Opintojaksoja arvioimassa

Jokainen tiedekuntamme opintojakso arvioidaan osana curriculum-uudistuksen implementointia. Uudistusta oli valmisteltu pitkään ja sen siirtäminen käytäntöön alkoi kolme vuotta sitten, kun ensimmäinen vuosikurssi aloitti opiskelunsa uuden opetusohjelman mukaan. Uudistus eteni siten, että toinen ja viides vuosikurssi siirtyivät uuteen syksyllä 2016 ja viimeiset, neljäs ja kuudes vuosikurssi syksyllä 2017. Nyt uusi curriculum on läpäissyt koko opetusohjelman ja on uudistuksen arvioinnin paikka.

Työtä tässä on sen verran, että arvioijia on kolme, koulutusohjelman johtaja Jussi Merenmies, kliininen opettaja Hanna Jarva sekä allekirjoittanut. Arvioitavien kurssien vastuuhenkilöt varaavat ajan sähköisestä kalenterista ja täyttävät e-lomakkeen, missä he itse arvioivat opintojaksoaan. Joidenkin kohdalla tämä on toteutunut ennemmin ja toisilla taas myöhemmin, mutta ei e-lomakkeen tietojen puuttuminen ole keskustelua haitannut.

Arvioijan kannalta kokemus on ollut hyvin opettavainen. Tunnen itseni teollisuusvakoilijaksi, joka kiertää ottamassa oppia muiden innovaatioista. Toivon, että myös keskustelun toinen osapuoli on hyötynyt kysymyksistäni ja omien kokemusteni jakamisesta.

Hienoa on myös ollut mahdollisuus keskustella kahden ensimmäisen vuoden opettajien kanssa. Eihän mikään estä aloittamasta juttua muulloinkaan, vertikaalista integraatiotahan opetukseen nimenomaan toivotaan. Ehkä toisen opetuksista kyseleminen vain tuntuu oudolta ja tungettelevalta. On kiinnostavaa huomata, miten paljon perustieteiden opetus on muuttunut ja toisaalta siinä on paljon samaa. Suurin ero on oppimismenetelmissä – itse muistan opetelleeni monia asioita ulkoa ja nyt painotetaan ymmärtämistä.

Arviointiurakka alkaa olla puolivälissä – odotan innolla seuraavia tapaamisia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *