Terveisiä rapakon takaa!

Seikkailuja Tallinnan öisillä kaduilla


Kattojärjestömme Kulttuurintutkimuksen opiskelijat Kulo ry järjesti perinteisen kevätekskursionsa tänä vuonna 100 vuotta täyttävään Viroon!

Pakkasimme kimpsut ja kampsut ja suuntasimme Silja Europa-laivalla kohti Tallinnaa. Tallinnassa yövyimme hotellissa yhden yön, jonka jälkeen suuntasimme ryytyneinä takaisin kotia kohti.

Risteilyyn otti osaa 28 kulttuurintutkimuksen opiskelijaa Helsingistä, Turusta, Jyväskylästä, Oulusta ja Joensuusta, edustaen mm. folkloristiikkaa, kansatiedettä, antropologiaa, kirjallisuudentutkimusta, uskontotiedettä, mediatutkimusta sekä viestintää. Kulon tapahtumat ovat mielestäni ainutlaatuisia juuri mahtavan porukkansa vuoksi, sillä viideltä paikkakunnalta tuleva vaihtelevan monitieteinen jengi on aina valmiina ottamaan mukaan uusia naamoja! Itsekin lähdin viime keväänä ensimmäiselle Kulo-risteilylleni tuntematta yhtäkään tyyppiä ennalta, ja tällä kertaa sain moikata jo monia vanhoja tuttuja.

Reissuohjelmaan kuului muun muassa kilpailuja, pelejä, ruokaa, museovierailu Viron arkkitehtuurimuseoon sekä baari-ilta virolaisten kulttuurintutkimuksen opiskelijoiden ja vaihtarien kanssa. Ohjelmasta kiitos kuuluu tapahtumamestareille Sumulle ja Joonakselle.

Täysin freeseinä risteilyistä ei selvitä koskaan. Minä nappasin flunssan (kolmenkymmenen hengen jakama jallupullo ei ole hyvä idea!) ja eräs turkulainen reissun terveyskeskukseen kipeän käden takia. Darroista puhumattakaan…

Kiitos mahtavasta reissusta Kulo ja kulolaiset! Seuraavan kerran tapaamme huhtikuussa, kun 13-14.4 Turun Kutu ry (ent. Seita) vierailee Helsingissä Mythoksen ja NEFAn vieraana, sekä tietenkin ensi syksyn Kulo-seminaarissa.

Kurkkaa lisää tietoa Kulon toiminnasta: Kulo ry:n nettisivut (http://kulory.fi) sekä Instagram (https://www.instagram.com/kulory)!

Monitieteisin terveisin, Veera

 

Vastaa