Fuksi-info

Vasara toivottaa onnea kaikille uusille geologian opiskelijoille! Tälle sivulle päivitetään fuksi-infoa jo ennen syksyn orientoivaa viikkoa ja varsinaisten opintojen alkua.

Sivustoa päivitetään kevään ja kesän aikana 2024!

Orientaatioviikko järjestetään  lähitoteutuksena vuonna 2024! Olethan yhteydessä tuutorivastaavaan, jos on kysyttävää tai epäselvyyksiä! (Lauri Suomalainen, etunimi.sukunimi@helsinki.fi)

 

 

Me Vasaralaiset odotamme innolla uusia fukseja!

Muu fuksi-info

Näiltä kotisivuilta löytyy kaikenlaista hyödyllistä tietoa, kuten Fuksin sanakirjaTuutorien esittelyt, Vasaran tapahtumakalenteri ja lista Vasaran virkailijoista. Apua saa aina kun sitä pyytää ja aina kannattaa kysyä kun tulee kysyttävää.

Hyödyllisiä yhteystietoja: (etunimi.sukunimi@helsinki.fi)

 • Tuutorivastaava: Lauri Suomalainen
 • Muut kandivaiheen tuutorit: Aapo Toppila, Topias Järvinen, Usva Salste, Joonas Hyry, Salla Nyyssönen, Olivia Lindroos
 • Kv- ja maisterivaiheen tuutorit: Ea Nimell, Sanni Martikainen

Vasaran jäseneksi liittyminen:

Vasaran jäsenmaksu on pieni (5 euroa/lukuvuosi), mutta jäsenedut hyviä. Vasaran tapahtumien lisäksi jäsenillä voivat mm. osallistua Vasaran ekskursioille ympäri maailmaa. Järjestöllä on myös oikeus valita asukas Helsingin keskustassa sijaitsevaan professori Pentti Eskolan nimikkohuoneeseen.

Vasaran jäseneksi kannattaa liittyä heti kun on saanut yliopiston sähköpostiosoitteen. Tämän jälkeen jäsenmaksun voi maksaa ohjeiden mukaan Vasaran tilille. Ongelmatilanteissa auttavat esimerkiksi tuutorit tai rahastonhoitaja. Vasaran päätiedotuskanava on Vasaran sähköpostilista (vasara-ry ät helsinki.fi)

Muutamia tärppejä:

 • Kasvis eli Kasvihuone tulee fukseille nopeasti tutuksi. Perimätiedon mukaan huoneen nimi tulee kirjoitusvirheestä pohjapiirustuksessa, johon huone oli merkattu kahvihuoneen sijaan kasvihuoneeksi. Kasvikselta löytyy mm. jääkaappi, mikro ja teenkeitin, minkä lisäksi Vasaralla on oma kahvimyynti. Kasviksella jokainen siivoaa omat jälkensä ja tapoihin kuuluu käyttää omaa kuppia.
 • Vasara Facebookissa: Vasaralla on Facebookissa oma tunnus ja ryhmä (Vasara ry), johon liittymällä löytää helposti myös muut järjestön ryhmät, kuten Vasaran sporttisaitti- ja FC Hammertime -ryhmät. Vasaran ryhmässä mainostetaan tapahtumia, jaetaan artikkeleita ja valokuvia sekä nauretaan geologihuumorille. Ryhmän lisäksi Vasaralla on naamakirjassa myös omat sivut, joista kannattaa käydä tykkäämässä: https://www.facebook.com/HYVasara/
 • Vasara Instagramissa: Vasaran löytää myös Instagramista nimellä vasara_ry. Instagramiin julkaisemme tietoa tapahtumista, kuvia tapahtumista, esittelyä toiminnastamme ja muuta kivaa, kannattaa seurata!
  https://www.instagram.com/vasara_ry/ 
 • Fuksiläppäri: Tiedekuntamme uusilla opiskelijoilla on mahdollisuus saada oma kannettava tietokone. Tällä tavalla tiedekunta ja sen laitokset haluavat auttaa uusia opiskelijoita opintojen hyvään alkuun. Periaatteena on, että opiskelija lunastaa koneen omakseen osoitettuaan, että hänen opintonsa ovat käynnistyneet kunnolla. Lisätietoja: https://it.cs.helsinki.fi/fi/fuksilaitteet/
  Huom! Fuksiläppäreitä jaetaan viimeistä kertaa syksyllä 2024.

Hyödyllisiä linkkejä: