Heipparallaa ja terkut Rukalta!

7.12.2015

Täällä ollaan oltu kautta avaamassa ja kauniin talvisen Suomen itsenäisyyttä juhlistamassa. Saavuttiin torstaina aamulennolla Ouluun, josta napattiin auto ja jatkettiin kohti Rovaniemeä. Mukana reissussa on vaihtari, joten pitihän sitä joulupukkia käydä moikkaamassa ja napapiirin yli harppaamassa. Uniridersin toivelista tuli samalla toimitettua varmasti perille: Pukki rakas, saadaanhan pian lunta myös eteläiseen Suomeen!

Illaksi ajeltiin sitten mökille Rukalle Kuusamoon. Matka sujui mukavasti, vaikka lunta ajoittain vähän satelikin. Porot pysyivät onneksi puskissa piilossa (vaihtariystävä olisi tosin mielellään nähnyt vilauksen Petteristä). Mökki oli aluksi tuttuun tapaan hieman vilpoisa, mutta lämpeni mukavasti poltettuamme pari pesällistä puita takassa. Ihan mahtava huomata, että täällä on tosiaan jo täysi talvi.

 

 

Aina sitä vaan kesän jälkeen jaksaa hämmästellä, miten paljon nanutintoa niin mielelle kuin keholle luonto rinteessä tarjoaakaan.

 

 

Takana nyt superkiva viikonloppu ja neljä hyvää laskupäivää. Rinteitä on tällä hetkellä auki 14 eli laskuläänistä ei ollut pulaa. Lisäksi muutama kunnostuksessa oleva rinne tarjosi vähän erilasta laskuhauskaa halukkaille. Sää oli koko viikonlopun oikein otollinen, lämpötila pyöri noin viidessä pakkasasteessa. Lauantaina täällä vietettiin parkkikauden avajaisia ja BatteryParkista löytyikin tekemistä kaiken tasoisille laudalla ja suksilla menijöille. Meininki oli letkeä ja pikkupakkasessa laskijoita lämmitti kuuma mehu ja hodarit.

Sunnuntaina itsenäisyyspäivän juhlinnan kruunasi yöllä satanut paksu lumikerros. Ihanaa puuteria löytyi niin rinteestä kuin metsän puolelta. Aina sitä vaan kesän jälkeen jaksaa uudelleen ja uudelleen hämmästellä, miten paljo nautintoa niin mielelle kuin keholle luonto tuolla rinteessä tarjoaakaan.

Uusivuosiruka

Näillä fiiliksillä ja iso hymy huulilla kohti alkavaa kautta. Etelään palaaminenkaan ei tunnu lainkaan niin vaikealta, koska jo perjantaina 11.12. vietellään Uniridersin pikkujouluja! Kaikki siis sinne paikalle iloitsemaan alkavasta kaudesta ja tapaamaan uusia ja vanhoja tuttuja!

https://www.facebook.com/events/745514892247061/

Lisäksi jokainen kautta suunnitteleva HOXHOX: Ilmoittautuminen Uniridersin Tahkon reissulle on käynnissä! Kaikki kipin kapin varaamaan paikat vuoden hulvattomimmalta laskureissulta!

https://www.facebook.com/events/495937307233733/

Joulukuisin terkuin,

Pauliina

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *