”Lastenkirjallisuus luo yhtenäistä kansallistunnetta”

Toisen lähitapaamisen jälkeen jäimme arvioimaan juuri pitämäämme esitystä tutkimustapasuunnitelmastamme. Saimme mielestämme yllättävän hyvää palautetta tehdystä suunnitelmastamme. Palautteesta tuntui saavan reippasti lisäbuustia tekemiseen ja ajatellen kurssin jatkoa, hymyissä suin siis täytimme ja pohdimme arviointia. Kriittinen pohtiminen saattoi kuitenkin olla hieman haastavaa positiivisen palautteen saamisen jälkeen (ennen esitystä olisimme varmaankin arvioineet toisin). Saimme kuitenkin arvioinnin tehtyä ja tapaamisen lopuksi otimme vielä sähköpostilla yhteyttä nimikkotutkijaamme sopiaksemme tapaamisesta.

Toinen ryhmätehtävä piti sisällään myös nimikkotutkijan tapaamisen ja haastattelemisen. Tapasimme nimikkotutkijamme Jaana Pesosen keskiviikkona 2.10. Aurorassa. Tapaamiseen olimme valmistautuneet lukemalla Pesosen artikkelin Monikulttuurisuudesta Tatun ja Patun Suomessa: Kansallista tarinaa rakentamassa vai uudenlaista suomalaisuutta tuottamassa? (2017 / Kirjallisuudentutkimuksen Aikakauslehti Avain) ja miettimällä kysymyksiä. Aloitimme haastattelun kysymällä saammeko äänittää ja kuvata materiaalia tapaamisesta, tähän saimme luvan. Itse tapaaminen ja haastattelu etenivät mukavasti ja kokonaisuudessaan kyselimme ja juttelimme artikkelista ja sen aiheista noin 40 minuuttia. Meille selvisi esimerkiksi että Pesonen on kirjoittanut tämän artikkelinsa, koska hän ei ollut saanut mielestään sanottua kaikkea haluamaansa aiemmassa väitöskirjassaan, joka käsitteli samaa aihetta. Saimme muitakin hyviä vastauksia, joista saimme myös lisää miettimisen aiheita. Mielenkiintoista oli esimerkiksi kuulla,ettei monikulttuurisuutta  lastenkirjallisuudessa olla juurikaan tutkittu Suomessa, vaikka siitä on noussut esimerkiksi Yhdysvalloissa kiivaitakin väittelyitä ja poliittista vääntöä. Lopuksi sovimme vielä yhteydenpitotavasta loppukurssin ajaksi.

Tämän ja edellisviikon tapaamisista koostimme pienen videon, jonka halusimme liittää osaksi blogipäivitystämme.

https://www.youtube.com/watch?v=aFPpT7CNPk0&feature=youtu.be

7 kommenttia artikkeliin ””Lastenkirjallisuus luo yhtenäistä kansallistunnetta””

  1. Vau!
    Hieno idea taltioida työskentelyä videon muodossa. Se tuo blogiin uuden ulottuvuuden.
    Jäin kuitenkin miettimään, muistittehan nimikkotutkijan lisäksi pyytää kuvausluvan taustalla näkyviltä kanssaopiskelijoilta? Vlogaus paikkaa voisi jatkoa ajatellen miettiä.

    Vlogi itsessään on erittäin mielenkiintoinen ja jään innolla odottamaan seuraavia postauksia.

    Jenni- pedagoginen johtajuus

    1. Moi!
      Kiitos kommentistasi ja kiva, että tykkäsit meidän vlogistamme 🙂
      Emme toivoneet kuvaamisen häiritsevän/loukkaavan ketään, sillä kuvasimme julkisella paikalla. Olemme kuitenkin valmiita muokkaamaan videota, mikäli joku, joka esiintyy videolla, kokee sen loukkaavana.

      Ystävällisin terveisin,
      Lastenkirjallisuus-ryhmä

  2. Itsearviointi on tärkeä osa ammattitaitoa ja onkin mukava lukea että olette saaneet lisäbuustia positiivisesta palautteesta.
    Loistava idea tallettaa haastattelu, sillä tuollaisessa tilanteessa menee väkisinkin osa asioista ohi eikä kaikkea pysty ylös kirjoittamaan. Varsinkin jos kaikki eivät pääse paikalle tapaamaan tutkijaa, niin myös he pääsisivät kuulemaan tutkijaa eivätkä olisi toisten muistiinpanojen varassa. Pitääpä muistaa tämä jatkossa.

      1. Moi ja kiitos kommentistasi! 🙂
        Positiivinen palaute antoi tosiaan lisäbuustia ja sai meidät toimimaan rohkeammin.
        Kiva myös kuulla, että sait uusia ideoita postauksemme sisällöstä.

        Ystävällisin terveisin,
        Lastenkirjallisuus-ryhmä

  3. Moi,

    Teidän vloginne tuo ihanaa vaihtelua blogikirjoituksiin ja kiva, että palaute innosti jatkamaan työntekoa! Olemme lukeneet vanhan Tatun ja Patun Suomi kirjan ja tutkimuksenne seuraaminen on saanut kiinnostuksemme heräämään ja haluaisimme lukea päivitetynkin kirjan sekä tutustua tutkimukseen tarkemmin.

    Onko teille syntynyt uusia kysymyksiä tai ajatuksia tutkijan tapaamisen jälkeen, kun tapaamisesta on kulunut jo melkein kuukausi?

    Heidi ja Pinja/ Tiede ja teknologia

    1. Moi!

      Kiitos kivasta kommentista <3 Mekin ollaan kiinnostuneita aiheestamme.

      Meille on tullut muutamia kysymyksiä, jotka aiomme kysyä tutkijatentissä. Esimerkiksi: Mikä on tutkimuksen arvo/relevanttius sellaisenaan?

      Terkuin Lastenkirjallisuus-ryhmä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *