Vielä kerran plagioinnista

Plagiointi on todella moniulotteinen aihe, kuten ryhmän aikaisemmista blogipostauksista voi huomata. Tutkijatentti osoitti myös, ettei sen asettamiin haasteisiin korkeakouluissa ole helppoa vastata. Ajatus plagiaatintunnistamisjärjestelmästä voi olla toimiva suoran plagioinnin tunnistamiseen, mutta järjestelmän käyttöönottoon liittyy silti vielä runsaasti käytännön ongelmia. Nähtäväksi jää, miten näitä ongelmia aletaan ratkoa ja toimiiko järjestelmä kaikissa tiedekunnissa.

Yritimme painottaa aikaisemmissa blogipostauksissa sitä, ettei järjestelmän tarkoitus ole saada opiskelijoita ”siivoamaan” omien töidensä plagiointiprosenttilukuja, mutta silti kommenteissa pelättiin sitä, ettei sanavarasto enää riitä kertomaan kirjoitettavasta asiasta eri tavalla. Haluaisimme siis vielä kerran muistuttaa siitä, ettei tämä olekaan tarkoitus, vaan se, että opiskelijat oppisivat vastaamaan tieteellisen kirjoittamisen haasteisiin. Suosittelemme edelleen tutustumaan Älä Kopsaa! -sivustoon 🙂

https://blogs.helsinki.fi/alakopsaa/

Kiitos kurssista ja mukavaa joulunodotusta!
Plagiointiryhmä