Ajankohtaista

Kompleksin jäsentiedote 2/2024

 

Tämä on Kompleksi ry:n jäsentiedote 2/2024.

Tiedote sisältää

1 Ajankohtaista-osio
2 Toukokuun ja kesän tulevat tapahtumat

AJANKOHTAISTA

Vappu on vietetty ja kesä on jo nurkan takana. Kompleksin hallitus haluaa kiittää joka ikistä kompleksilaista kuluneesta lukuvuodesta ja toivottaa voimia ja jaksamista vielä kevään viimeisiin opintosuorituksiin! 🌼

Jos et ole muistanut maksaa kompleksin jäsenmaksua tammikuun jälkeen ja haluat edelleen osallistua kompleksin tapahtumiin ja saada kompleksin tiedotusta LIITY VIIMEISTÄÄN NYT, sillä jäsenrekisteri siivotaan kesällä. Jäsenyytesi Kompleksiin näkyy Kide-appin – jäsenyydet välilehdeltä.

Psykologian laitoksen kevätjuhla pidetään torstaina 16.5. klo 13 alkaen, ja tämän jälkeen klo 17:30 lähdetään jatkoilemaan henkilökunnan, alumnien ja opiskelijoiden yhteiselle Meilahden baarikierrokselle! Lämpimästi tervetuloa juhlistamaan päättyvää lukuvuotta puheenjohtajiston ja psykologian laitoksen henkilökunnan puolesta. Kide.app-tapahtuma: https://kide.app/events/5d85eefd-c5a5-4fa3-907a-5d12756997e6/details

Hei kandiksi tai maisteriksi valmistunut/valmistuva kompleksilainen! Tule tiedekunnan valmistujaisjuhlaan, joka järjestetään yliopiston päärakennuksen juhlasalissa perjantaina 31.5. 💐 Ilmoittaudu täältä viimeistään 9.5.!

Terveisen semmatiimiltä: Seminaaritiimi järkkää jälleen Kompleksin seminaarin 21. – 23.10, eli maanantaista keskiviikkoon 1. ja 2. periodin välisellä viikolla. Aiheena on tällä kertaa Päihdehäiriöt ja riippuvuuksien hoito (oikeudet hienosäätöön pidätetään). Lisätietoa ilmoittautumisesta, puhujista ja kurssin suorittamisesta tulee myöhemmin. Kurssi sopii kaikkien vuosikurssien opiskelijoille!

Anna palautetta kuluneen vuoden opinnoista! Matalan kynnyksen opintopalautetapahtuma Vohveli ja Valitus järjestetään 3.5. klo 17 Gustavus Rexillä. Palautetta voi antaa myös ottamalla yhteyttä edunvalvontajaostoon: opintovastaavat Hanna ja Irene kuulevat mielellään palautetta kursseista, kun taas edunvalvontavastaavat Johanna ja Kira vastaavat laajemmista koulutukseen ja opiskelijan etuihin liittyvistä asioista. Edunvalvontajaostoon saat parhaiten yhteyden sähköpostitse (hanna.kis@helsinki.fi / irene.raino@helsinki.fi / johanna.im.hamalainen@helsinki.fi / kira.schalin@helsinki.fi) tai palautelomakkeella (https://forms.gle/XYdiVPbhBygJNgay5), jonka voi täyttää myös anonyymisti.

Vuoden yhdenvertaisuus kysely on täytettävissä 8.5. asti https://forms.gle/qc681k1eKLTQYq2k8

Jos koette, että Kompleksin yhdenvertaisuusasioissa on jotain korjattavaa tai teillä on joku kehitysehdotus, olkaa muutenkin yhteydessä Kompleksin yhdenvertaisuusvastaavaan! Kompleksin yhdenvertaisuusvastaavan tavoitatte joko osoitteesta ilmari.moisio@gmail.com/ilmari.moisio@helsinki.fi tai sitten käyttämällä yhdenvertaisuusvastaavan yhteydenottolomaketta: https://forms.gle/DSApG3f6D3VKiKtx5 🥰

Yhdenvertaisuusvastaavaan voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä ja luottamuksellisesti mistä tahansa yhdenvertaisuuteen (esim. syrjintään tai eriarvoisuuteen) liittyvästä asiasta! Palautetta on mahdollista antaa täysin anonyymisti tai yhteystietojen kera. Yhdenvertaisuusvastaava toimii myös Kompleksin häirintäyhdyshenkilönä, joten mikäli koette tapahtumassa jotain häirintää, niin olkaa vain pikimmiten yhteydessä! 💜

TULEVAT TAPAHTUMAT

Tapahtumista löydät lisätietoa Kide.appin, Telegramin ja sähköpostin kautta.

toukokuu:

3.5. Vohveli ja Valitus klo 17-19 | Gustavus Rex
7.5. Pihapelit ja Piknik TePsyn kanssa klo 17 | Tervasaari
8.5. Pussikalja-approt klo 17 alkaen | Aloitus Topeliuksen puistosta
14.5. Floran päivä
15.5. Gradutuskailu klo 17 | Gustavus Rex
16.5. Laitoksen kevätjuhla, tilaisuus klo 13, baarikierros alkaen klo 17:30 | henkilökunnan kahvihuone, Meilahden baarit
21.5. Portfoliopohdiskelu klo 17 | Gustavus Rex

kesä:

18.6. Kesäsuokki | Suomenlinna

Jäsentiedote 1/2024

 

Kompleksin jäsentiedote 1/2024

Tämä on Kompleksi ry:n jäsentiedote 1/2024. Tiedotteen voi lukea myös Kompleksin nettisivuilta kohdasta “Ajankohtaista”.

Tiedote sisältää

1 Ajankohtaista-osio
2 Helmi- ja maaliskuun tulevat tapahtumat

AJANKOHTAISTA

Kevätlukukausi on lähtenyt hyvää vauhtia käyntiin, ja myös kompleksin vuoden 2024 hallitus on aloittanut toimintansa. Uuden hallituksen esittelyt löytyvät parhaillaan kompleksin instagramista.

Helsingin lääkiksen speksi saa ensi-iltansa 8.2. klo 18 Peacock-teatterissa. Huippulahjakasta psykaedustusta nähdään tänäkin vuonna runsaasti niin lavalla kuin taustajoukoissa.

Hyvistiimi järjestää jälleen yhteislähdön perinteiseen laskiaisriehaan 13.2. klo.12. Kompleksilla on jälleen myynnissä kaakaota sekä laskiaispullia. Myös pulkkia lainattavissa.

Muistathan halutessasi ilmoittautua toukokuun valinnaisille kursseille. Ilmoittautuminen alkaa 5.2. ja jatkuu aina 18.2. asti. Lisää tietoa toukokuun kurssitarjonnasta löydät täältä.

Vuoden opettajat valitaan taas alkukeväästä! Valinta tapahtuu opiskelijoiden ehdotusten pohjalta, joten alathan jo miettiä, kenelle uskot vuoden opettajan tittelin kuuluvan. Lisää tietoa valinnasta seuraa pian.

Anna palautetta opinnoista! Palautetta voi antaa ottamalla yhteyttä edunvalvontajaostoon: opintovastaavat Hanna ja Irene kuulevat mielellään palautetta kursseista kun taas edunvalvontavastaavat Johanna ja Kira vastaavat laajemmista koulutukseen ja opiskelijan etuihin liittyvistä asioista. Edunvalvontajaostoon saat parhaiten yhteyden sähköpostitse (hanna.kis@helsinki.fi / irene.raino@helsinki.fi / johanna.im.hamalainen@helsinki.fi / kira.schalin@helsinki.fi) tai palautelomakkeella (https://forms.gle/XYdiVPbhBygJNgay5), jonka voi täyttää myös anonyymisti.

Jos koette, että Kompleksin yhdenvertaisuusasioissa on jotain korjattavaa tai teillä on joku kehitysehdotus, olkaa yhteydessä matalalla kynnyksellä Kompleksin yhdenvertaisuusvastaavaan! Kompleksin yhdenvertaisuusvastaavan tavoitatte joko osoitteesta ilmari.moisio@gmail.com/ilmari.moisio@helsinki.fi tai sitten käyttämällä yhdenvertaisuusvastaavan yhteydenottolomaketta: https://forms.gle/DSApG3f6D3VKiKtx5 🥰
Yhdenvertaisuusvastaavaan voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä ja luottamuksellisesti mistä tahansa yhdenvertaisuuteen (esim. syrjintään tai eriarvoisuuteen) liittyvästä asiasta! Palautetta on mahdollista antaa täysin anonyymisti tai yhteystietojen kera. Yhdenvertaisuusvastaava toimii myös Kompleksin häirintäyhdyshenkilönä, joten mikäli koette tapahtumassa jotain häirintää, niin olkaa vain pikimmiten yhteydessä! 💜

 

TULEVAT TAPAHTUMAT

Tapahtumista löydät lisätietoa Kide.appin, Telegramin ja sähköpostin kautta.

Helmikuu

6.2. Hyvistiimin opiskeluilta klo 16 | Terkko

8.2. Eloisa-ilta | Rex

13.2. Laskiaisrieha | Ullanlinnanmäki

19.2. Lautapeli-ilta Fonin kanssa klo 17| Rex

23.2. Kriisi-, ja traumatyön ekskursio | Think-cube, Terkko

26.2. Yhdistyksen kevätkokous klo 17 | Rex

 

Maaliskuu

1.3. Tankotanssikokeilu

11.3. Yhteislähtö speksiin

14.3. Opiskeluilta

19.3. Jooga

Kompleksin jäsentiedote 3/2023

Kompleksin jäsentiedote 3/2023

Tämä on Kompleksi ry:n jäsentiedote 3/2023. Tiedotteen voi lukea myös Kompleksin nettisivuilta kohdasta “Ajankohtaista”.

Tiedote sisältää

1 Ajankohtaista-osio

2 Helmi- ja maaliskuun tulevat tapahtumat

AJANKOHTAISTA

Oletko pohtinut, mitä psykologian tutkimusryhmiä tiedekunnassamme on? Tai mitä Hartsun käytävillä tapahtuu opetuksen lisäksi? Opiskelijoilla on tänä lukukautena mahdollisuus päästä tutustumaan tutkimusryhmiin Biomedicumissa, sillä Tiedefestarit palaavat vuosien tauon jälkeen marraskuussa. Seuraa sähköpostilistaa sekä Telegramin ja Instagramin tiedotusta. Lisäinfoa tulee lähempänä.

Anna palautetta opinnoista! Saavu esimerkiksi 23.10. klo 17 Rexille Viiniin ja Valitukseen kertomaan huoliasi tai kehujasi opetuksesta. Lisäksi voit aina ottaa yhteyttä edunvalvontajaostoon: opintovastaavat Annis ja AV kuulevat mielellään palautetta kursseista kun taas edunvalvontavastaavat Johanna ja Kira vastaavat laajemmista koulutukseen ja opiskelijan etuihin liittyvistä asioista. Edunvalvontajaostoon saat parhaiten yhteyden sähköpostitse (annika.allen@helsinki.fi / anna.b.vuorinen@helsinki.fi / johanna.im.hamalainen@helsinki.fi / kira.schalin@helsinki.fi) tai palautelomakkeella (https://forms.gle/XYdiVPbhBygJNgay5), jonka voi täyttää myös anonyymisti.

Kompleksin perinteinen seminaari järjestetään 23.–25.10. Tänä vuonna teemana on kehitysvammaisuus.

Nyt voit hakea opiskelijaedustajaksi tiedekuntaneuvostoon ja yliopistokollegioon toimintakaudelle 2024-2025! Tiedekuntaneuvosto on tiedekunnan ylin päättävä elin ja vastaa esimerkiksi tutkimuksen ja opetuksen laadun hallinnasta sekä päättää tutkintovaatimuksista, opetusohjelmasta ja opiskelijoiden valinnan perusteista. Yliopistokollegiossa puolestaan istuu henkilökuntaa ja opiskelijoita koko yliopistosta ja kollegio käsittelee yhdessä erilaisia yliopistolle ajankohtaisia teemoja. Lisätietoja ja haut (dl. 15.10.) osoitteessa https://beta.halloped.fi/helsinki.fi/search-and-apply

Tervetuloa Kompleksin vaihtoinfoon! Kansainvälisyystiimi järjestää marraskuussa vaihtoinfon, jossa koulutussuunnittelija kertoo vaihto-opintoihin liittyvistä käytännön asioista, ja vaihdossa olleet kompleksilaiset jakavat omia kokemuksiaan. Kannattaa seurata kv-tiimin tiedotusta tarkasta ajasta ja paikasta, jotka varmistuvat myöhemmin!

Yhdenvertaisuusvastaava seuraa aktiivisesti sähköpostia: siiri.piha@helsinki.fi ja yhteydenottolomaketta: https://forms.gle/vTYyvgj93BfykCxc9 Yhdenvertaisuusvastaavaan voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä ja luottamuksellisesti mistä tahansa eriarvoisuutta, syrjintää tai häirintää koskevasta asiasta. Yhdenvertaisuusvastaava on myös Kompleksin häirintäyhdyshenkilö ja ottaa mielellään vastaan palautetta yhdenvertaisuuden toteutumisesta ainejärjestössämme!

TULEVAT TAPAHTUMAT

Tapahtumista löydät lisätietoa Kide.appin, Telegramin ja sähköpostin kautta.

Lokakuu

6.10. Cortex x Kompleksi ekskusitsit Tampereella

16.10. Hallituksen kokous klo 17 | Rex

17.10. Kompleksi x Foni treeni klo 13.15 | TRIB3

19.10. Seksilelubingo klo 17 | Rex

23.10. Viini & valitus klo 27 | Rex

23.–25.10. Kompleksin kehitysvammaseminaari

31.10. Äänimaljameditaatio klo 17.45 | Pasilan urheiluhalli

Marraskuu

3.11. Kompleksin teatteri-ilta: Scream the Love Story klo 19 |

6.11. Hallituksen meet & greet

8.11. Tiedefestarit

8.11. Meikun minuuttibisse

15.11. Rajatilabileet

18.11. K:lla on väliä -sitsit | kattosauna Sivistys

24.11. Yin-jooga klo 11 | Yoga Nordic