Kompleksin jäsentiedote 3/2019

Tämä on Kompleksi ry:n jäsentiedote 3 / 2019.

TIEDOTE SISÄLTÄÄ

1. Ajankohtaista-osion

2. Toukokuun ja kesän tulevat tapahtumat

AJANKOHTAISTA

Päivitetyt kandi- ja graduohjeet on julkaistu Opiskelijan ohjeissa (kandiohjeet:https://guide.student.helsinki.fi/fi/artikkeli/tutkielma-ja-kypsyysnayte-kandiohjelmassa?fbclid=IwAR2cn9SboIRDjyAkRVC_kg6z-MLErG9PVkG9BJjK-fkdJQLV6rlc0IrYnyg ja graduohjeet: https://guide.student.helsinki.fi/fi/artikkeli/tutkielma-ja-kypsyysnayte-maisteri-ja-lisensiaattiohjelmissa?fbclid=IwAR3Ffwjhy1xlG9LuhXcmc4rut00_LqM-acUrs73HVW3E1ad04BgnDticMak)

Vuoden opettaja -palkinnon teemana on tänä vuonna työelämäkeskeisyys, ja palkinto jaetaan koulutusohjelman kevätjuhlassa 14.5.

Lääketieteellisen tiedekunnan valmistujaisjuhla järjestetään yliopiston päärakennuksella perjantaina 31.5.2019 klo 13, kokoontuminen yliopistolla klo 12. Juhlaan ovat tervetulleita kaikki lukuvuoden aikana alemman tai ylemmän korkeakoulututkinnon tiedekunnassa suorittaneet. Juhlassa jaetaan lääkärin- ja hammaslääkärinvalan vannoneille valatodistukset ja kaikille valmistuneille ruusut. Ilmoittauduthan juhlaan 10.5. mennessä osoitteessa https://www.lyyti.in/valmistujaiset3105.

Koulutusohjelman johtoryhmä valmistelee paraikaa vuoden 2019 opetusohjelmaa ja 2020-2023 opetussuunnitelmaa. Lisätietoja valmistelutyöstä saa johtoryhmän opiskelijaedustajilta (Minea Antila, Laila Ketvel, Enni Rasmus, Ali El Fellah).

Opintovastaavat Enni, Iita ja Minea kuulevat mielellään palautetta opinnoista ja opetuksesta! Lisäksi voit kysyä epäselviksi jääneistä asioista. Edunvalvontavastaava Laila vastaa laajemmista koulutukseen ja opiskelijan etuihin liittyvistä asioista! Lisäksi Minea, Laila, Enni ja Ali istuvat psykologian johtoryhmässä, kehittävät tutkinto-opetusta ja ratkovat opintojen ongelmakohtia. Meihin saa yhteyden sähköpostitse (enni.rasmus@helsinki.fi / iita.riihilahti@helsinki.fi / minea.antila@helsinki.fi / laila.ketvel@helsinki.fi ), Facebookissa ja nykäisemällä hihasta.

Opinnoista voi antaa palautetta myös opintovastaavien palautelomakkeella (tästä linkistä), jonka voi täyttää myös nimettömästi!

Muistutuksena myös: aina, jos kohtaat epäyhdenvertaista kohtelua, syrjintää tai häirintää tai havaiset yleisemmin ongelmia yhdenvertaisuudessa, ota yhteyttä Kompleksin yhdenvertaisuusvastaava Linda Nummiseen. Lindaan saat yhteyden suoraan sähköpostilla (linda.numminen@helsinki.fi) tai yhteydenottolomakkeella (tästä linkistä), jonka voi täyttää myös nimettömästi.

TAPAHTUMAKALENTERI

3.5. Tiedefestarit: Psykologian ja logopedian osaston perinteiset tiedefestarit järjestetään huomenna perjantaina 3.5. klo 13-15! Tiedefestarit ovat ”avoimien ovien päivä”, jossa tutkijat ja tutkimusryhmät esittelevät projektejaan opiskelijoille lyhyillä rasteilla. Esittelyt kestävät n. 15 min ja sijoittuvat Haartman instituuttiin, tutkimusryhmien omiin tiloihin. Rasteilla voi kiertää vapaasti. Rastien aikataulu alla:

4.5. PSYKOpaatti – Alumnien päiväristeily Tallinnaan

8.5. Oman näköinen gradu -tapahtuma klo 17-20 Terkossa Think Companyn lasikopissa. Minne kaikkialle psykologian opiskelija voi tehdä gradun? Miten gradun voi tehdä omasta kiinnostuksen aiheesta, jota ei Helsingissä tutkita? Mitkä ovat yliopiston erityisvaatimukset? Voiko gradu olla osa urasuuntautumista? Minkälaisesta psykologian gradusta voisi olla hyötyä ulkopuoliselle organisaatiolle?

8.5. Eksku Naulakallion lastenkotiin klo 10-12. Ilmoittautuminen on päättynyt ja ekskulle päässeet on julkistettu Kompleksin sähköpostilistalla.

8.5. Ateneumin ilmaispäivä

10.5. Eksku Sörnäisten vankilaan klo 12.30-14.30. Ilmoittautuminen on päättynyt ja ekskulle päässeet on julkistettu Kompleksin sähköpostilistalla. Tälle ekskulle ei voida ottaa varasijoilta enää ketään, sillä tiedot on pitänyt jo toimittaa vankilaan.

14.5. Kompleksin ja henkilökunnan kevätjuhla klo 14.00 eteenpäin henkilökunnan kahvihuoneella Hartsun E-siivessä. Luvassa rentoa ohjelmaa, suolaista ja makeaa purtavaa ja hiukan kuohuvaa.

15.5. Kalliokierros klo 18.00 eteenpäin. Intelligenzian ja Kompleksin perinteinen kalliokierros saapuu jälleen! Tarkemmat tiedot julkaistaan facebook-tapahtumassa lähempänä h-hetkeä, klikkaa siis itsesi osallistuvaksi osoitteessa https://www.facebook.com/events/343143109652206 ja tule mukaan nauttimaan vanhojen ja uusien tuttavien seurasta, keväisestä Kalliosta ja hyvistä juomista!

17.5. Eksku esi- ja perusopetuksen oppilashuoltoon. Lisätietoa myöhemmin.

17.5. Kompleksin Afterworkit

17.-18.5. Hallituksen kokous ja hallitusmökki

18.5. SPOS eli SPOLin saunailta Perinteisessä luento-osuudessa pääsemme tutustumaan psykologisen osaamisen markkinointiin Kimmo Haapasen ja Karoliina Hiltusen johdolla. Toisen luennon aihe ja esiintyjä ilmoitetaan myöhemmin. Saunalla pääsemme nauttimaan paitsi lämpimistä löylyistä ja hyvästä seurasta, myös livemusiikista, sillä meille esiintyy upea Max Beans! Luento-osuus Kalliolan setlementissä osoitteessa Sturenkatu 11, saunailta Ruskeasuolla Medioma 1:ssä osoitteessa Paraistentie 15. Lisätietoja aikataulusta myöhemmin. Ilmoittautuminen osoitteessa https://forms.gle/w3ygtY7zuAEdgSRE6 sunnuntaihin 5.5. asti.

23.5. Kompleksin nuuksionvalloitus klo 14:00 eteenpäin. Mikäpä sen parempi tapa viettää toukokuista iltapäivää kuin luonnon helmassa reippaillen rakkaiden opiskelijatovereiden seurassa! Tervetuloa mukaan nauttimaan Nuuksion maisemista, seikkailufiiliksestä ja notskinsavuisista vaahtokarkeista. Klikkaa itsesi osallistuvaksi osoitteessa https://www.facebook.com/events/2080803698664174/.

24.5. Psykologiaa oikeusprosessissa -seminaari oikislaisten kanssa klo 16:30 alkaen Pykälän kerhotiloissa (Suvilahdenkatu 10 B, 5. krs). Seminaari tarjoaa erinomaisen tilaisuuden paitsi päästä viettämään aikaa psykologiasta kiinnostuneiden oikkareiden kanssa ja kuulla heidän tulokulmaansa oikeusprosessin psykologisiin tekijöihin myös päästä itse paremmin perille oikeusprosessin käytäntö- ja lakipuoleen. Tapahtumaan on varattu 20 paikkaa psykalaisille ja paikat arvotaan tarvittaessa ilmoittautuneiden kesken. Ilmoittautuminen avautuu lähiaikoina.

26.5. Puppy Parade Kompleksin yhteislähtö koiranpentuja ihastelemaan! Lisätietoa myöhemmin.

29.6. Kompleksi <3 Pride Mahdollinen yhteislähtö Pride-kulkueeseen. Lisätietoa myöhemmin.

3.7. Kesäsuokki Leikkejä ensi syksyn tutoreiden vetäminä ja mukavaa hengailua kesän keskellä Suomenlinnassa kompleksikavereiden kanssa! Lisätietoa myöhemmin.

19-20.7. Kesämökki Mökkeilyä, heinäkuista kesäsäätä, psykakavereita (ja ehkä lampaita?). Lisätietoa myöhemmin.


Palautetta jäsentiedotteesta voi lähettää tiedottajalle osoitteeseen tiedottaja@kompleksi.org.

Published by

Deleted User

Special user account.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *