Climate University courses for Summer 2023

Please find here Climate University courses you can study in summer 2023!

Courses with scheduled lectures:

Ilmasto.nyt tutustumiskurssi 2.5.–13.6.2023

Kurssi on ensisijaisesti suunnattu lukiolaisille sekä yliopistossa opintonsa aloittaneille opiskelijoille, mutta kaikki muutkin aiheesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita kurssille! Kurssilla ei ole esitietovaatimuksia. Ilmoittautuminen täällä.

Lisäksi Savonia-ammattikorkeakoulussa on mahdollista opiskella 31.7.2023 mennessä alla näkyvät opintojaksot koodeineen:

JD00BA30-3001 Ilmasto.nyt 5 opJD00BA31-3001 Kestävyys.nyt 5 opJD00BA32-3001 Kiertotalous.nyt 5 op

Opintojaksot ovat tarjolla Savonian Avoimessa ammattikorkeakoulussa osana Ilmastoturvallisuus 30 op osaajakoulutusta.

Continuously available online courses:

Una Europa Micro-Credential in Sustainability, 10 ECTS

Una Europa Micro-Credential in Sustainability is a 10-cr module, consisting of five continuously available courses: Introduction to sustainability, Climate.now, Biodiversity.now, Political Economy of Sustainability and Sustainability and the Arts.

Introduction to sustainability, 3 ECTS

Introduction to sustainability (based on Climate University course Sustainable.now) is continuously available as Massive Open Online Course (MOOC) via University of Helsinki. Registration via course learning platform.

Johdatus kestävän tulevaisuuden opintoihin, 3 op

A osa jatkuvasti auki etäsuoritteinen UEF tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat kurssikoodilla 5319404 .  Kestävyysopintojen verkoston kumppanikorkeakouluille (Jyväskylän yliopisto, Itä-Suomen yliopisto ja Turun yliopisto): kurssi suoritettavissa ilmaiseksi, ilmoittautuminen verkoston www-sivun kautta. Muut ilmoittautuvat avoimen yliopiston kautta  19.6. mennessä.

Climate.now / Ilmasto.nyt, 2 ECTS

Climate.now (2 ECTS) is continuously available as Massive Open Online Course (MOOC) via University of Helsinki here.

Climate.now / Ilmasto.nyt (2 ECTS) can also be studied in University of Eastern Finland with course code 3352711, either in English or in Finnish. Course is also open via open university here.

Kiertotalous.nyt / Circular.now, 3 ECTS

Kiertotalous.nyt / Circular.now course is available on a continuous basis – University of Helsinki students can register with the course code MAAT-051, other Climate University students here and others here (see the last link also for more info). The course is available both in English and in Finnish.

Leadership for sustainable change, 2 ECTS

Leadership for sustainable change is also available on a continuous basis for University of Helsinki students (course code ATM383, see course page for more info) and for Climate University students (registration here).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *