Postvappu hampparit

Kasvishampparin voi toteuttaa usealla eri tavalla. Tänään kasviskeskiviikko esittelee yhden mahdollisen version! Sämpylänä tässä purilaisessa toimii Vaasan hampparisämpylät. Todella hyvää, etenkin uunin jälkilämmössä lämmitettyinä! Lisätäytteenä voi käyttää vaikkapa salaattia, tomaattia, ketsuppia ja itsetehtyä guacamolea. Kasvispihvit: 2 prk valkopapuja muussattuna esim. haarukalla 1 sipuli valkosipulia 1 prk herkkusieniä pienittynä ja pannulla paistettuna Mausta esim. juustokuminalla, suolalla, paprikalla, pippurilla […]

Vegaaninen kerma-perunatoffee

Tänään blogissa esittelemme vähän erikoisemman, mutta herkullisen karkkireseptin, joka sopii tosi hyvin myös sujautettavaksi vapun eväskoriin. Tässä vegaaniliiton reseptissä toffee saa suussasulavaa pehmeyttä perunasta. Kokeile!  ** Vegaaninen kerma-perunatoffee  Ainekset: 2 dl kaurakermaa 3 dl sokeria 2 rkl margariinia (30 ml) 2 dl muussattua perunaa 2 dl pähkinärouhetta (esim. cashew tai hassel) n. 0,5 tl kardemummarouhetta […]

Vegaaninen pasha

Pääsiäinen on takana päin, mutta miksi pääsiäisherkkujen syömisen pitäisi muka loppua?Tämä herkullinen vegaaninen versio pashasta sopii hyvin syötäväksi vielä pitkään pääsiäisen jälkeen. Vegaanin pasha neljälle Ainekset 2 dl soija- tai kaurakermaa 1,5 dl sokeria 4 rkl maissitärkkelystä 100 g margariinia 400 g maustamatonta soijarahkaa tai -tuorejuustoa 1/2 dl (tai enemmän) rusinoita 1/2 sitruunan mehu ja […]