Tulevaisuuden Sopenkorpi

Tulevaisuuden Sopenkorpi, miltä se näyttää? Nykyään siellä näyttää tältä:

DSC_0417 DSC_0419 DSC_0424 DSC_0426 DSC_0432 DSC_0434

Muutoksen tuulet puhaltavat Sopenkorven kaduilla ja pihoilla. Asemakaavan muutos on laitettu vireille vuonna 2011. Tällä hetkellä prosessi on luonnosvaiheessa ja erilaisia muutosvaihtoehtoja on esitetty. Asian tiimoilta on järjestetty tänä vuonna myös ideatyöpaja. Tuoretta ideointia voit käydä lukemasta täältä: https://www.lahti.fi/PalvelutSite/KaavoitusSite/Documents/kooste_sopenkorpi_25022016.pdf

Myös meidän ryhmässämme heitettiin muutama ajatus, siitä miltä Sopenkorpi voisi tulevaisuudessa näyttää. Alueella voisi olla ainakin asuintaloja ja kauppa. Uskoisimme, että alueella on paljon potentiaalia.

Vaikka Sopenkorpi on tällä hetkellä karu ja rumakin alue, osasi se myös yllättää. Alueelta löytyy monia hienoja vanhoja teollisuusrakennuksia. Toivon mukaan niitä uskalletaan säästää purkamiselta, vaikka rakennusten restaurointi tuskin on halpaa hommaa. Asemakaavan muutossuunnitelmissa on onneksi esitetty muutamien rakennusten suojelua. Tällaiset vanhat rakennukset lisäisivät varmasti alueen omaleimaisuutta ja tunnelmallisuutta.

Tietoa kirjoittajasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *