta syystä, katso myös à

Väestöliitto

Kriminaalihuollon tukisäätiö. Myös mielenkiintoinen tietolähde.

Ensi- ja turvakotien liitto. Esim. väkivalta- ja päihdetyötä.

A-klinikkasäätiö. ”A-klinikkasäätiö ehkäisee ja vähentää päihdehaittoja sekä muita sosiaalisia ja terveydellisiä ongelmia. Tuotamme hyvinvointia edistävää tietoa ja laadukkaita palveluita.Säätiö kehittää päihde- ja mielenterveystyötä, harjoittaa tutkimusta, tarjoaa laajan valikoiman sähköisiä palveluita ja julkaisee päihdetyön erikoislehteä Tiimiä. Yhteiskuntapoliittinen vaikuttaminen ja asiantuntijatoiminta kuuluvat säätiön perustehtävään. Verkkopalvelut tavoittavat yli 210 000 kävijää kuukausittain.”

Monika-Naiset liitto ry. ”Monika-Naiset liitto ry on sosiaalialalla toimiva monikulttuurinen järjestö, joka kehittää ja tarjoaa erityispalveluja väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille ja -lapsille, toimii asiantuntijana ja vaikuttajana etniseen yhdenvertaisuuteen ja väkivaltaan liittyvissä kysymyksissä sekä edistää kotoutumista tukemalla maahanmuuttajien kansalaistoimintaa. [–] Monika-Naiset liitto ry toimii asiantuntijana, antaa lausuntoja, kouluttaa, tiedottaa ja tekee yhteistyötä moniammatillisen verkoston kanssa sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Monika-Naiset liiton ydintoimintaa on kehittää ja tarjota palveluja väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille ja heidän lapsilleen.

Setlementtiliitto. Setlementtiliiton perustehtävä on edistää setlementtiarvojen mukaista toimintaa, tukea paikallisia setlementtejä asiantuntijapalveluilla sekä koordinoida valtakunnallisia hankkeita. Lisäämme vuoropuhelua yhteiskunnan vaikuttajien, elinkeinoelämän päättäjien, tiedotusvälineiden ja kansalaisten kesken. Setlementtityön tavoite on edistää yhdenvertaisuutta, moniarvoisuutta ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Työvälineinä ovat yksilön kunnioitus, moninaisuuden arvostaminen, heikoimpien tukeminen sekä kaiken pohjana luottamus ihmisiin ja heidän voimavaroihinsa.”

Viestintävirasto, katso myös https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/viestintavirastontietoturvapalvelut.html.  ”Viestintävirasto toimii liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalalla. [–] Viestintävirasto ylläpitää sähköisten viestintäverkkojen toimivuuden ja tietoturvan tilannekuvaa ja tiedottaa mahdollisista tietoturvauhkista. Tavoitteena on myös lisätä kansalaisten ja yritysten tietoturvaosaamista muun muassa ohjeistuksen avulla. Viestintävirasto varmistaa myös viestintäverkkojen ja -palveluiden yhteentoimivuuden, [–] Kyberturvallisuuskeskus palvelee toiminnallaan koko suomalaista yhteiskuntaa. Pyrimme varmistamaan yleisten viestintäverkkojen ja -palveluiden turvallisen ja häiriöttömän toiminnan sekä turvaamaan yhteiskunnan elintärkeät toiminnot. Tietoturvapalvelumme ovat pääsääntöisesti maksuttomia ja kuuluvat kaikille. Osa Kyberturvallisuuskeskuksen palveluista on suunnattu valtionhallinnolle ja huoltovarmuuskriittisille organisaatioille.” Mitä mahdollisuuksia kyberturvallisuuden asiantuntijoille!

Kriisinhallintakeskus. ”Kuopiossa toimiva Kriisinhallintakeskus on siviilikriisinhallinnan ja kansainvälisen pelastustoimen osaamiskeskus. Kriisinhallintakeskuksen päätehtäviä ovat asiantuntijoiden koulutus kansainvälisiin siviilikriisinhallintaoperaatioihin ja kansainvälisen pelastustoimen tehtäviin, asiantuntijoiden rekrytointi, logistisista ja materiaalisista valmiuksista vastaaminen ja alaan liittyvä tutkimus- ja julkaisutoiminta. Kriisinhallintakeskus toimii kansallisena johtokeskuksena operaatioissa toimiville siviilikriisinhallinnan ja kansainvälisen pelastustoimen lähetetyille asiantuntijoille.”

Demos Helsinki. ”Demos Helsinki on yhteiskunnallista muutosta tekevä ajatushautomo, joka työskentelee julkisen sektorin, yritysten ja järjestöjen kanssa. Tavoitteenamme on kestävämpi ja demokraattisempi jälkiteollinen yhteiskunta. Demos Helsinki tuo erilaisia ihmisiä ja organisaatioita yhteen, tarjoaa konsultointipalveluita ja luo uudenlaisia ajattelu- ja toimintamalleja, jotka ratkaisevat aikamme merkittävimpiä yhteiskunnallisia haasteita. [–] Demoksen työntekijöitä yhdistää uteliaisuus, halu rakentaa yhteiskunnallista muutosta ja tunnistaa seuraavia isoja kysymyksiä. Talossa on niin yhteiskuntatieteilijöitä, sosiaalipsykologeja, taloustieteilijöitä, insinöörejä, filosofeja, muotoilijoita kuin kaupunkitutkijoita. Mitä monipuolisemmaksi osaamisemme kehittyy, sitä varmemmin pystymme vastaamaan maailman haasteisiin myös jatkossa. Olemme kasvava joukko ja teemme töitä suuren kumppanien verkoston kanssa. ”

Ulkopoliittinen instituutti. ”Ulkopoliittinen instituutti on tutkimuslaitos, jonka tehtävänä on tuottaa korkeatasoista, ajankohtaista tietoa kansainvälisistä suhteista ja EU-asioista. Tehtäväänsä instituutti toteuttaa tekemällä tutkimusta sekä järjestämällä kotimaisia ja kansainvälisiä seminaareja ja julkaisemalla raportteja tutkimustuloksistaan ja ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä. Instituutti julkaisee myös Ulkopolitiikka-lehteä sekä ylläpitää alan erikoiskirjastoa. Instituutin tutkimuksen tavoitteena on tuottaa korkeatasoista ja selkeää aineistoa tieteelliselle yhteisölle, poliittisille päättäjille ja yhteiskunnalliseen keskusteluun. Toiminnassaan instituutti pitää yllä aktiivisia kansainvälisiä suhteita. Instituutin tutkijat osallistuvat ajankohtaiseen keskusteluun kirjoittamalla artikkeleita päivä- ja aikakauslehtiin, alan julkaisuihin, osallistumalla kotimaisiin ja kansainvälisiin seminaareihin, konferensseihin ja muihin tilaisuuksiin sekä toimimalla asiantuntijoina eri medioissa. Instituutin tutkijat kommentoivat medioissa ajankohtaisia kysymyksiä oman tutkimuksensa ja asiantuntemuksensa pohjalta samaan tapaan kuin kollegansa yliopistoissa. Instituutilla ei ole yhtenäistä kantaa kansainväliseen politiikkaan liittyvissä kysymyksissä.”

Yliopistot – mikäli sinua kiinnostavat jatko-opinnot, tutki eri tohtorikoulutusohjelmia eri yliopistojen sivuilta. Kriminologit voivat toimia myös opettajina tai kouluttajina. Tutustu erityisesti alma materimme Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituuttiin (KRIMO). Katso erityisesti myös Laurea-ammattikorkeakoulun avoinna olevat harjoittelu- ja työpaikat (turvallisuusalan koulutusta). Laurean yhteyshenkilöiksi HY:n Kriminologian oppiaineelle on nimetty koulutus- ja aluepalveluyksikön johtaja Kati Komulainen sekä lehtori Reijo Lähde, molemmat etunimi.sukunimi(at)laurea.fi.

Paikallispoliisit. Harjoittelijoita haetaan esim. päivittäistutkintaan, katso Rekrynet.

Kaupungit ja kunnat. Kaupungeilla on usein hallinnossaan tutkimus- ja/tai turvallisuusyksiköitä, jotka sopivat kriminologeille loistavasti. Kriminologi voi työskennellä esimerkiksi rikoksentorjuntatehtävissä. Arviointitutkimus!

Järjestöt. Tässä vain mielikuvitus on rajana. Kriminologi saattaisi olla kiinnostunut työskentelemään esimerkiksi Amnestyllä (ihmisoikeudet, kansainväliset oikeuksien loukkaukset, naisiin ja lapsiin kohdistuva väkivalta) tai Planilla tai Pelastakaa lapset ry:llä (lasten oikeudet, lapsiin kohdistuvat rikokset jne.

Pankit ja vakuutusyhtiöt. Kyberrikollisuus! Talousrikollisuus! Yritysuhritutkimus!

Yritykset. Esimerkiksi tietosuojaohjelmia ja muita turvallisuuspalveluita tarjoavat yritykset.

Yrittäjyys. Perusta esimerkiksi konsulttitiyritys ja myy asiantuntemustasi muille!

Maailmalla

Interpol eli kansainvälinen rikospoliisijärjestö. ”The INTERPOL General Secretariat employs approximately 800 staff members from 100 different countries. Staff are based at the main Secretariat building in Lyon, France, the Global Complex for Innovation in Singapore, or in one of our regional offices. Approximately one-third of these staff are seconded or detached by their national law enforcement administrations in INTERPOL’s 194 member countries; the others are international civil servants hired under contract directly by the Organization. INTERPOL accepts applications from nationals of all its member countries to ensure that the organization remains truly representative. Staff work in the organization’s four official languages: Arabic, English, French and Spanish”. Suurin osa harjoittelupaikoista Ranskan Lyonissa, harjoittelun kesto 6-11 kuukautta. Palkkaus tai “kuukausittainen palkkio” n. 550 € ylöspäin. Mikäli lähtö Ranskaan ei kuitenkaan houkuta, kannattaa silti laittaa sivusto suosikkeihin, vautsi mikä tietolähde!

Euroopan unioni, katso harjoittelupaikkoja esim. https://europa.eu/european-union/about-eu/working/students_en ja Rekrynetistä. Kyllä sieltä aina jotain jännää löytyy. Ks. myös EU:n alaiset organisaatiot, kuten:

Frontex eli Euroopan raja- ja merivartiovirasto, katso myös https://frontex.europa.eu/about-frontex/careers/traineeships/, (harkkakokemuskertomuksissa myös tarina suomalaiselta Mikolta!). ”Frontex is one of the most dynamic and fastest-growing EU agencies. Frontex employs more than 500 personnel with the aim to reach 1000 by the end of 2020. [–] Frontex staff members are engaged on fixed-term contracts (of a typical duration of 5 years), which may be renewed.” Harjoittelupaikkoja esim. Puolassa, “kuukausittainen ylläpitoapuraha” vuonna 2018 720 €.

Europol eli Euroopan poliisivirasto. Mielenkiintoisia ja haastavia työpaikkoja lähinnä poliisikoulutuksen saaneille, mutta myös siviileille. Työpaikat eri puolilla Eurooppaa, esim. Alankomaissa. Harjoittelusta ei saa palkkaa vaan ”kuukausittaisen ylläpitoapurahan”, joka on noin 808 € kuukaudessa.

Yhdistyneet kansakunnat. Katso erityisesti YK:n huumeiden ja rikollisuuden torjunnasta vastaava toimisto eli UNODC — hyvä tietolähde!

FBI eli Federal Bureau of Investigation eli Yhdysvaltain keskusrikospoliisi. Okei, olihan tämä pakko listata tänne. Sivusto on mielenkiintoinen tietolähde. Huomaa kuitenkin, että työpaikkojen edellytyksenä Yhdysvaltain kansalaisuus.

 

Juttu päivittyy.

Päivitykset:

Päivitetty 30.11.2018. Lisätty Laurean yhteyshenkilöiden nimet, jotka saatu Janne Kivivuorelta 29.11.2018.

Desistanssin hallituksen kokous 4.10.2018

Desistanssi ry:n hallituksen kokous
Aika: to 4.10.2018 klo 16.30
Paikka: Cafe Picnic, Yliopistonkatu 5
Läsnäolijat: Aino Jauhiainen, Annukka Junni, Inka Järvikangas, Tiina Malin, Senja Peltola, Maiju Tanskanen (poistui kohdassa 7)

1. Kokouksen avaaminen
Tanskanen avasi kokouksen klo 16.43.

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Esityslistan hyväksyminen
Esityslista hyväksyttiin. Kohtien 7 ja 8 kohtien järjestystä muutettiin alkuperäisestä esityslistasta.

4. Ilmoitusasiat
Ei ilmoitusasioita.

5. Toimintasuunnitelma ja budjetin viimeistely
Kävimme toimintasuunnitelman läpi: opintoasioissa eniten lisäiltävää, muitakin kohtia vielä muokkaillaan. Sovimme tekevämme korjaukset viikon kuluessa.
Peltola ja Tanskanen tekevät budjetin ensi viikon keskiviikkoon mennessä, muut hallituslaiset käyvät tarkastamassa sen.

6. Talous ja varainkeruu
Peltola hoitaa tilin avaamista.
Suunnitellaan Verkko-kangaskassien tilaamista. Tarvitsisiko graafista suunnittelijaa? Jos tarvitsisi, samalla voisi tilata logon. Kysellään graafisia suunnittelijoita ja pohditaan, mitä olisimme valmiita maksamaan.

7. Tapahtumat
Retki Rakkautta ja anarkiaa -elokuvafestareille oli mennyt hyvin! Jatkoa luvassa tarjonnasta riippuen.
Sovittiin mahdollisia ekskursiopäiviä Heunille marraskuussa. Tanskanen hoitaa asiaa eteenpäin.
Lisäksi luvassa ekskursio Kriminologian ja rikosseuraamusalan tutkimuspäiville 28.-29.11
Sovimme myös after workkien järjestämisestä torstaina 18.10.

8. Tiedotus (tästä kohdasta alkaen kokouksen puheenjohtajana Jauhiainen)
Keskustelua nettisivujen rakenteesta.
Sovitaan, että kaikki käyvät ensi kokoukseen mennessä kirjoittamassa omat esittelytekstinsä Junnin lähettämään tiedostoon. Seuraavassa kokouksessa otetaan yhteiskuva. Lisäksi suunnitellaan muuta sisältöä nettisivuille.

9. Opintoasiat
Lukupiiri Kriminologian teoria -kurssille järjestetään tulevaisuudessa. Katsotaan asiaa tarkemmin ensi kokouksessa.

10. Muut esille tulevat asiat
Ei muita esille tulevia asioita.

11. Seuraavan kokouksen ajankohdasta päättäminen
Seuraava kokous sovitaan järjestettäväksi 2.11. klo 16.30. Malin varaa tilan Kaisasta.

12. Kokouksen päättäminen
Jauhiainen päätti kokouksen ajassa 17.59.

Hallituksen kokouksen pöytäkirja 13.9.2018

Desistanssi ry:n hallituksen kokous
Aika: to 13.9.2018 klo 16.30
Paikka: Viides linja 12
Läsnäolijat: Aino Jauhiainen, Annukka Junni, Inka Järvikangas, Tiina Malin, Senja Peltola, Maiju Tanskanen

1. Kokouksen avaaminen
Tanskanen avasi kokouksen klo 16.50.

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Esityslistan hyväksyminen
Esityslista hyväksyttiin.

4. Ilmoitusasiat
Junni ensimmäistä kertaa kokouksessa mukana. Sovittiin että hän aloittaa työelämä- ja
kulttuurivastaavan pestissä hallituksessa.
XX on lahjoittanut yhdistykselle 150 euroa.

5. Dokumenttien laatiminen HYYn piiriin hakemista varten
Sovitaan että toimintasuunnitelma ja budjetti laaditaan yhdessä Driven kautta.
Tanskanen ja Jauhiainen voivat yhteistyössä kirjoittaa toimintasuunnitelman alun, lisäksi
Jauhiainen kirjoittaa ympäristöasioista, Junni kirjoittaa tasa-arvosta ja työelämästä, Järvikangas
tiedotuksesta, Peltola taloudesta, Malin opinnoista ja yhteistyöstä muiden toimijoiden kanssa.
Järvikangas lupasi tehdä docsin.

6. Talous ja varainkeruu
Peltola on hoitanut tiliasiaa. Päätämme virallisesti tilin avaamisesta Nordealle ja luomme aiheesta
lisäpöytäkirjan.
Varainkeruuideointia jatketaan. Tulevaisuudessa voitaisiin teettää ja myydä omaa haalarimerkkiä.
Se vaatii vain ison erän tilaamisen, johon ei tällä hetkellä budjettia. Muidenkin oheistuotteiden
valmistusta pohditaan. Järjestön tapahtumien yhteydessä voisi järjestää pienimuotoista
rahankeruuta, esimerkiksi arpajaiset pikkujouluihin.

7. Tiedotus
Junnilla ideoita nettisivuille, sinne voisi luoda infopaketin: mikä järjestö on ym. Junni voisi kääntää
ne ruotsiksi ja englanniksi. Nettisivuille lisätään myös hallitusesittely, johon tulee kaikista kuvat ja
jotain hauskaa. Tanskanen lupaa tehdä aiheesta pohjan. Junni ehdottaa myös rikoselokuvalistaa
nettisivuille.

8. Tapahtumat
Lähitulevaisuuteen suunniteltu:
Retkeä rakkautta ja anarkiaa -elokuvafestareille, Junni tekee asiasta kyselyn yhdistyksen Facebook-
ryhmään
Ekskursio heunille lokakuussa

Ekskursio Kriminologian ja rikosseuraamusalan tutkimuspäiville 28.-29.11
Jauhiainen jutellut kontaktin Tuomas Hallamaan kanssa, joka ollut avoin yhteisille tapahtumille
tulevaisuudessa. Kontaktilla tulossa kaudenavajaiset 4.10. jonne meitäkin kutsuttu.
Ideoitiin myös keskusteluiltamaa, jossa olisi opiskelijoita tai myös mahdollisesti tutkijoita.

9. Opintoasiat
Kriminologian peruskurssin sisällytys on onnistunut 25 tieteenalan opintopisteeseen.

10. Muut esille tulevat asiat
Ei muita esille tulevia asioita.
11. Seuraavan kokouksen ajankohdasta päättäminen
Seuraava kokous sovitaan järjestettäväksi 4.10. klo 16.30 alkaen Tiedekulmassa.
12. Kokouksen päättäminen
Tanskanen päätti kokouksen klo 18.02.

Desistanssin hallitus 2018

Desistanssin hallituksen jäsenet ovat:

Maiju Tanskanen, puheejohtaja, maiju.tanskanen (at) helsinki.fi

Aino Jauhiainen, varapuheenjohtaja, aino.jauhiainen (at) helsinki.fi

Senja Peltola, taloudenhoitaja, senja.peltola (at) helsinki.fi

Tiina Malin, sihteeri, tiina.malin (at) helsinki.fi

Inka Järvikangas, tiedottaja, inka.jarvikangas (at) helsinki.fi

Annukka Junni, työelämä- ja kulttuurivastaava, annukka.junni (at) helsinki.fi

 

Desistanssi hyväksyy uusia jäseniä hallitukseen järjestön hallituksen kokouksissa. Tervetuloa mukaan Desistanssin toimintaan!

Tietoa Desistanssin toiminnasta

Desistanssin tiedotusta hoidetaan sähköpostilistalla ja Desistanssin facebook-ryhmässä.

Desistanssin jäsenille tarkoitetun facebook- ryhmän löydät täältä: https://www.facebook.com/groups/2183338278596337/

Desistanssin postituslistalle voit liittyä lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen majordomo@helsinki.fi. Kirjoita viestin tekstikenttään seuraavanlainen viesti:

subscribe desistanssi-ry oma.nimesi@helsinki.fi

Viestiin ei tarvitse lisätä otsikkoa. Saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistussähköpostiviestin listalle liittymisestä. Seuraa viestin ohjeita.

Listalta voit erota lähettämällä viestin

unsubscribe desistanssi-ry oma.nimesi@helsinki.fi

samaan majordomo@helsinki.fi- osoitteeseen. Ongelmatilanteissa ole yhteydessä listan ylläpitäjään owner-desistanssi-ry@helsinki.fi.

HY:n Helpdeskin ohjeet sähköpostilistoille liittymisestä ja niiltä eroamisesta löydät täältä: https://helpdesk.it.helsinki.fi/ohjeet/yhteydenpito-ja-julkaiseminen/sahkoposti/majordomo-sahkopostilistojen-peruskaytto

Hallituksen kokous 29.8.2018

Desistanssi ry:n hallituksen kokous

Aika: ke 29.8.2018 klo 17
Paikka: Thirsty Scholar, Fabianinkatu 37
Läsnäolijat: Aino Jauhiainen, Inka Järvikangas, Tiina Malin, Senja Peltola, Maiju Tanskanen

1. Kokouksen avaaminen
Tanskanen avasi kokouksen kello 17.15.

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Esityslistan hyväksyminen
Esityslista hyväksyttiin.

4. Ilmoitusasiat
Tanskanen käynyt Janne Kivivuoren kanssa sosiaalitieteiden maisteriohjelman uusien iltapäivässä 29.8. ”esittäytymässä”, jonka jälkeen yksi kriminologian uusi opiskelija ottanut yhteyttä. Hän on kiinnostunut liittymään hallitukseen.

5. Hallituksen järjestäytyminen
Kaikille omat vastuualueensa ovat selviä. Sovittiin myös, että kiinnostusta hallitukseen liittymiseen osoittanut Annukka Junni voidaan ottaa hallitukseen mukaan.

Peltola pohtii, pitäisikö jonkun hallituksessa olla ympäristö- ja yhdenvertaisuusvastaava. Tästä ehditään sopia vielä ennen HYY:n toiminta-avustusten hakua alkuvuonna 2019, joten asialla ei ole kiire / se saattaa siirtyä seuraavalle hallitukselle.

6. Yhdistyksen perustamiseen liittyvät asiat
Desistanssi ry on juuri kokouspäivänä 29.8. virallisesti rekisteröity yhdistykseksi yhdistysrekisteriin.

HYY:n piiriin hakemista varten tarvitaan toimintasuunnitelma, budjetti, sekä lista jäsenistä. Lisäksi vähintään kymmenen jäsenistä on kuuluttava ylioppilaskuntaan. Asia onnistunee uusien opiskelijoiden aloitettua ja liityttyä mukaan.

Pohdimme tulisiko yhdistys viedä Kannunvalajien alle. Asiasta neuvoteltava Kannun kanssa, esimerkiksi joutuisimmeko ottamaan vastaan yleisten tilojen siivousvuoroja, jos emme niitä käyttäisi. Tämä on ajankohtaista vasta kun Desistanssi on HYY:n piirissä.

7. Jäsenrekisteri
Tanskanen ehdottaa nettilomaketta yhdistykseen liittymiseen. Lomakkeen yhteydessä näkyisi rekisteriseloste, jossa infotaan liittyviä ihmisiä heidän henkilötietojensa säilyttämisestä. Jauhiainen lupaa selvittää asiaa tutkimuksen iltapäivään 4.9. mennessä, jos silloin liittyy porukkaa.
Lomakkeeseen tulisi ainakin järjestön säännöt, hyväksyntä siitä, että henkilön tiedot tallennetaan, liittyjän koko nimi, s-posti ja opiskelijanumero.

8. Talous ja varainkeruu
Peltola tutustunut tilin perustamiseen. Pankeista Nordea kuulostaa parhaalta (edullisimmalta) vaihtoehdolta. Pöytäkirjassa tulee olla päätös tilin avaamisesta, tilinkäyttöoikeudet, mitä palveluita avaaja saa liittää tiedon, yhdistysrekisteriote ja yhdistyksen säännöt.
Ensi kokouksessa voisi olla hyvä päättää asia, jotta lahjoitusten kerääminen olisi helpompaa.
Peltola ehdottaa yhteydenottoa HYY:hyn ja kyselyä siitä, olisiko järjestöavustuksia mahdollista saada jo ennen kevättä pakollisten menojen maksuun.

Varainkeruutavoiksi ehdotettu pullamyyntiä Krimossa, ”kolehtia” tutkimuksen iltapäivään, sekä
kriminologia-aiheista luennointia lukioihin (jos aiheesta mahdollisesti saisi korvausta). Sovimme, että kehittelemme lisää varainkeruuideoita ensi kokousta varten.
Toimintaan tulisi myös suunnitella joitain rahanlähteitä tulevaisuuteen, jotta HYY suhtautuisi paremmin.
Peltola lupaa lisäksi selvittää kirjan-/tilinpidon organisointia.

9. Tiedotus
Järvikangas on luonut Major domo- sähköpostilistan (desistanssi lista) ja lisännyt kaikki hallituksen jäsenet siihen. Hän selvittää, miten sinne postataan.
Järvikangas on luonut myös nettisivut: https://blogs.helsinki.fi/desistanssi-ry/
Hän lupaa selvittää muokkausoikeuksia sivulle, sekä huomioi että kaikki saavat ideoida sivun taustakuvaa. Nettisivut eivät toimi aktiivisena tiedotuskanavana, mutta sinne voi laittaa esimerkiksi tulevat ja menneet tapahtumat -sivun, sekä kokouspöytäkirjat ja hallituksen esittelyn.
Aktiivisempaan viestintään Järvikangas aikoo luoda Desistanssille suljetun Facebook-ryhmän.

Tanskanen huomioi, että tarvitsemme logon ja Malin ehdottaa logon suunnittelukilpailua. Tämä aiotaan toteuttaa.

10. Tapahtumat
Desistanssi esittäytyy uusien opiskelijoiden kriminologisen tutkimuksen iltapäivässä 4.9.
Tanskanen lupaa valmistella yleisen esityksen tilaisuuteen. Muutkin hallituksen jäsenet esittelevät itsensä, paitsi Malin, joka joutuu poistumaan ennen sitä.
Tanskanen ja Jauhiainen hoitavat tarjoilut paikalle.

Sovitaan, että järjestetään sekä tutkimuksen iltapäivän jälkeen, että myöhemmin jokin yhteinen tutustumis-/hengausilta. Myöhäisemmäksi ajankohdaksi sovittu torstai 13.9., alustavasti Tanskasen luona klo 18 alkaen. Järvikangas tiedottaa uusia opiskelijoita asiasta.

Muina tapahtumaideoina on tullut keskusteluillat liittyen rikossarjoihin, podcasteihin tai elokuviin. Mahdollisuutena myös leffailta + keskustelu. Toinen ehdotus on lukupiiri, potentiaalisena aiheena ainakin kriminologinen teoria -tenttiin liittyvä kirjallisuus. Tämä toiveena jo syksyllä, seuraavassa kokouksessa voitaisiin päättää päiviä. Lisäksi aikomuksena on järjestää pikkujoulut ja vaalikokous joulukuussa.

Tavoitteena on myös jonkin ekskursion järjestäminen syksyn aikana, mahdollisia kohteita voisivat olla KRP, Supo, Rise tai HEUNI. Infotilaisuutta kriminologian työllistyvyydestä ja jatko-opinnoista on myös toivottu, siellä voisi olla puhujina henkilökuntaa ym. Muutakin opintoihin liittyvää edunvalvontahommaa olisi hyvä olla.

11. Muut esille tulevat asiat
Keskustelemme halukkuudestamme ylläpitää blogia nettisivuilla. Ainakin sinne voisi luoda blogivälilehden. Jauhiainen ehdottaa, että sivuille voisi linkata omia kriminologia-aiheisia esseitä. Vaihtoehtoisesti voitaisiin luoda yksityinen drive tätä varten.
Keskustellaan myös siitä, että lisätään hallituksen driveen jo luotuja dokumentteja (säännöt, rekisteriseloste, kokouksen pöytäkirjat ym.).

12. Seuraavan kokouksen ajankohdasta päättäminen
Seuraava kokous sovitaan järjestettäväksi 13.9. klo 16.30 alkaen puheenjohtaja Tanskasen luona.

13. Kokouksen päättäminen
Tanskanen päättää kokouksen 18.55.