FUKSIKIRJE

Fuksikirje uudelle Stadin psykalaiselle!

Avaa tästä linkistä Fuksikirje 2023

Heippa sinulle, uusi Stadin psykan fuksi tai maisterifuksi, ja suuret onnittelut! Olet päässyt mahtavaan joukkoon mukaan ja emme täällä päässä malta odottaa teidän tapaamistanne. Päässäsi on luultavasti hyvin paljon kysymyksiä, mutta älä huoli, kaikki tulee kyllä selkiytymään ajan mittaan. Tämän kirjeen pitäisi kuitenkin jo jonkin verran valaista sinua!

Fuksivuosi tulee olemaan tapahtumarikas ja ikimuistoinen, ja tulet muistelemaan sitä varmasti lämmöllä vielä kiikkustuolissakin. Saat uusia ystäviä muista fukseista ja vanhoista psykalaisista, sekä ainutkertaisia muistoja erilaisista tapahtumista. Lisäksi pääset tietysti opiskelemaan tätä mielenkiintoista ja antoisaa alaa.

Teitä opastamaan ja opintojen alkua vauhdittamaan on rekrytoitu meidät tuutorit. Tehtävämme on johdattaa teidät orientaation läpi, tutustuttaa teidät yliopistoon, ja siihen, mitä psykan opiskelu pitää sisällään. Vastaamme tapahtumien järjestämisestä ja pidämmekin teidät kiireisinä koko orientaation!

Mikäli joku teistä haluaisi nähdä, millaisia kasvoja näette syksyllä tuutoripaidoissa, kannattaa klikkailla ainejärjestömme seurantaan Instagramissa (@kompleksi_ry). Meistä tulee myös Kompleksin Instagram-storyyn esittelyt heinäkuussa!

Mikä ihmeen ainejärjestö? Mikä ihmeen Kompleksi? Kompleksi on sinun tuleva psykologiperheesi, johon kaikki Helsingin yliopiston psykologian opiskelijat voivat liittyä. Kompleksi järjestää tapahtumia ja hoitaa jäsentensä edunvalvontaa. Kompleksiin pääset liittymään myöhemmin syksyllä, joten tämän eteen sinun ei tarvitse vielä tehdä mitään!

Ensimmäinen tapaamisemme koko porukalla on perjantaina 25.8. josta lähtee liikkeelle tapahtumarikkaat orientaatioviikot!! Orientaatioviikot sisältävät niin paljon erilaisia tapahtumia, että melkein päätä huimaa, joten suosittelemme tyhjentämään kalenteriasi täydellistä fuksielämystä varten! Kannattaa osallistua

tapahtumiin mahdollisimman ennakkoluulottomasti ja avoimesti, sillä jokainen niistä sisältää uniikkeja kokemuksia!

Meidän tapahtumissa alkoholia saa hyvillä mielin käyttää tai olla käyttämättä, eikä yhteisössämme painosteta suuntaan tai toiseen. Tätä ei siis tarvitse stressata etukäteen <3 Pakkaa mukaan juuri ne eväät, mitä itse haluat!

Mikäli missään vaiheessa jokin jää hämmentämään, älä pelkää ottaa yhteyttä meihin! Vanha viisaus kuuluu, että tyhmiä kysymyksiä ei ole, ja sama pätee tähänkin. Opintoja ja kurssi-ilmoittautumisia sinun ei tarvitse vielä stressata; kursseille ehtii vallan mainiosti ilmoittautua orientaatioviikon aikana. Kurssi- ilmoittautumista käydäänkin yhdessä läpi HOPS-tapahtumassa (Opiskelijan digitaidot – orientaatio -kurssin voi halutessaan suorittaa jo kesällä, mutta rehellisesti osa tuutoreistakaan ei ole vielä suorittanut sitä).

Ohessa saat tuutoreiden yhteystiedot (älä mielellään soita meille keskellä yötä, emme tyypillisesti tällöin vastaa), fuksiaikataulun, muistilistan ja pari karttaa, joihin voit tutustuttaa itsesi tässä elokuuta odotellessa. Oma tuutorisi on sinuun yhteydessä ennen ensimmäistä tapaamista ja varmistaa, että kaikki on hyvin. Täten orientaatioviikon alla tuntemattomasta numerosta tuleva puhelu voi tulla tuutorilta!

Lisäksi toivoisimme, että kävisit täyttämässä esitietolomakkeen, jonka linkki on tässä:

https://forms.gle/Eq3xQCpcLyfN6cAB6 

Näin tuutorisi pystyy ottamaan sinuun yhteyttä ja kaikki menee meidänkin puolestamme helpoiten! Kannattaa vastata mahdollisimman nopeasti (tämä ei vie kauaa), mutta vastaa viimeistään 13.8.! (Mikäli tulet hyväksytyksi myöhemmin, voit täyttää lomakkeen pikimmiten)

Suosittelemme myös lämpimästi liittymään Psykan fuksit 2023 -Telegram- ryhmään, jonka linkki on tässä:

https://t.me/+bGFBfJF8w-A0YjI0

Tulemme tiedottamaan täällä tietoja fuksitapahtumista ja muusta vastaavasta. Mikäli et saa Telegramia toimimaan, älä huoli, samat tiedot tulevat myös sähköpostitse. Ota huomioon, että Telegramin voi ladata sovelluksena myös puhelimeen. Tätä kanavaa käytämme tapahtumaviestintään, joten älä ihmettele, jos et sinne voi lähettää viestejä. Luomme lähempänä orientaatiota myös ryhmän, jossa voi keskustella!

Vielä kerran, erittäin suuret onnittelut, tervetuloa meille ja onnea uuteen etappiin elämässäsi!

Innolla leppoisaa kesää ja hauskoja hetkiä toivottaen,

Annika Allen (Supertuutori)

045 110 0981

annika.allen@helsinki.fi

Mona Jeulonen (Tuutorivastaava)

050 4318953

mona.jeulonen@helsinki.fi

Niklas Saris

0403530513

niklas.saris@helsinki.fi

Anna Vuorinen

040 7748492

anna.b.vuorinen@helsinki.fi

Veikka Lavonius

044 2757886

veikka.lavonius@helsinki.fi

Linnea Fredriksson

045 3483832

linnea.fredriksson@helsinki.fi

Tuuli-Mari (Tuikku) Peuramäki

044 2312209

tuuli-mari.peuramaki@helsinki.fi

Matleena Utunen

044 3454924

matleena.utunen@helsinki.fi

Essi Mård

045 2008680

essi.mard@helsinki.fi

Aleksi Moisio

+358 451253567

aleksi.moisio@helsinki.fi

Viktor Luukkanen

0445122345

viktor.luukkanen@gmail.com

ORIENTAATIOVIIKON AIKATAULU

Jokainen seuraavista tapahtumista on tarkoitettu sekä fukseille että maisterifukseille! Merkitse siis kaikki päivät kalenteriin! Älä hätäänny, vaikka tapahtuman vieressä ei lukisikaan vielä kellonaikaa, kaikki tarkentuu vielä myöhemmin.

Muista, että muutokset ovat hyvinkin mahdollisia säiden, maailmanlopun yms. takia. Matkustelua saattaa olla aika runsaasti, joten kannattaa ladata HSL- mobiilisovellus (jos et omista matkakorttia). Jos olet myöhässä jostain tapahtumasta, ei huolta, voit liittyä mukaan myöhemminkin. Jotta et kuitenkaan vahingossa jäisi jälkeen (jos olemme esimerkiksi siirtyneet johonkin uuteen paikkaan), kannattaa lähettää viestiä tai soittaa omalle tuutorillesi!

PE 25.8. ENSIMMÄINEN TAPAAMINEN KLO 10, MEILAHDEN KAMPUS, HAARTMAN INSTITUUTTI

Tästä se lähtee! Ensimmäisessä tapaamisessa tapaat viimeinkin muut fuksit, tuutorit, sekä muita tärkeitä kompleksilaisia ja henkilökuntaa (esimerkiksi opetuutorinne esittäytyvät täällä)! Ensimmäisessä tapaamisessa tulee tärkeää infoa orientaatioviikon kulusta ja vähemmän tärkeää, mutta silti aivan yhtä hauskaa muuta infoa. Jos pelkäät, että et löydä paikalle, älä huoli, me olemme paikalla vastassa liiloissa haalareissa ja TUUTORI-t- paidoissa!

Tapaamisen jälkeen vuorossa on muun muassa kampuskierros, tutustumisleikkejä tuutoriryhmissä ja kaikkea muuta hauskaa! Sopivassa kohtaa iltapäivää menemme syömään Meilahden Unicafe-opiskelijaravintolaan ja osa Biomedicumin Aromi- ravintolaan. Koska luultavasti haluat ruokasi opiskelijahintaan, ota mukaan opiskelijakortti/Frankin mobiilisovellus TAI hyväksymiskirje, henkilöllisyystodistus ja HYY:n jäsenmaksun maksukuitti.

Iltapäivällä siirrymme pikkuhiljaa puistoon piknikille ja tutustumisleikkejä jatkamaan ja lopulta iltaa viettämään sisälle Rexille. Molemmissa näistä tapahtuu lisää kaikenlaisia aktiviteetteja, ja viimeistään tässä vaiheessa alamme opettaa teille yliopistoelämän saloja. Päivä on hyvinkin pitkä, joten muista levätä kunnolla, ja varata tarvittaessa mukaasi syötävää sekä juotavaa. Varaa mukaasi myös HSL:n matkakortti tai mobiililippu, sillä saatamme liikkua julkisilla tämän päivän aikana.

Jos et pääse tänne, ilmoitathan mahdollisimman pikaisesti jollekin tuutoreista. Toivoisimme, että kaikki pääsisivät osallistumaan ainakin tähän tilaisuuteen!

LA 26.8. FUKSIPIKNIK

Luulitko jo pääseväsi eroon fuksitovereihisi tutustumisesta yhdellä päivällä? Vielä mitä, voit haudata turhat luulot, sillä vuorossa on fuksipiknik! Täällä pääset jatkamaan muihin fukseihin tutustumista leikkimielisen ohjelman ja rennon piknikhengailun parissa. Kannattaa ottaa mukaan piknikviltti, herkulliset eväät ja säänmukaiset vaatteet, jotta et nälkiinny, vilustu tai likaa vaatteitasi jonkinlaiseen epämääräiseen möhmään.

MA 28.8. FUKSISUOKKI

Fuksisuokki taasen on perinteeksi muodostunut piknikretki ja leikkimieliset olympialaiset Suomenlinnassa. Suokissa pääset tutustumaan lisää muihin fukseihin ja saat ensikosketuksen vanhempiin psykan opiskelijoihin. Luvassa leikkejä, pelejä sekä loppukesän fiilistelyä. Ota mukaan piknikvarusteet: ruuat,

juomat, viltti ja säänmukaiset vaatteet – illemmalla tulee luultavasti vilpoinen. Halukkaat voivat suokin jälkeen siirtyä jatkoille!

TI 29.8. LAUTAPELI-ILTA

Haluatko päästä tutustumaan tuutoreihisi syvemmin ja nähdä miltä heidän kotonaan näyttää? Tule lautapeli-iltaan oman tuutorisi kotiin niin pääset kurkkaamaan kulisseihin! Luvassa on rentoa hengailua, hyvänmielen pelailua (ellei peliksi valikoidu monopoli) ja tiimityön vahvistamista oman tuutoriryhmän kanssa.

KE 30.8. TERVETULOA KOULUTUSOHJELMAAN & HOPS- TYÖPAJAT

Tervetuloa koulutusohjelmaan on psykologian koulutusohjelmien (sekä kandi- että maisteriohjelmat) tervetulotilaisuus!

HOPS-työpajoissa psykologian koulutusohjelman koulutussuunnittelija opastaa henkilökohtaisen opintosuunnitelman rakentamiseen ja tuutorit avustavat kursseille ilmoittautumisessa! Tässä tapahtumassa suurin osa hämmennyksestäsi tulee vain katoamaan yks kaks pois.

KE 30.8. FUKSIPESIS

HOPS-työpajan jälkeen siirrymme Meikun pesiskentälle, jossa pelataan perinteinen fuksipesis lääkiksen pesiskerho Vulnuksen järjestämänä. Pelaamaan saa ja kannattaa tulla, vaikka ei tietäisi miten päin mailaa kuuluu pitää kädessä. Jos haluat kuitenkin välttää ylimääräistä liikuntaa, suosittelemme että tulet silti nauttimaan toisten fuksien ja tuutoreiden seurasta sekä aistimaan todellista urheilujuhlan tuntua.

TO 31.8. HELSINKISEIKKAILU

Oletko juuri muuttanut Helsinkiin? Tai mikäli olet valmiiksi helsinkiläinen, haluatko tutustua paremmin kotikaupunkiisi? Luvassa on rastikiertelyä kaupunkisuunnistuksen muodossa, ja samalla kurkataan hiukan keskustakampuksen puolelle ja tutustutaan sen keskeisimpiin rakennuksiin! Eikä siinä vielä kaikki, Fonit (eli logopedian opiskelijat) sekä upouudet psykologian vaihto-oppilaat ovat mukana tässä hauskassa pläjäyksessä! Varaa mukaan säänmukaiset vaatteet ja juomapullo!

LA 2.9. TUTUSTUMISBILEET

Koska toivomme, että integroidut mahdollisimman hyvin Stadin psykayhteisöön, järjestämme myös tutustumisbileet! Tavataan aluksi klo 18 myöhemmin tarkentuvassa paikassa ja hengaillaan ihan vain fuksien ja tuutorien kesken hauskan ohjelman parissa. Klo 20 eteenpäin vanhemmat kompleksilaiset saapuvat paikalle Rex-bileisiin, ja teillä on mahdollisuus tutustua heihin! Älkää huoliko, ollaan kyllä ihan mukavaa porukkaa.

SU 3.9. NUUKSIORETKI

Nyt on aika kaivaa kimpsut ja kampsut esiin ja lähteä eräjormailemaan! Nuuksioretki on perinteisesti järjestetty yhteisesti koko lääketieteellisen tiedekunnan kesken Nuuksion metsän siimeksessä. Nuuksiossa pääset ihanaan leirinuotiotunnelmaan (g)rillailemaan. Sportinhaluisille tarjolla on metsäretki, ja rohkeimmat voivat jopa pulahtaa uiskentelemaan vieressä olevaan lampeen.

MA 4.9. AVAJAISKARNEVAALIT

HYY:n eli Helsingin Yliopiston Ylioppilaskunnan järjestämä tapahtuma kaikille Helsingin yliopiston niin uusille kuin vanhoillekin opiskelijoille. Täällä pääset tutustumaan HYY:n piirissä toimiviin järjestöihin ja löytämään itsellesi uuden harrastejärjestö tai liittymään osakuntiin. Täällä on myös loistava mahdollisuus kartuttaa alkavaa haalarimerkkikokoelmaasi!

TI 5.9. MAISTERIFUKSI-ILTA (tämä vain maisterifukseille <3)

Haluatko tutustua muihin maisterifukseihin? Nyt se on mahdollista! Maisterifuksi-ilta on melko vapaamuotoinen hengailu Sibeliuspuistossa, tai sään yllättäessä Terkon alakerrassa sijaitsevassa Mocsussa.

KE 6.9. VARJOSPEKSI

Varjospeksi on tapahtuma, jossa tutustutaan perinteisen ylioppilaiden komediateatterin eli speksin piirteisiin. Saat kuulla käytännön infoa Lääkiksen Speksiin osallistumisesta ja leikkiä perinteisiä teatterileikkejä, harjoittaa omaa itseilmaisua ja tutustua ja kokeilla hyvin matalalla kynnyksellä esittäviä taiteita. Älä huoli, jos pelkäät esiintyä: nimenomaan siksi juuri kannattaa harjoitella! Tervetuloa varjoilemaan!

PE 8.9. STAYING DINNER

Nälättääkö? Nyt on oiva mahdollisuus päästä tutustumaan vanhempiin psykologian opiskelijoihin kotoisten illallisherkutteluiden merkeissä! Tässä perinteisessä tapahtumassa vanhat opiskelijat kestitsevät uusia fukseja omissa kodeissaan ympäri Helsinkiä.

Varaudu mahdollisesti pieneen osallistumismaksuun kulujen kattamiseksi (n. 5- 10€).

LA 9.9. FUKSIKASTE

Fuksikaste on se legendaarinen tilaisuus, joka virallisesti huipentaa koko orientaatioviikon ja joka tekee teistä todellisia Stadin psykoja! Se, mitä täällä

tapahtuu, jääköön vielä salaisuudeksi, mutta kannattaa varautua olemaan ulkona. Fuksikasteen lopuksi jatketaan iltaa Rexillä, tätä et halua todellakaan missata!

KE 13.9. KOMPLEKSITREFFIT

Mitä kaikkea opiskelujen ohessa voikaan tehdä? Saavu seuraamaan lääketieteellisen tiedekunnan kerhojen esittelyjä – kerhoja löytyy joka makuun ja tulevat psykologit ovat hyvin tervetulleita osallistumaan niihin! Sen lisäksi illan aikana kuulet myös mm. ainejärjestön hallituksen toiminnasta, speksistä ja pääset liittymään ainejärjestömme Kompleksin jäseneksi (liittyminen maksaa 5 € ja sisältää haalarimerkin).

PE 15.9. FUKSISITSIT

♪ Kirahvi sanoo öriöriöri… ♪ Sitsit ovat akateeminen pöytäjuhla, joissa syödään, juodaan, lauletaan lauluja ja pidetään puheita yhdessä vanhempien

vuosikurssilaisten kanssa. Älkää pelätkö laulamista, ei siellä kukaan muukaan osaa.

TERVETULOA TIEDEKUNTAAN

Tervetuloa tiedekuntaan on kaikille lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoille yhteinen tilaisuus, jossa muun muassa tiedekunnan dekaani esittäytyy ja saatte kaikkea muuta hyödyllistä infoa! Kannattaa ehdottomasti osallistua! Tämä on orientaation alkupuolella, mutta päivämäärä selviää lähempänä!

FUKSISEIKKAILU

Fuksiseikkailu on koko Helsingin Yliopiston poikkitieteellinen tapahtuma. Seikkailussa kierretään oman joukkueen kanssa HYYn, opiskelijajärjestöjen, yliopiston ja yhteistyökumppaneiden rasteilla suorittamassa tehtäviä. Parhaiten

seikkailusta suoriutuvat joukkueet palkitaan huikeilla palkinnoilla! Fuksiseikkailu järjestetään todennäköisesti syyskuun loppupuolella, mutta tämäkin selviää tarkemmin!

LÄÄKIKSEN LEIKKIPÄIVÄ

Nostalgiapläjäyksien aatelia! Oletko koskaan kaivannut niitä lapsuuden leikkejä, jotka jaksoivat viihdyttää lukuisina koulupäivinä ja kesäiltoina? Täällä leikitään yhdessä HLKS:n, LKS:n, Fonien ja tietysti Kompleksilaisten kanssa yhdessä kaikenlaista, kuten tervapataa, kirkonrottaa ja katufutista. Päivämäärä selviää myöhemmin tämän osalta!

Muita tapahtumia, joista tulee infoa sitten myöhemmin

 • Meikun mestaruus
 • Meikun minuuttibisse
 • Hyvistiimin järkkäämä hyvinvointitapahtuma
 • Fuksimökki
 • Psylin saunailta
 • SPOhvelit
 • SPOLSKIS
 • SPOL-risteily Kosmospoliitti
 • haalaribileet
 • …ja muuta hauskaa!

 

FUKSIN MUKAVA MUISTILISTA

Pääsi saattaa olla tällä hetkellä pyörällä kaikista näistä päivämääristä ja pienistä infonpalasista siellä täällä. Ei hätää! Tätä muistilistaa seuraamalla saat tarkistettua kaikista tärkeimpien olevan ok.

 • Liity Psykan fuksit 2023 -Telegram-palvelimelle tästä linkistä: https://t.me/+bGFBfJF8w-A0YjI0 . Jos Telegram ei toimi, ei huolta, samat infot tulevat myös sähköpostissa (Telegram vain on helpompi)!
 • Kun on mahdollista, maksa HYY:n jäsenmaksu ja ilmoittaudu läsnäolevaksi syksylle! Muista myös maksaa YTHS:n maksu Kelalle (kela.fi). Molemmat näistä maksuista ovat pakollisia opiskelijalle.
 • Käy vastaamassa esitietokyselyyn mielellään mahdollisimman pian, mutta viimeistään pe 13.8.! Linkki kyselyyn: https://forms.gle/Eq3xQCpcLyfN6cAB6
 • Tilaa itsellesi opiskelijakortti (myfrank.fi). Opiskelijakortin avulla saat todistettua olevasi opiskelija mm. VR:n junissa, Unicafessa ja HSL:n joukkoliikenteessä, mikä yleensä tarkoittaa halvempia palveluita. Kortti kannattaa tilata mahdollisimman nopeasti. Lukuvuositarran voit hakea opiskelijaneuvonnan palvelupisteistä, kuten Kaisa-talosta.
 • Koska posti on posti, kortillasi luultavasti kestää. Tämän takia kannattaa säilyttää sekä opiskelijakortin että ylioppilaskunnan maksujen kuitit. Todistamalla henkilöllisyytesi yhdessä näiden kuittien kanssa olet oikeutettu Unicafessa ja Raviolissa opiskelijahintaiseen ruokaan.
 • Mikäli fyysinen kortti ei innosta, voit myös ladata puhelimeesi FRANK- sovelluksen. Ota huomioon, että sovellus ei välttämättä vielä tunnista sinua opiskelijaksi, minkä takia et saa sitä välttämättä aktivoitua heti. Sovellus alkaa toimimaan luultavimmin elokuussa.
 • HSL:n (hsl.fi) joukkoliikenteen matkakortti kannattaa ehdottomasti hankkia. Tämä helpottaa matkustamista Helsingissä suunnattomasti. Matkakorttiin pitää päivittää asiakasryhmäksi ”opiskelija” saadaksesi lippuja alennetulla hinnalla. Tämän voi tehdä esim. HSL:n toimistossa päärautatieaseman asematunnelissa ja Kaisa- kirjastossa. Voit myös ladata HSL:n puhelinsovelluksen, jolloin tunnistautuminen tapahtuu puhelimen kautta. Reittioppaan, joka helpottaa matkustamistasi paljon, löydät HSL-sovelluksesta tai osoitteesta hsl.fi
 • HOAS, eli Helsingin opiskelija-asuntosäätiö (hoas.fi) on hyvä väylä edullisen asunnon hankkimiseen. Kannattaa lähettää hakemus mahdollisimman pian, sillä HOASin asunnoista on yleensä kova kilpailu. Myös osakunnat ja LOATS, eli lääketieteen opiskelijoiden asuntola- ja tukisäätiö ovat hyviä vaihtoehtoja asunnon hankkimiseen.
 • Muista hakea opintotukea Kelalta, jos tarvitset sitä. Saatat myös olla oikeutettu yleiseen asumistukeen, joten sitäkin kannattaa hakea. Tässäkin nopeus on valttia, eli kannattaa hakea mahdollisimman ajoissa näitä.
 • Vaikka tämä kaikki tuntuisi paljolta, älä huoli, muista että kaikki muut ovat yhtä hämmentyneitä kuin sinäkin. Vaikka nopeus on hyvästä, muista myös hengähtää, levätä ja nauttia kesästäsi!

 

MUUT LÄÄKETIETEELLISEN TIEDEKUNNAN AINEJÄRJESTÖT

 • Lääketieteenkandidaattiseura (LKS) on Helsingin yliopiston lääketieteen opiskelijoiden ainejärjestö.
 • Hammaslääketieteenkandidaattiseura (HLKS) on hammaslääketieteen opiskelijoiden ainejärjestö.
 • FONI ry on Helsingin yliopiston logopedian opiskelijoiden ainejärjestö ja henkinen sisarjärjestömme. Logopedejä saattaa näkyä paljonkin samoilla kursseilla varsinkin fuksivuonna!
 • Medicinarklubben THORAX r.f. on Helsingin yliopiston ruotsinkielisten lääketieteen opiskelijoiden ainejärjestö.
 • IMPACTUS ry on translationaalisen lääketieteen maisteriohjelman opiskelijoiden ainejärjestö.

MUITA TERMEJÄ JA JÄRJESTÖJÄ JOTKA TULEVAT USEIN VASTAAN

 • REX = Gustavus Rex (Leppäsuonkatu 11). Tämä on Kompleksin kerhotila. Täällä järjestetään vaikka mitä hauskaa bileistä kokouksiin ja muihin tapahtumiin!
 • MOCSU = Mocoma, kaikkien lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden yhteinen hengailutila Terkon kellarissa, josta saa ilmasta kahvia!
 • TERKKO = Terveystieteiden Keskuskirjasto eli Meilahden kampuskirjasto, jossa tulet viettämään loputtomia tunteja grindaamassa kirjoja läpi.
 • BM = Biomedicum eli rakennus, jossa järjestetään osa luennoista ja josta myös ensimmäisenä päivänä aloitamme!
 • HARTSU = Haartman-instituutti eli rakennus, jossa järjestetään myös luentoja ja josta löydät lähimmän UniCafen.
 • EUFFA = Euphoria eli Lääketieteenkandidaattiseuran (LKS) kerhotila Sörnäisissä, jossa mekin järjestämme välillä sitsejä ja muuta ohjelmaa!
 • SPOL = Suomen Psykologian Opiskelijain Liitto. Tämä on kaikki Suomen psykologian opiskelijat kattava järjestö, johon sinäkin kuulut automaattisesti liityttyäsi Kompleksiin. SPOLilla on lukuisia erilaisia tehtäviä, joista sinua luultavimmin eniten koskettaa edunvalvonnan lisäksi lukuisat eri tapahtumat mitä SPOL järjestää vuoden kuluessa. Tämä on ehdottoman loistava tapa päästä tutustumaan muiden kaupunkien psykoihin.
 • HEPSY, UPSY & PSYLI = Helsingin psykologiyhdistys, Uudenmaan psykologiyhdistys ja Psykologiliitto. Nämä tulevat sinulle tutuksi viimeistään Psylin saunaillassa (siellä pääset myös liittymään Psykologiliittoon!)
 • YTHS = Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö. Tämä on se paikka, minne menet, kun kehosi tai pääsi prakaa huolella. YTHS:n jonot voivat olla pitkiä, joten kannattaa aina varata ajoissa täältä aika!
 • HYY = Helsingin yliopiston ylioppilaskunta. Jokainen Helsingin yliopiston opiskelija kuuluu tähän järjestöön. HYY järkkää tapahtumia ja yrittää kaikin tavoin parantaa opiskelijoiden elämää!

 

MEIKUN KARTTA

Koska tulet kuitenkin viettämään Meikussa ison osan ajastasi, on hyödyllistä tietää missä kaikki (ainakin sinulle tärkeimmät asiat) sijaitsevat! Tästä linkistä saat auki Meilahden kampus- ja sairaala-alueen kartan: https://hus-opaste.hus.fi/ Tärkeimmät kohteet ovat seuraavat:

 • RAKENNUS 25 on Haartman-instituutti, joka näin kansankielellä tunnetaan myös Hartsuna. Hartsu sisältää lähimmän Unicafen. Täällä myös järjestetään iso osa kaikista psykologian luennoista.
 • RAKENNUS 14 on terveystieteiden keskuskirjasto, eli Terkko! Tämä on usean opiskelijan suosikkisijainteja Meikussa. Täällä voit istua rauhassa alas kirjan ääreen ja lueskella silmiesi kyllyydestä tai sitten vain lainata tarvittavan kurssikirjan ja lähteä heti seuraavalla bussilla pois. Täällä on myös Well-kahvila, lukuisia opiskelutiloja ja riippumattoja. Terkon kellarissa sijaitsee myös Mocoma, eli Mocsu, joka on lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden yleinen, erittäin mukava hengailumesta. TÄÄLTÄ. SAA. ILMAISTA. KAHVIA.
 • RAKENNUS 21 on Biomedicum (BM), jolla valitettavasti ei ole yhtä nasevaa nimeä kuin muilla rakennuksilla. Täällä järjestetään osa teidän luennoistanne ja täällä on myös toinen ruokala, Aromi, josta saa myös opiskelijahintaista ruokaa!

TÄRKEITÄ KOHTEITA HELSINGISSÄ

 • ks. fuksikirje pdf karttakuvaa varten!
 1. SILTAVUORENPENGER (AKA Penger/Siltis) Ennen siirtymistä lääketieteelliseen tiedekuntaan vuonna 2016, psykan oppiaine sijaitsi täällä.
 2. KAISA-KIRJASTO Helsingin yliopiston pääkirjasto. Tänne menet lukemaan, jos Terkko on kiinni.
 3. HELSINGIN YLIOPISTON PÄÄRAKENNUS Tänne sinun tarvitsee harvemmin mennä, mutta hieno mesta tämä on silti.
 4. PORTHANIA Helsingin yliopiston keskustakampukseen kuuluva rakennus. Tä̈ älltä löydät myös Unicafen.
 5. RAUTATIEASEMA (AKA Steissi) Tämä on se kaiken Helsingin liikenteen keskus, josta löydät kuuluisat kivimiehet, joiden päältä voit bongata niin Käärijän vihreät hihat kuin Suomi Leijonat paidatkin.
 6. UUSI YLIOPPILASTALO Täällä sijaitsee Alina-sali, eli ns. ”THE virallinen sitsimesta”. HYY:n toimisto sijaitsee kanssa täällä, mutta se ei ole yhtä legendaarinen.
 7. LASIPALATSI Jo 1930-luvulta lähtien yleinen kohtaamispaikka.
 8. ESPLANADI (AKA Espa) Täällä on a) kahviloita, b) paljon ihmisiä, c)lokkeja. Tämä on hieno paikka yleiseen kesäiseen hengailuun.
 9. KAISANIEMEN PUISTO Suomenruåtsalaiset vappujuhlat!
 10. TUOMIOKIRKKO Lisää lokkeja. Tämä on se iso valkoinen kirkko, jonkakaikki ovat nähneet jossain kohtaa elämässään vaikka olisivat aktiivisestiyrittäneet välttää sen näkemistä.

11. HAVIS AMANDA (AKA Manta) Tämä on se patsas, jonka lakituksen

jälkeen saa laittaa yo-lakin päähän ja juhlia kunnolla opiskelijavappua!
12. GUSTAVUS REX Tämä on se legendaarinen Rex! Täällä järkätään iso osa

kaikista tapahtumista.
13. YTHS Kaikki palvelut kallonkutistuksesta juurihoitoon yhdessä kätevässä

paikassa!
14. PSYKIATRIAKESKUS HUOM. Ei sekoitettavissa psykologiakeskukseen

(onko sellaista edes olemassa?)
15. TERVASAARI Fuksikasteen ja psykavapun legendaarinen lokaatio!

16. KAIVOPUISTO Laskiainen ja vappu!
17. EIRA Ai sä haluaisit asua täällä? Opiskelijan rahoilla?

Hahahhahahahahahahahaha
18. KALLIO Opiskelijoiden, taiteilijoiden ja approilijoiden ylin ystävä.
19. CAFE MASCOT Täällä tulee tapahtumaan fuksijatkoja!
20. KONTULA 15 km itään keskustasta, eli kuten Mordoriin, tännekään ei niin

vain kävellä. Koska HOAS, tänne joudut kumminkin asumaan.

5 thoughts on “FUKSIKIRJE”

 1. Gerakl24: Профессиональная Реставрация Основания, Венцов, Настилов и Передвижение Зданий

  Компания Gerakl24 занимается на выполнении всесторонних работ по замене основания, венцов, покрытий и переносу строений в городе Красноярском регионе и в окрестностях. Наша группа квалифицированных специалистов гарантирует отличное качество исполнения всех видов восстановительных работ, будь то деревянные, каркасные, кирпичные или из бетона здания.

  Плюсы услуг Gerakl24

  Профессионализм и опыт:
  Каждая задача осуществляются лишь опытными экспертами, с многолетним долгий стаж в области возведения и восстановления строений. Наши сотрудники эксперты в своей области и реализуют задачи с безупречной точностью и вниманием к деталям.

  Комплексный подход:
  Мы осуществляем полный спектр услуг по ремонту и реконструкции строений:

  Смена основания: усиление и реставрация старого основания, что позволяет продлить срок службы вашего здания и устранить проблемы, связанные с оседанием и деформацией.

  Замена венцов: восстановление нижних венцов деревянных зданий, которые чаще всего подвержены гниению и разрушению.

  Установка новых покрытий: установка новых полов, что кардинально улучшает внешний вид и функциональные характеристики.

  Передвижение домов: безопасное и качественное передвижение домов на другие участки, что помогает сохранить здание и предотвращает лишние расходы на возведение нового.

  Работа с любыми видами зданий:

  Деревянные дома: восстановление и укрепление деревянных конструкций, обработка от гниения и насекомых.

  Каркасные строения: реставрация каркасов и замена поврежденных элементов.

  Кирпичные строения: восстановление кирпичной кладки и усиление стен.

  Бетонные дома: восстановление и укрепление бетонных структур, исправление трещин и разрушений.

  Надежность и долговечность:
  Мы используем только проверенные материалы и передовые технологии, что обеспечивает долгий срок службы и надежность всех выполненных работ. Каждый наш проект проходят тщательную проверку качества на всех этапах выполнения.

  Индивидуальный подход:
  Для каждого клиента мы предлагаем индивидуальные решения, учитывающие ваши требования и желания. Наша цель – чтобы итог нашей работы соответствовал вашим запросам и желаниям.

  Почему выбирают Геракл24?
  Обратившись к нам, вы приобретете надежного партнера, который возьмет на себя все хлопоты по ремонту и реставрации вашего дома. Мы гарантируем выполнение всех работ в установленные сроки и с соблюдением всех строительных норм и стандартов. Обратившись в Геракл24, вы можете быть уверены, что ваше строение в надежных руках.

  Мы готовы предоставить консультацию и ответить на все ваши вопросы. Контактируйте с нами, чтобы обсудить детали и получить больше информации о наших услугах. Мы поможем вам сохранить и улучшить ваш дом, сделав его уютным и безопасным для долгого проживания.

  Gerakl24 – ваш партнер по реставрации и ремонту домов в Красноярске и окрестностях.

 2. טלגראס כיוונים
  הפלטפורמה הווה אפליקציה פופולרית במדינה לרכישת מריחואנה באופן מקוון. זו מספקת ממשק משתמש נוח ובטוח לקנייה וקבלת שילוחים מ פריטי צמח הקנאביס מרובים. במאמר זו נסקור עם העיקרון שמאחורי טלגראס, איך היא עובדת ומה היתרים מ השימוש בה.

  מהי טלגראס?

  טלגראס היא דרך לרכישת קנאביס דרך האפליקציה טלגרם. זו מבוססת על ערוצי תקשורת וקבוצות טלגראם ייעודיות הקרויות ״כיווני טלגראס״, שבהם אפשר להרכיב מגוון מוצרי מריחואנה ולקבל אלו ישירות למשלוח. ערוצי התקשורת האלה מסודרים לפי איזורים גיאוגרפיים, כדי להקל על קבלתם של השילוחים.

  איך זאת עובד?

  התהליך פשוט יחסית. ראשית, צריך להצטרף לערוץ טלגראס הרלוונטי לאזור המחיה. שם ניתן לצפות בתפריטי הפריטים השונים ולהרכיב את הפריטים המבוקשים. לאחר ביצוע ההזמנה וסגירת התשלום, השליח יופיע בכתובת שנרשמה ועמו הארגז המוזמנת.

  רוב ערוצי טלגראס מציעים טווח נרחב מ מוצרים – סוגי צמח הקנאביס, ממתקים, משקאות ועוד. כמו כן, אפשר לראות ביקורות מ צרכנים קודמים לגבי איכות הפריטים והשרות.

  מעלות השימוש בפלטפורמה

  יתרון עיקרי מ האפליקציה הינו הנוחות והפרטיות. ההרכבה והתהליך מתקיימים ממרחק מאיזשהו מקום, ללא נחיצות במפגש פנים אל פנים. בנוסף, הפלטפורמה מוגנת ביסודיות ומבטיחה חיסיון גבוהה.

  נוסף אל כך, עלויות הפריטים באפליקציה נוטים לבוא זולים, והמשלוחים מגיעים במהירות ובמסירות גבוהה. קיים גם מרכז תמיכה פתוח לכל שאלה או בעיה.

  סיכום

  טלגראס הינה שיטה מקורית ויעילה לרכוש מוצרי צמח הקנאביס בארץ. היא משלבת את הנוחיות הטכנולוגית מ היישומון הפופולרית, ועם הזריזות והפרטיות של שיטת המשלוח הישירות. ככל שהביקוש לצמח הקנאביס גובר, פלטפורמות בדוגמת טלגראס צפויות להמשיך ולהתפתח.

 3. Bản cài đặt B29 IOS – Giải pháp vượt trội cho các tín đồ iOS

  Trong thế giới công nghệ đầy sôi động hiện nay, trải nghiệm người dùng luôn là yếu tố then chốt. Với sự ra đời của Bản cài đặt B29 IOS, người dùng sẽ được hưởng trọn vẹn những tính năng ưu việt, mang đến sự hài lòng tuyệt đối. Hãy cùng khám phá những ưu điểm vượt trội của bản cài đặt này!

  Tính bảo mật tối đa
  Bản cài đặt B29 IOS được thiết kế với mục tiêu đảm bảo an toàn dữ liệu tuyệt đối cho người dùng. Nhờ hệ thống mã hóa hiện đại, thông tin cá nhân và dữ liệu nhạy cảm của bạn luôn được bảo vệ an toàn khỏi những kẻ xâm nhập trái phép.

  Trải nghiệm người dùng đỉnh cao
  Giao diện thân thiện, đơn giản nhưng không kém phần hiện đại, B29 IOS mang đến cho người dùng trải nghiệm duyệt web, truy cập ứng dụng và sử dụng thiết bị một cách trôi chảy, mượt mà. Các tính năng thông minh được tối ưu hóa, giúp nâng cao hiệu suất và tiết kiệm pin đáng kể.

  Tính tương thích rộng rãi
  Bản cài đặt B29 IOS được phát triển với mục tiêu tương thích với mọi thiết bị iOS từ các dòng iPhone, iPad cho đến iPod Touch. Dù là người dùng mới hay lâu năm của hệ điều hành iOS, B29 đều mang đến sự hài lòng tuyệt đối.

  Quá trình cài đặt đơn giản
  Với những hướng dẫn chi tiết, việc cài đặt B29 IOS trở nên nhanh chóng và dễ dàng. Chỉ với vài thao tác đơn giản, bạn đã có thể trải nghiệm ngay tất cả những tính năng tuyệt vời mà bản cài đặt này mang lại.

  Bản cài đặt B29 IOS không chỉ là một bản cài đặt đơn thuần, mà còn là giải pháp công nghệ hiện đại, nâng tầm trải nghiệm người dùng lên một tầm cao mới. Hãy trở thành một phần của cộng đồng sử dụng B29 IOS để khám phá những tiện ích tuyệt vời mà nó có thể mang lại!

 4. проверка usdt trc20
  Как охранять свои данные: берегитесь утечек информации в интернете. Сегодня обеспечение безопасности своих данных становится всё значимее важной задачей. Одним из наиболее часто встречающихся способов утечки личной информации является слив «сит фраз» в интернете. Что такое сит фразы и как предохранить себя от их утечки? Что такое «сит фразы»? «Сит фразы» — это комбинации слов или фраз, которые постоянно используются для доступа к различным онлайн-аккаунтам. Эти фразы могут включать в себя имя пользователя, пароль или иные конфиденциальные данные. Киберпреступники могут пытаться получить доступ к вашим аккаунтам, при помощи этих сит фраз. Как защитить свои личные данные? Используйте комплексные пароли. Избегайте использования несложных паролей, которые легко угадать. Лучше всего использовать комбинацию букв, цифр и символов. Используйте уникальные пароли для каждого из вашего аккаунта. Не пользуйтесь один и тот же пароль для разных сервисов. Используйте двухфакторную проверку (2FA). Это вводит дополнительный уровень безопасности, требуя подтверждение входа на ваш аккаунт по другое устройство или метод. Будьте осторожны с онлайн-сервисами. Не доверяйте свою информацию ненадежным сайтам и сервисам. Обновляйте программное обеспечение. Установите обновления для вашего операционной системы и программ, чтобы защитить свои данные от вредоносного ПО. Вывод Слив сит фраз в интернете может повлечь за собой серьезным последствиям, таким как кража личной информации и финансовых потерь. Чтобы охранить себя, следует принимать меры предосторожности и использовать надежные методы для хранения и управления своими личными данными в сети

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *