Tietoa Vasarasta

Vasara on Helsingin yliopiston geologian opiskelijoiden vuonna 1937 perustama ainejärjestö.

Järjestö vastaa geologian opiskelijoiden edunvalvonnasta ja järjestää jäsenilleen monipuolista toimintaa. Järjestön opiskelijahuoneena toimii Geotieteiden ja maantieteen laitokselta (geologian puoli) löytyvä Kasvis. Vasaran toiminnasta vastaa hallitus, mutta järjestön toimintaa pyörittävät myös muut järjestön virkailijat, joiden vastuulla voi olla esimerkiksi saunailtojen järjestäminen, opiskelijahuoneen siisteyden valvominen, urheilu- ja kulttuuritapahtumien järjestäminen sekä kotisivujen hallinnointi. Vasaran hallitus ja virkailijat valitaan syyslukukauden loppupuolella pidettävässä vaalikokouksessa.

Perinteisiin tapahtumiin kuuluvat Jääkausijuhla, kesätapaaminen, vappupesis ja -sillis, pikkujoulut, laskiaisen kaakao- ja pullatarjoilu, fuksiaiset, saunaillat sekä yhdessä Turun Pultereiden ja Oulun Nikolin kanssa järjestettävä Geologinen kaupunkikartoitus. Vasara tukee jäsentensä liikunta- ja kulttuuritoimintaa sponsoroimalla ryhmäkäyntejä esimerkiksi megazoneen ja kiipeilemään.

Vasaran järjestölehti on optimaalisesti neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Holoseenin Sanomat, johon kaikki jäsenet voivat kirjoittaa juttuja. Holoseenin Sanomat julkaistaan sähköisesti näillä sivuilla.

Vasara pyrkii järjestämään vuosittain yhden pidemmän ulkomaan ekskursion sekä pienempiä täsmäiskuekskursioita kotimaassa. Viime vuosina ekskursiot ovat suuntautuneet muun muassa Norjaan ja Ruotsiin, Azoreille, Irlantiin sekä Islantiin, Yhdysvaltojen mantereelle ja Hawaijille.

Opiskelijatapahtumissa vasaralaiset tunnistaa HOPEANharmaista haalareistaan.