Vegaaninen pasha

Pääsiäinen on takana päin, mutta miksi pääsiäisherkkujen syömisen pitäisi muka loppua?Tämä herkullinen vegaaninen versio pashasta sopii hyvin syötäväksi vielä pitkään pääsiäisen jälkeen.

Vegaanin pasha
neljälle

Ainekset

2 dl soija- tai kaurakermaa
1,5 dl sokeria
4 rkl maissitärkkelystä
100 g margariinia
400 g maustamatonta soijarahkaa tai -tuorejuustoa
1/2 dl (tai enemmän) rusinoita
1/2 sitruunan mehu ja kuori
2 tl vaniljasokeria

Tee näin

Sekoita vegaaninen kerma sokerin ja maissitärkkelyksen kanssa ja kiehauta seos liedellä. Nosta kattila liedeltä heti ensimmäisen kuplan noustessa pintaan ja lisää sitten margariini. Sekoita, kunnes margariini on sulanut kokonaan.

Anna seoksen jäähtyä hetki esimerkiksi vesihauteessa ja vuoraa sillä välin pashavuoka tai vaikkapa siivilä joko kostutetulla sideharsolla tai kahvisuodattimilla. Lisää sitten pashaseokseen vegaaninen rahka tai tuorejuusto, rusinat, sitruunan mehu ja kuori sekä vaniljasokeri.

Kaada seos vuokaan tai siivilään. Koska pashasta tippuu nestettä sen tekeytyessä jääkaapissa, kannattaa vielä vuoan tai siivilän alle laittaa jokin syvä astia. Anna sitten pashan tekeytyä jääkaapissa vähintään kahdeksan tuntia.

Kun tarjoat pashan, nosta pashavuoka tai siivilä ulos syvästä astiasta ja kumoa pasha sitten lautaselle. Poista harso tai kahvisuodattimet pashan päältä. Täyteläinen pääsiäisherkku on valmis!

 

Vinkki! Käykö pashan syönti sellaisenaan jo tylsistyttämään? Siitä voi myös tehdä helposti jäätelöä! Siirrä vain pasha laakeaan muovirasiaan sen tekeydyttyä yön yli jääkaapissa ja laita pakastimeen. Pashajäätelö on valmista nautittavaksi muutaman tunnin kuluttua!