Säännöt

Akateemisen Olutseuran säännöt – Akademiska Ölsällskapets stadgar

Päivitetty 5.2.2018 yhdistyksen kokouksessa

§1: Yhdistyksen nimi on Akateeminen Olutseura – Akademiska Ölsällskapet. Yhdistyksen nimi lyhennetään AOS – AÖS.

§2: Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki.

§3: Yhdistyksen tarkoituksena on edistää oluen tuntemusta ja olutkulttuuria eritoten yliopistolla. Yhdistyksen tavoitteena on nostaa oluen arvostusta. Tarkoitusperiensä toteuttamiseksi yhdistys järjestää oluen maistelu- ja arviointitilaisuuksia, olutaiheisia teemailtoja, retkiä ja pöytäjuhlia .

§4: Yhdistyksen jäsenistä vähintään puolet on oltava Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan jäseniä. Kaikkien yhdistyksen jäsenten on oltava täysi-ikäisiä. Yhdistyksen hallitus hyväksyy uudet jäsenet. Yhdistyksen jäsenillä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla hallitukselle. Yhdistyksen jäsenyys raukeaa, jos jäsen jättää erääntyneen jäsenmaksun maksamatta.

§5: Yhdistyksen jäsenet maksavat vuosittain jäsenmaksun, jonka suuruuden päättää yhdistyksen hallitus.

§6: Yhdistyksen päätösvaltaa käyttää yhdistyksen hallitus. Yhdistyksen vuosikokouksessa valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut hallituksen jäsenet sekä toiminnantarkastajat. Yhdistyksen vuosikokous pidetään 1.1.-14.2. välillä, ja tällöin vahvistetaan tilinpäätös ja myönnetään vastuuvapaus edelliselle hallitukselle. Hallituksen toimikausi on yksi kalenterivuosi tai seuraavan hallituksen valintaan asti.

Yhdistyksen hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja ja 1-7 muuta hallituksen jäsentä. Vähintään puolet hallituksen jäsenistä on oltava Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan jäseniä. Yhdistyksen hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai tämän nimeämän sijaisen johdolla. Yhdistyksen hallitus on päätäntävaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä on läsnä ja se on laillisesti koollekutsuttu. Yhdistyksen hallituksen toimikausi on kalenterivuosi.

Yhdistyksellä on yksi varsinainen toiminnantarkastaja ja yksi varatoiminnantarkastaja.

§7: Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, rahastonhoitaja tai sihteeri yksin.

§8: Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.

§9: Yhdistyksen kokouksista ilmoitetaan kirjeitse, sähköpostitse, yhdistyksen internet kotisivuilla tai Ylioppilaslehdessä kaksi viikkoa ennen kokousta.

§10: Yhdistyksen purkautuessa sen varoilla kustannetaan olutseuralle muistolaatta.

1 thought on “Säännöt

  1. Päivitysilmoitus: AOS:n vuosikokous ke 9.2.2010 klo 18:00 – Akateeminen Olutseura

Kommentointi on suljettu.