Categories
Tapahtumat ja tempaukset

Vegaaniset laskiaispullat

Laskiainen on pian täällä, joten ei liene parempaa tapaa startata kasviskeskiviikot kuin vegaanisella pullaohjeella! Eväät eläintuotteettomaan laskiaiseen on hyvin helppo valmistaa. Kaupassa myytävät hillot ja mantelimassapötköt ovat miltei poikkeuksetta vegaanisia. Maitopohjaisen kermavaahdon voi korvata helposti soija- tai kauravispillä. Ihanan raikkaan vaahdon valmistat myös kookoskermasta tai -maidosta. Viilennä tetraa tai tölkkiä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, avaa purkki ja kaavi päällä oleva kiinteä massa vatkauskulhoon. Vatkaa parin minuutin ajan, mausta halutessasi vaniljasokerilla ja voilà!

Kiireinen saattaa turvautua pakastepulliin, joista Frian gluteenittomat sekä Pirkan vehnäpullat ovat sattumalta vegaanisia. Mikään ei kuitenkaan voita kotitekoista pullaa, joten alla on myös aloittelevalle jauhopeukalolle sopiva resepti suussasulavan pehmeisiin pulliin!

 

 

Vegaaniset pullat

75 g vegaanista margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon tai sininen Keiju)

2,5 dl vettä

25 g hiivaa

1 dl sokeria

1½ tl suolaa

1½ tl kardemummaa

6-7 dl vehnäjauhoja

1 rkl kasvimaitoa tai sokerivettä

(rae- tai kidesokeria koristeluun)

 

1. Sulata margariini kattilassa tai varovasti mikrossa, lisää vesi ja lämmitä kädenlämpöiseksi (n. 37 astetta).

2. Murenna hiiva margariinin ja veden joukkoon. Lisää sitten vähitellen sokeri, suola, kardemumma ja suurin osa jauhoista. Sekoita kunnes taikinasta tulee notkeaa, ja lisää jauhoja tarvittaessa.

3. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia.

4. Alusta taikina, muotoile siitä n. 10 pullaa ja aseta ne pellille. Anna pullien kohota vielä 30-45 minuuttia liinan alla.

5. Sivele pullat kasvimaidolla tai sokerivedellä ja koristele haluttaessa raesokerilla. Paista pullia noin 15 minuuttia uunin keskitasolla. Anna pullien jäähtyä ennen tarjoilua.