Hyödyllisiä linkkejä folkloristiikasta ja kansatieteestä kiinnostuneille

Hei KUKA-fuksi! Oletko kiinnostunut folkloristiikasta tai kansatieteestä? Etkö ole vielä ihan varma, mikä kiinnostaa, mutta haluat tutkailla eri vaihtoehtoja avoimin mielin? Me NEFAssa haluamme auttaa sinua. Kokosimme yhteen listan tärkeimmistä viestintäkanavistamme ja muista kanavista, joista pääset tutustumaan NEFAn toimintaan sekä folkloristiikan ja kansatieteen tutkijoiden, opettajien, opiskelijoiden ja alumnien kirjoituksiin ja tekemisiin.

NEFA-Helsingin Facebook-sivu
https://www.facebook.com/nefahelsinki/
Käy tykkäämässä tai seuraamassa, niin pysyt ajan tasalla tuoreimmista päivityksistä ja tulevista tapahtumista.

NEFA-Helsingin Instagram
https://www.instagram.com/nefahelsinki/
Ajankohtaisia päivityksiä mm. kansatieteen ja folkloristiikan sekä lähitieteenalojen kentältä, nefalaisten seikkailuista ja tapahtumista. Seuraa!

KUKA-, KUMA- ja ALKU-opiskelijoiden Facebook-ryhmä https://www.facebook.com/groups/2257722651167405/
Oppiaineiden rajat ylittävä tiedotuskanava kaikille Helsingin yliopiston kulttuurien tutkimuksen kandiohjelmassa, kulttuuriperinnön maisteriohjelmassa sekä alue- ja kulttuurintutkimuksen maisteriohjelmassa opiskeleville.

Helsingin yliopiston folkloristiikan oppiaineen Facebook-sivu
https://www.facebook.com/folkloristiikka/
Ajankohtaisia päivityksiä folkloristiikan kentältä.

Helsingin yliopiston kansatieteen oppiaineen Facebook-sivu
https://www.facebook.com/KansatiedeHelsinginYliopisto/
Ajankohtaisia päivityksiä kansatieteen kentältä.

Päivystävä folkloristi -blogi
https://blogs.helsinki.fi/folkloristi/
Havaintoja maailmasta neljän folkloristin silmin. Päivystävä folkloristi puntaroi ajankohtaisia asioita sekä tarttuu sivuseikkoihin ja asioiden vieruksiin. Löydät Päivystävän folkloristin myös Twitteristä: @pfolkloristi.

Kuukauden kansatieteilijä -blogi
https://blogs.helsinki.fi/kuukaudenkansatieteilija/
Blogi esittelee Helsingin yliopiston kansatieteen henkilökuntaa, alumneja ja opiskelijoita sekä heidän työtään ja kokemuksiaan erilaisilla kulttuurin kentillä. Hyppää kyytiin!

Talonpoikaisjärjellä -podcast
https://soundcloud.com/user-797566050
Talonpoikaiskulttuurisäätiön julkaisema podcast, jota juontavat tietokirjailija Juha Kuisma ja kansatieteilijä Pia Olsson. ”Teemme töitä elävän maaseutukulttuurin puolesta – jo vuodesta 1938. Vaalimme perinteitä ja luomme uutta talonpoikaiskulttuuria.”

Napakaira-lehti
https://issuu.com/napakaira/
Folkloristiikasta ja kansatieteestä kiinnostuneiden Helsingin yliopiston opiskelijoiden ainejärjestö NEFA-Helsinki ry:n lehti. Napakaira 1/2018 valittiin HYY:n järjestölehtikilpailun voittajaksi vuonna 2018! Uusin numero on ilmestynyt ja se on luettavissa issuu.comissa. Lehden julkkareita vietetään ke 11.9.2019. Lisätietoja tapahtumasta löydät edeltävästä blogikirjoituksestamme.

Kirjoittajalta vahva suositus Päivystävään folkloristiin, Kuukauden kansatieteilijään sekä Napakairan viimeisimpiin numeroihin tutustumiseen.

***

Oletko jo liittynyt NEFA-Helsingin postituslistalle? Liittymällä sähköpostilistalle saat ajankohtaista tietoa mm. yliopiston tapahtumista, seminaareista ja työelämämahdollisuuksista sekä NEFAn hallituksen kokouksista, jotka ovat avoimia kaikille jäsenillemme. Ohjeet sähköpostilistalle liittymiseen löydät täältä.

Vastaa