VERKOSTO

VERKOSTON TOIMINTAliput

Eurooppa-tutkimuksen verkosto on Helsingin yliopiston alainen monitieteinen tutkimusyksikkö, jonka tehtävänä on harjoittaa ja edistää Eurooppa-tutkimusta. Eurooppa-tutkimuksen verkosto rahoittaa tutkimushankkeita, edistää monitieteistä yhteistyötä tutkijoiden ja tutkimusprojektien välillä, koordinoi Meudos-tohtorikoulua sekä järjestää lukuisia seminaareja ja vierailuluentoja. Verkosto vastaa lisäksi EU-opintokokonaisuudesta ja englanninkielisestä maisteriohjelmasta (MES) sekä Helsingin yliopiston osallistumisesta kansainväliseen Europaeum-yliopistoverkostoon.

Eurooppa-tutkimuksen verkoston keskeisinä toimintamuotoina ovat tutkimushankkeiden tukeminen, tutkijakoulutus, tieteelliset seminaarit sekä muut vastaavat toiminnot jotka lisäävät yhteistyötä tutkijoiden ja tutkimusprojektien välillä Eurooppa-tutkimuksen kaikilla tieteenaloilla. Verkosto pyrkii myös edistämään tutkijoiden kansainvälisiä yhteyksiä ja yhteistyötä.

 Tutkijakoulutus

Verkosto koordinoi monitieteistä Eurooppa-tutkimuksen alan tutkijakoulutusta ja tarjoaa useille tutkijakoulutettaville työtiloja. Verkostolla on myös omia tutkijakoulupaikkoja. Katso tarkemmin kohdasta tutkimus-sivuston alta.

Tutkimushankkeet ja rahoitus

Eurooppa-tutkimuksen verkosto rahoittaa alan tutkimushankkeita vuosittain jaettavista määrärahoista. Lisätietoa.

Opintokokonaisuudet

Verkosto vastaa Helsingin yliopiston EU-opintokokonaisuudesta sekä englanninkielisestä Master of European Studies -maisteriohjelmasta. Lisätietoa.

Europaeum-verkosto

Europaeum on eurooppalaisten huippuyliopistojen yhteenliittymä, jonka tavoitteena on mm. edistää jäsenyliopistojensa välistä tutkimusta ja yhteistyötä. Eurooppa-tutkimuksen verkosto koordinoi Helsingin yliopiston osallistumista Europaeum-verkostoon. Lisätietoa.

Tapahtumia

Eurooppa-tutkimuksen verkosto järjestää säännöllisesti lukuisia tapahtumia, joista monet ovat yleisölle avoimia.

  • Helsingin yliopisto tutkii Eurooppaa -seminaarit.
  • Eurooppa-tutkimuksen tutkijaseminaarit
  • Vierailijaluennot ja keskutelutapahtumat
  • Tieteelliset konferenssit ja seminaarit