Eläinlääketieteen kandidaattiyhdistys EKY ry

Aktiivisen edunvalvonnan ja juhlan vuosi

Eläinlääketieteen kandidaattiyhdistys EKY ry on eläinlääketieteen opiskelijoiden tiedekuntajärjestö. EKY valvoo jäsenistön etua ja järjestää monipuolista toimintaa opiskelun vastapainoksi.

Yhteistyötä tiedekunnan kanssa

Eläinlääketieteen kandidaattiyhdistys toimi vuonna 2016 aktiivisesti tiedekunnan kanssa yhteistyössä, erityisesti kampusrakenneuudistusten ja henkilöstöleikkausten parissa. Heti alkuvuodesta EKY otti kantaa uusien yliopistopalveluiden rekrytointeihin, jotta tiedekunnan palveluksessa olleet osaavat henkilöt saisivat työskennellä jatkossakin tiedekunnallemme. Kampusrakenneuudistuksien tiimoilta EKY:n hallitus teki yhteistyötä tiedekunnan kanssa dekaanin avulla ja oli aktiivisesti mukana keskusteluissa tulevista rakennemuutoksista. Kuukausittaiset EKY:n hallituksen ja dekaanin tapaamiset olivat muutoksien keskellä tärkeitä ja mahdollistivat tiiviin yhteistyön tiedekunnan kanssa.

Toimintaa ekyläisille

Vuoden aikana järjestettiin monia erilaisia tapahtumia jäsenistölle. Suuret 70-vuotisvuosijuhlat olivat vuoden kohokohta, kun kolmesataa juhlavierasta kerääntyi ravintola Bankiin juhlistamaan EKY:ä. Juhlat jatkuivat seuraavan päivän silliaamiaiselle asti.

Kollegaillat olivat yksi suosituimmista tapahtumista ja niitä järjestettiin kolmesti vuonna 2016. Mukana puhumassa olivat muun muassa Suomen eläinlääkäripraktikot ry sekä Eläinlääkärihygieenikkojen yhdistys ry. Eräässä kollegaillassa opiskelijat pääsivät tutustumaan lähemmin Eviran toimintaan.

EKY:läisille avoimet liikuntavuorot Viikin UniSportilla vähenivät yhteen vuoroon viikossa UniSportin toiminnan siirtyessä monitoimitalolta Viikin normaalikoululle. Viikoittaiset urheiluvuorot ovat olleet suosittuja, ja siksi on harmillista, että toisesta vuorosta jouduttiin luopumaan. Urheilemaan päästiin myös Nordiska Veterinär Mästerskapetissa, joka järjestettiin vuonna 2016 Norjassa. EKY:läisiä lähti mukaan reilut kaksikymmentä.

EKY-iltoja järjestettiin myös muutaman kerran lukukaudessa vaihtelevin teemoin. Myös EKY:n alaiset kerhot kissakerho Felis, hevoskerho Eqvet, koirakerho K9, Finlandssvenska VetMed FSV, herrasmieskerho EHK sekä viimeisimpänä tulokkaana Eläinlääkiksen speksi järjestivät monia erilaisia tapahtumia ja luentoja jäsenistölleen. Eläinlääkiksen speksi esitettiin toisen kerran keväällä 2016 ja toiminta jatkuu vuodelle 2017.

Vuosi 2016 alkoi juhlavuoden avajaisbileillä sitsitunnelmissa keskustan Uuden Ylioppilastalon Alina-salissa. EKY järjesti myös sitsejä yhteistyössä muiden ainejärjestöjen kanssa. Vappua juhlittiin perinteisesti Mr. ja Miss Gastrocnemius –kilpailun saattelemana PreWappuna keskustan yökerhossa. Itse Wappua juhlittiin perinteisesti Äidin rakkaus –patsasta pintelöidessä, Mantan lakitusta seuratessa ja aattoiltana suurissa opiskelijajuhlissa Anssi Kelan säestämänä. Syksyllä järjestettiin perinteisesti EKY:läisten oma baarien kiertelyilta Selliappro sekä varsojen omat varsasitsit.

EKY:n vuosi 2016 oli erittäin aktiivinen – edunvalvontatyötä riitti läpi vuoden, erityisesti rakenneuudistusten, henkilöstöleikkauksien sekä yliopiston ja tiedekunnan säästötoimien tiimoilta. EKY-aktiivit olivat valppaita ja toimivat kun niin vaadittiin. Tapahtumia ja juhlia järjestettiin tasaisesti ympäri vuoden opintojen vastapainoksi. Erityisesti varsat kiinnostuivat EKY:n aktiivitoimista, joten vuodesta 2017 tulee varmasti hyvin aktiivinen ja toimelias vuosi.

 

Nea Aminoff
Hallituksen puheenjohtaja 2016
Eläinlääketieteen kandidaattiyhdistys EKY ry