Fuksiaapinen 2024 uudelle stadin psykalaiselle löytyy TÄSTÄ

Kompleksi r.y. on vuonna 1947 perustettu Helsingin yliopiston psykologian pääaineopiskelijoiden ainejärjestö. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia psykologian opiskelijoiden etujärjestönä, edistää psykologian opetusta, tutkimusta ja ammattikäytäntöä sekä tukea opiskelijoiden sosiaalista kanssakäymistä.

Kompleksi tarjoaa jäsenilleen monipuolista toimintaa aina ekskursioista ja työelämätapahtumista kulttuuririentoihin ja karkeloihin. Viihtyisässä kahvihuoneessamme Mocomassa voi hengailla opiskelukiireiden keskellä, ja oma Kompleksi-lehtemme ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Kompleksi on opiskelijaelämän yhteisöllisyyttä parhaimmillaan!

Kompleksin arvot

YHDENVERTAISUUS. Jokainen yksilö huomioidaan toiminnassa samanarvoisena. Syrjintää vastustetaan aktiivisesti ja ihmisten erilaisuus otetaan huomioon.

YHTEISÖLLISYYS. Jokaisen tulisi voida tuntea kuuluvansa Kompleksiin. Yhteenkuuluvuutta pyritään aktiivisesti vahvistamaan ja yhdessä tekemistä värittää lämpö ja kannustaminen. Yhteisöllisyys ei rajoitu myöskään pelkästään Kompleksin sisälle, vaan ylettyy niin tiedekuntaan, yliopistoon kuin yhteiskuntaankin.

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYS. Kaikessa toiminnassa huomioidaan toiminnan ekologisuus ja kestävyys. Kannamme toiminnassamme vastuuta myös sosiaalisesti ja yhteiskunnallisesti.

HYVINVOINTI. Psykologin työhön kuuluu olennaisesti hyvinvoinnista huolehtiminen. Pyrimme edistämään opiskelijoiden hyvinvointia etenkin mielenterveysasioissa sekä puramme mielenterveyteen liittyvää sosiaalista stigmaa.

ASIANTUNTIJUUS. Tulevina psykologeina korostamme tieteellistä ja kriittistä ajattelua sekä psykologin ammattietiikkaa ja vastuuta. Pyrimme toiminnallamme edistämään psykologiaa tieteenä ja kohottamaan psykologien ammattiarvostusta.

Yhteistyössä