Ryhmä 6. ”Lasten temperamentilla ja tuen tarpeilla on vain vähäinen yhteys lapsen kognitiiviseen suoriutumiseen!”

Lööpin väittämä oli ryhmämme mielestä äärettömän mielenkiintoinen ja into päästä perehtymään aiheeseen lisää oli heti suuri. Pohdimme, kuinka voisi tutkia lasten temperamenttia ja kognitiivisia taitoja sekä sitä, kuinka hyvin tuen tarve eri ikäisillä lapsilla havaitaan. Päätimme kuitenkin ensin lukea ”Tutkimuksen voimasanat” kirjasta ohjeistetun kohdan, jotta osaisimme kiinnittää huomiota tehtävän kannalta olennaisiin asioihin.

Kirja antoikin hyviä työkaluja tutkimuksen suunnitteluun. Keskustelu mahdollisista tutkimusmenetelmistä oli vilkasta ja totesimmekin, että oikeastaan olisi mielenkiintoista tehdä tutkimusta erilaisin menetelmin ja sitten verrata tuloksia. Valitsimme kuitenkin mielestämme sopivimman ja pohdimme sitä, seuraavalla ryhmäkerralla pääsemme sitten paneutumaan aiheeseen vielä syvemmälle.

Ryhmämme toimii hyvin. Keskustelu on luontevaa ja ehdotuksia sekä vastaehdotuksia satelee. Veikkaanpa, että tämän tehtävän jälkeen jää harmittamaan vain se, että emme oikeasti pääsekään toteuttamaan tutkimustamme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *