Härkis-seitanpyörykät

Härkis-seitan pyörykät
n. 20 pientä pyörykkää

1 paketti härkistä
1 porkkana hienoksi raastettuna
1 rkl soijakastiketta
turaus sweet chili -kastiketta
vähän ketsuppia
lempi mausteita: esim.
juustokuminaa
valkosipulijauhetta
(savu)paprikajauhetta
loraus öljyä
1 dl gluteenijauhoja
Laita uuni kuumenemaan 200 °C. Raasta porkkana hienoksi. Sekoita kulhossa kaikki muut aineet, paitsi gluteenijauho. Mausteita kannattaa käyttää reilulla kädellä, ja taikinaa voi hyvin maistella sekoitellessa. Sekoita lopuksi huolellisesti joukkoon gluteenijauho. Taikinan tulee olla hieman kosteaa ja helposti muotoiltavaa. Pyörittele taikinasta pienehköjä pyöryköitä (n 20 kpl). Paista 200 °C uunissa 30-40 min.

Samalla uuninlämmityksellä saat helposti tehtyä lisukkeeksi vaikkapa herkulliset lohkoperunat viipaloimalla noin kilon perunoita ja sekoittamalla viipaleet öljyn, suolan ja valkosipulin kanssa ennen pyöryköiden kanssa paistamista.

Tarjoile herkut raikkaiden kasvisten ja vaikkapa vegaanisen ranskankerman (Oatly tai Yosa) kera.