Metsämätäs-miniryijy

Luonnonväriaineet ja ilmiölähtöisyys kurssilla yhtenä harjoituksena oli miniryijyn valmistus. Aiheeksi meille annettiin metsämätäs.

Kauniita luonnonväreillä värjättyjä lankoja saimme yliopistolta, joita käyttämällä minäkin omani tein. Työhöni valitsin omaa silmääni miellyttäviä lankoja ja lyhyen pohdinnan jälkeen lähdin työstämään niitä.

Toteutin oman ryijyni ryijykoukun avulla, jolloin nukka leikataan valmiiksi pätkiksi. Työssäni minulla on aina kolme lankaa yhtä ruutua kohden.

Kokeilin eri väriyhdistelmiä, mielessäni syksyinen metsä. Vihertävät langat kuvastavat sammalikkoa, rusehtavat ja punertavat puolestaan jo kuihtumassa olevaa kasvillisuutta, sekä maahan pudonneita lehtiä. Metsän kasvillisuus on syksyisin aika pitkää ja rentoa, siksi jätin oman työnikin rennoksi ja huolettomaksi.

Tämä harjoitus opetti itselleni sen, kuinka kaikki luonnonväreillä saadut värit sointuvat kauniisti yhteen. Kokosimme päivän päätteeksi työmme samalle pöydälle ja saimme huomata niiden sopivan kauniisti yhteen erilaisuudestaan huolimatta. Yksittäin nämä pienet työt eivät ehkä ole niin edukseen, mutta yhdessä niistä tuli näyttävä ja mielenkiintoinen kokonaisuus.

Eleonoora Koskinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *