Lux Humana – Viikon kirja 49 / 2010 : Samassa valossa

Jussi Lehtonen : Samassa valossa – näyttelijäntyö hoitolaitoskiertueella , (2010)

 

Kustantajan kuvaus:

“Samassa valossa vie lukijan hoitolaitoskiertueelle näyttelijän seurassa. Kirjassa tarkastellaan näyttelijyyttä ja esitystaidetta tavallisesta poikkeavan yleisökontaktin kautta. Näkökulma teatterin tekemiseen ja hoitotyöhön muuttuu, kun taiteella ajatellaan olevan terveyttä parantavia vaikutuksia. Teos on myös kiertuetaiteilijan ja esitystapahtumaa suunnittelevan yksikön käsikirja. Siinä pohditaan, minkälaisiin käytännön haasteisiin ja mahdollisuuksiin törmätään, kun järjestetään kulttuuritapahtumaa esimerkiksi psykiatrisella osastolla, dementiayksikössä tai vankilassa. Samassa valossa rakentuu Jussi Lehtosen kiertuepäiväkirjan ympärille. Äänessä ovat vuoroin itse esiintyjä, vuoroin katsojat, vuoroin yksiköiden työntekijät. Kirja on suunnattu erityisesti esiintyville taiteilijoille sekä terveydenhuollon ja sosiaalityön ammattilaisille. Kirjan valokuvat on ottanut valokuvataiteilija ja tutkija Hanna Weselius. Valokuvissa pääroolissa ovat katsojat ja heidän kontaktinsa vierailevan esiintyjän kanssa. Myös hoitolaitosten interiöörit ja tunnelmat välittyvät niistä voimakkaina.”

Saatavuus Helka-tietokannassa:

https://helka.linneanet.fi/cgi-bin/Pwebrecon.cgi?LANGUAGE=Finnish&DB=local&Search_Arg=978-952-5524-85-7&SL=None&Search_Code=020B&CNT=50&HIST=1&init=1

 

‘Rakkaus ei ole ajan narri’.

Jussi Lehtosen monologiesitys Shakespearen sonetteihin.

9.12.2010 Biomedicumissa

 

Artikkeleita:

Shakespeare joutui sairaalaan ja vankilaan

Jussi Lehtosen laitoskiertue poiki käsikirjan erityisryhmille esiintymisestä

Marko Leppänen

HS 3.5.2010

http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Shakespeare+joutui+sairaalaan+ja+vankilaan/HS20100503SI1KU01694

 Hoitotyöhön tukea taiteesa

Aino Ukkala

Tesso 7.5.2010

http://dialogi.stakes.fi/FI/arvostelupankki/71.htm

Painava pamfletti avarissa kansissa

Terhi Hannula

Turun Sanomat 2.5.2010

http://www.ts.fi/online/kulttuuri/arviot/kirjat/128690.html

Lux  Humana on lääketieteen opiskelijoille  ja terveydenhuollon  ammattilaisille suunnattu humanistinen kirjakokoelma Terkossa. Siellä voit tavata ylioppilas Raskolnikovin, Sinuhe egyptiläisen ja Nalle Puhin ; voit tutustua Tsehovin, Kafkan tai Kierkegaardin maailmoihin ; voit perehtyä lääketieteen  filosofiaan, sosiologiaan tai historiaan. Lähes 3000 kokoelmaan tarkoin valittua teosta odottaa sinua, joka haluat avartaa näkemystäsi ihmiselon eri puolista.

Tervetuloa tutustumaan kokoelmaamme virtuaalisesti http://www.helsinki.fi/kirjasto/terkko/lux/
tai paikan päällä Terkossa (Haartmaninkatu 4).

*****

©Koonnut: Lassi Pohjanpää, Helsingin yliopiston kirjasto, Meilahden kampuskirjasto Terkko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *