Ympäristösuunnitelma

Akateemisen Olutseuran ympäristösuunnitelma
(Uusittu 2020)

Akateeminen Olutseura (AOS) pyrkii huomioimaan toimintansa ympäristöseuraukset kaikissa tilanteissa. AOS tukeutuu ympäristöohjelmassaan HYYn omaan ympäristöohjelmaan sekä Järjestöwikin ohjeisiin. Akateemisen Olutseuran hallituksessa  tai hallituksen ulkopuolisena virkailijana toimii ympäristövastaava.

AOSin toiminnan ympäristövaikutukset ovat vähäisiä. Toimintamme kannalta suurimmat ympäristön kuormitukset ovat välillisiä aiheutuen oluita valmistavista panimoista, oluiden kuljetuksista kuluttajille ja ravintoloihin. Pyrimme valinnoillamme edelleen vähentämään toiminnan ympäristötaakkaa. Näistä ympäristötoimista myös viestitään jäsenistölle.

AOSin maisteluissa käytetään Sinebrychoffilta lahjoituksena saatuja maistelulaseja. Tarvittaessa Olutruokailtamien astiasto vuokrataan HYYn piirissä toimivalta järjestöltä. Kertakäyttöastioiden käyttöä vältetään. 

Tarjoilujen valinnassa otetaan huomioon ympäristönäkökulmat ja suositaan lähiruokaa. Ruokailutilaisuuksissa tarjolla on myös kasvis- tai vegaaniruokavaihtoehto. Ruokahävikkiä vältetään mitoittamalla hankittavien raaka-aineiden määrä huolellisesti ruokailijamäärän mukaisesti.

Järjestö huolehtii jätteidensä lajittelusta ja kierrättämisestä asianmukaisesti. Turhien pakkausmateriaalien käyttöä ja muun muassa muovisten ostoskassien ostamista vältetään. Tarvikehankinnoissa suositaan pitkäikäisiä, uudelleenkäytettäviä ja monikäyttöisiä tuotteita.

Olutravintolaeksuilla pyritään suosittelemaan kotimaassa tuotettuja pienpanimo-oluita. Tapahtumiin kulkemiseen käytetään julkista liikennettä. Ulkomaanekskursioille suositellaan laivalla matkustamista, ja kohteissa käytetään joukkoliikennettä.

AOSin toiminnassa ja hallinnossa minimoidaan paperin käyttö. Markkinointimateriaaleja ja muita välttämättömiä papereita pyritään jatkokäyttämään. Hallintoasiakirjat arkistoidaan sähköisesti.