Miniryijy Metsä

Lähdimme ideoimaan miniryijyä metsä-teemalla ja sieltä löytyvistä mättäistä. Ideoinnissani lähdin liikkeelle ajatuksesta metsän eri kerroksista, sammaleista, varvuista ja kanervista. Näiden mukaan valitsin värit ryijyyn. Väreiltään luonnonväreillä värjätyt langat sointuvat kaikki kauniisti yhteen.

Ryijyn valmistus oli minulle tekniikkana täysin uusi. Valitsin tekniikaksi neulalla ompelun. Käytin langan paksuuden mukaan joko neljää tai useampaa lankaa. Huomasin työn edetessä, että saadakseen tiivistä ja peittävää pintaa, oli hyvä käyttää useampaa lankaa. En tehnyt varsinaista suunnitelmaa, vaan etenin värien kanssa luovasti. Langat leikkasin noin samanmittaisiksi. Ryijynukan pituutta vaihtelemalla olisi saanut pintaan erilaista ilmettä.

Ryijyn valmistus oli hyvin inspiroivaa. Tekniikka oli helppo oppia ja työn tekeminen vei mukanaan. Lopputulos ilmentää mielestäni metsän mättäitä ja värit sointuvat kauniisti yhteen. Pienen ryijyn tekeminen oli melko nopeaa. Yhdessä koko ryhmän ryijyt muodostivat hienon kokonaisuuden. Ajattelen, että tällainen miniryijy idea olisi oiva käsityö monelle erilaiselle ryhmälle

Noora Tommila

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *