AOS

Akateeminen Olutseura (AOS) – Akademiska Ölsällskapet (AÖS) on oluesta ja olutkulttuurista innostuneiden opiskelijoiden järjestö, joka on perustettu 10.1.2007 Olutravintola Kaislan (nyk. Oluhuone Kaisla) keskihuoneen ison pöydän ääressä ja toimii Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan piirissä. Akateemisen Olutseuran epävirallinen nimi on englanniksi Academic Beer Society, saksaksi Akademischer Bierverein, ranskaksi Société Académique de Bière ja viroksi Akadeemiline Õlleselts.

Pyrimme toiminnallamme edistämään oluentuntemusta ja olutkulttuuria yliopiston piirissä. Olut on mielestämme varsin aliarvostettu, alhaisen imagon juoma. Tätä väärinkäsitystä pyrimme muuttamaan. Oluissa ja niistä parhaissa on eroja kuin viineissä ja vielä enemmän. Monipuolisuus sekä maun rikkaus ovat oluen valtteja.

Järjestömme keskeisiä tapahtumia ovat kuukausittaiset tapaamiset kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 18 alkaen Kitty´s Public Housessa, Keskuskatu 6 (Makkaratalon eli Citycenterin Citykäytävä / Saarisen piha, Helsinki), oluen maisteluillat, puolivuosittaiset Olutruokailtamat sekä koko joukko muita tapahtumia. Teemme myös ekskursioita panimoihin, muiden kaupunkien olutravintoloihin ja alan tapahtumiin. Seuraamme ahkerasti alan julkaisuja ja tapahtumia sekä välitämme tietoa jäsenistömme keskuuteen. Tiedotus tapahtuu näiden kotisivujen blogissa, Facebookin Akateeminen Olutseura ryhmässä http://www.facebook.com/groups/5166241697/ ja jäsenistön sähköpostilistalla.

Meille on tärkeää, että saamme koko ajan uusia ideoita ja palautetta AOS:n toimintaan liittyen. Periaatteemme on, että kuka vain AOS:n jäsen voi pistää pyörät pyörimään ja järjestää tapahtumia!

Blogin etusivulle tästä.