Tammikuun terveiset

Hei ja hyvää vuoden alkua! Tammikuu on jo edennyt pitkälle ja myös ympäristövaliokunnassa on käynnistynyt kevään tapahtumien ja projektien suunnittelu. Tässä lyhyet terveiset ja infoa toiminnastamme kevätlukukaudella 2023.

🌱 Kokoustimme tiistaina 17.1. Pöytäkirjan löydät tästä: Meeting minutes 1_23. Ensi kerran kokoustamme 15.2. klo 18.30, tervetuloa mukaan 🙂

🌱 Etsimme keväälle 2023 yhteisövastaavaa ja kampanjakoordinaattoria. Näissä pesteissä pääset osaksi ympäristövaliokunnan mahtavaa porukkaa, joita kaikkia yhdistää vahva halu vaikuttaa ympäristöasioihin. Jos ympäristöasiat yhtään kiinnostaa, suosittelen lämpimästi että perehdyt pesteihin lähemmin täältä: https://blogs.helsinki.fi/hyy-ymp/vastuutehtavat-ymparistovaliokunnassa-2022-2023/.

🌱 Tapasimme keskiviikkona 18.1. Suomen kuluttajaliiton alkavan yhteistyön merkeissä! Tapaamisen teemana oli tuotteiden kuten vaatteiden ja elektroniikan parempi korjattavuus ja kestävyys sekä viherpesu. Nämä teemat ovat osa kuluttajaliiton vaalitavoitteita hallituskaudelle 2023 – 2027. Tavoitteisiin ja kuluttajaliittoon pääset tutustumaan paremmin tästä : https://www.kuluttajaliitto.fi/eduskuntavaalit/ . Tapaaminen oli erittäin mielenkiintoinen ja informatiivinen. Saimme hahmoteltua monta ideaa ja projektin alkua tulevaa kevättä varten! Näistä myöhemmin lisää esimerkiksi somessa, joten seuraa @hyy_ymparisto instassa ja pysy kuulolla🌸

🌱 Pidämme kampanjaviikon viikolla 11 eli maaliskuun puolivälissä. Viikon teemana on ekstraktivismi ja vihreä kapitalismi. Viikolla järjestetään esimerkiksi paneelikeskustelu kaivosteollisuudesta. Lisäksi olemme suunnitelleet myös muita todella mielenkiintoisia juttuja kyseiselle viikolle 🙂 Jos innostut kampanjakoordinaattorin pestistä, pääset erityisesti vaikuttamaan juuri kampanjaviikon ohjelmaan sekä toteutukseen!

🌱 Näiden lisäksi keväälle on luvassa myös muuta kiinnostavaa ympäristöaiheista projektia. Näin vetisessä tammikuun säässä ympäristöasiat painavat ainakin omaa mieltä ja siksi valiokunnan toiminta tuntuu tärkeältä sekä mielekkäältä. Hyvää kevätlukukauden alkua kaikille!