Haastattelussa Matti Närekangas – Piirrän Cheekin joka päivä!

Vuoden ajan somekansaa on huvittanut Facebook-sivu Piirrän Cheekin joka päivä, jossa julkaistaan päivittäisiä rap-artisti Cheekiä esittäviä toinen toistaan erikoisempia piirroksia. Haastattelimme taiteilija Matti Närekangasta toukokuun alussa ilmestyvään Napakaira-lehteen, mutta päätimme julkaista haastiksen myös täällä NEFAn blogissa Matin luvalla, sillä hänen vuoden mittainen Cheek-projektinsa on tulossa päätökseen ja teokset ovat nähtävillä Albertinkadun Creat -galleriassa 26.4.-8.5.2018!

Mistä sait inspiraation ryhtyä vuoden mittaiseen Cheek -taideproggikseen?

Istuin keittiössä hiljaa ja se vain tuli mun päähän, että ”Piirrä Cheek joka päivä”. Olin pyöritelly erilaisia sarjakuvaideoita jo jonkin aikaa ja tämä oli osa pidempää ideointiprosessia.

Miten äitisuhteesi on vaikuttanut taiteeseesi?

En usko, että mun äiti on kauheasti ymmärtänyt mun taidetta koskaan. Mä tulen yksinhuoltajaperheestä 1990-luvun Itä-Helsingistä. Kyllä sellainen ympäristö on vaikuttanut mun taiteeseen paljon. Se miltä viihdeteollisuus näyttää mun silmistä on aika vahvasti esillä tässä ”365 kuvaa Cheekistä” teoksessa. 

Joko olet nähnyt Veljeni Vartija -elokuvan? Mitä mieltä?

Kävin katsomassa sen Kallion hienossa Riviera-elokuvateatterissa. Mun mielestä se on kaikessa huonoudessaan paras suomalainen elokuva mitä koskaan tehty. Camp-klassikko!

Oma suosikkisi taideteoksistasi?

Mun suosikki on se koko valmis ”365 kuvaa Cheekistä” teos Creat Space gallerian seinillä lopulta näyttelyn viimeisenä päivänä 8.5.2018. Näyttely on 26.4.-8.5.2018 Creat Spacessa Helsingissä (Albertinkatu 12). http://creat.fi

Aikuisten oikeesti, mitä mieltä olet Chekkosesta?

Mun mielestä vastaus tähän kysymykseen löytyy ”365 kuvaa Cheekistä” teoksesta.

Mites olisi tähän loppuun vielä sellainen Oscar-gaalan kiitospuhe raskaan taiteilu-urakan loppuun saattamisesta?

Kiitospuhe tulee sitten taidenäyttelyn avajaisissa 26.4. Lämpimästi tervetuloa!

Tutustu näyttelyn Facebook-eventiin täältä!

Vastaa