Alumnigalleria

Koska pandemia pisti ekskursiot tauolle, innovoimme Kontaktissa uuden tavan tutustua sosiologien työelämään! Kontaktin Alumnigalleriassa sosiologian alumnit kertovat työnkuvistaan ja kokemuksistaan työelämässä.

Haastatteluja olivat toteuttamassa Kontaktin vuoden 2021 työelämävastaavat Katri ja Varpu.

Jos tälle sivulle upotetut videot eivät näy, niin pääset katsomaan ne myös YouTubesta.

Susanne Nylund – Metsähallitus

Susanne Nylund kertoo työstään palvelumuotoilijana Metsähallituksella. Kansallispuistojen ja kouluttamisen parissa työskentelevä Susanne myös selittää, mitä se palvelumuotoilu oikein tarkoittaakaan.

”Nimeni on Susanne Nylund, olen sosiologi, palvelumuotoilija ja asiakasymmärrysasiantuntija. Minulle tärkeitä teemoja yhteiskunnassa ovat osallisuus, luonto ja tasa-arvo. Tällä hetkellä olen töissä Metsähallituksessa erikoissuunnittelijana ja vedän palvelumuotoilun pilottihanketta. Arjessa tykkään liikkua luonnossa, vaeltaa tuntureilla, leipoa hapanjuurileipää ja tanssia Lindy Hoppia. Tällä hetkellä odotan pääseväni taas leffafestareille, taidemuseoihin ja julkisiin saunoihin.”

Haastattelu tekstimuodossa.

Elina Tuusa – Helsingin kaupunki

Elina Tuusa kertoo projektisuunnittelijan työstään Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla. Elinalle tärkeiksi teemoiksi ovat muodostuneet koulutuksellinen tasa-arvo, kansainvälisyys ja yhdenvertaisuus.

”Olen Elina, 33-vuotias sosiologi, ja tehnyt töitä pääasiassa julkisella puolella vuodesta 2012 lähtien. Minulle tärkeiksi teemoiksi ovat muodostuneet koulutuksellinen tasa-arvo, kansainvälisyys ja yhdenvertaisuus. Teen tällä hetkellä töitä maahanmuuton ja yhdenvertaisuuden parissa Helsingin kaupungilla kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla. Arvostan työn ja muun elämän tasapainoa sekä kiireettömyyttä. Tykkään liikkua luonnossa, pyöräillä ja käydä julkisissa saunoissa. Haaveilen muuttamisesta takaisin Itä-Afrikkaan.”

Haastattelu tekstimuodossa.

Heta Hölttä – Seta ry

Heta Hölttä kertoo työstään yhdenvertaisuuden ja vaikuttamisen asiantuntijana Seta ry:llä sekä jakaa ajatuksiaan tietotyön kuormittavuudesta, asiantuntijaksi kasvamisesta sekä tietenkin siitä, miten sosiologia näkyy työelämässä.

”Nimeni on Heta Hölttä, olen 30-vuotias helsinkiläinen. Olen tehnyt töitä yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien teemojen parissa järjestöissä vuodesta 2016. Tällä hetkellä suunnittelen väitöskirjan tekemistä. Olen kiinnostunut tulevaisuudesta fossiilikapitalismin jälkeen ja mun lempiasioita on lukeminen, uiminen ja luonnossa liikkuminen.”

Haastattelu tekstimuodossa.