Vegaaninen porkkanakakku

Tämä porkkanakakku on todellinen luottoresepti, joka sopii joka tilanteeseen ja maistuu kaikille. Myös pääsiäinen tarjoaa täydellisen tilaisuuden leipoa mehevää kakkua perinteisempien pääsiäisherkkujen rinnalle tai korvaajaksi – kakun värimaailma sopii nimittäin täydellisesti pääsiäispöytään.

Resepti on alun perin julkaistu ihanassa Saara Törmän leivontakirjassa Saa vaivata (Like 2003), ja sittemmin sitä on varioinut esimerkiksi Chocochili, mistä tämä versio on hyvin pienin muutoksin poimittu. Erinomainen resepti siis!

PORKKANAKAKKU

  • 4,5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
  • 3,5 dl fariinisokeria tiiviiksi puristettuna
  • 2 dl öljyä
  • 1,5 dl soijamaitoa tai vettä
  • 5,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl soodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa

Kuorrutus:

  • 100 g margariinia
  • 1-1,5 prk (noin 220 g) maustamatonta soija- tai kauratuorejuustoa
    • Esim. Oatly På Mackan sopii erinomaisesti. Sheese-merkkinen tuorejuusto taas on aivan liian suolainen tähän tarkoitukseen.
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristeeksi:

  • mantelirouhetta pinnalle
  • koristeeksi on helppo askarrella kuoritusta porkkanasta ja jonkin yrtin tai salaatin lehdistä pieniä porkkanoita
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele kakkuvuoka margariinilla ja pyörittele vuoassa vehnäjauhoja, kunnes vuoan sisäpinta on tasaisesti jauhotettu.
  3. Mittaa kulhoon fariinisokeri, öljy ja soijamaito. Sekoita.
  4. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne sokeriseokseen. Sekoita joukkoon vielä raastettu porkkana.
  5. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista sitä noin 45 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa.
  6. Anna jäähtyä.
  7. Sekoita kuorruteen aineet yhteen ja levitä se kakun päälle. Koristele kakku mantelirouheella.
  8. Tarjoa ystäville!

 

Ihanaa pääsiäistä!