Panisset eli kikherneranskikset

Nam! Tänä kasviskeskiviikkona herkutellaan kikherneranskalaisilla. Reseptissä käytettyä kikherne- eli gramjauhoa löytyy mm. monista etnisistä marketeista sekä esimerkiksi Turun, Tampereen ja Helsingin Vegekaupoista.

 

Panisset eli kikherneranskikset

Ainekset:

8 dl vettä

3 dl siivilöityjä gramjauhoja (kikhernejauhoja)

3 rkl ruokaöljyä

suolaa ja pippuria maun mukaan

öljyä paistamiseen

 

Valmistusohje:

Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Kiehauta vesi ja vähennä sitten lämpöä ennen kuin kaadat sekaan siivilöidyn gramjauhon vahvasti vispaten. Anna seoksen kiehua alhaisella lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes seos on paksua ja sitkeähköä. Lisää seokseen öljy ja mausteet. Halutessasi voit lisätä makua esim. valkosipulimurskalla tai paprikajauheella. Kaada seos uunipellille ja anna sen jäähtyä.

Kun massa on jäähtynyt, siitä voi leikata noin sentin levyisiä ranskiksia kylmässä vedessä dipattua veistä käyttäen. Paista ranskiksia paistinpannulla runsaassa öljyssä, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita. Suolaa rohkeasti ja tarjoile esimerkiksi dipin kanssa.

Vinkki! Kikhernejauhoista tehty seos taipuu myös esim. vegaaniburgerin pihviksi. Muotoile vain pellille levitetystä taikinasta pyöreitä kiekkoja, paista ja nauti!