Mentorit kokoontuivat välitapaamiseen

Helsingin yliopiston ryhmämentorointiohjelma on edennyt puoleen väliin, ja mentorit kokoontuivat välitapaamiseen 3.2.2015.

Tilaisuus oli tiivis ja vapaamuotoinen. Mentorit ovat selkeästi sitoutuneita tehtäväänsä, antavat suuren panostuksen ryhmillensä ja ovat kiinnostuneita pohtimaan myös omaa toimintaansa mentorin roolissa.

Ryhmien työskentely on pääsääntöisesti edennyt hyvin. Haastavassa työmarkkinatilanteessa monissa ryhmissä on korostunut työnhakutaitoihin liittyvät kysymykset. Ryhmissä onkin annettu esimerkiksi CV-palautetta ja jaettu rekrytointivinkkejä.

Aktoreita on mietityttänyt kysymykset kuten, millaisiin tehtäviin pitäisi suunnata, mitä kaikkea omalla tutkinnolla voi tehdä, miten itseään voisi markkinoida ja millaisia vaatimukset työnantajien puolesta ovat. Keskeistä on monesti oman kokemuksen, osaamisen ja vahvuuksien tunnistaminen ja sanoittaminen. Nämä ovat urasuunnittelun keskeisiä kysymyksiä.

Mentorit ovat jakaneet omaa arvokasta asiantuntemustaan kukin oman taustansa pohjalta mm. sosiaalialan eettisistä kysymyksistä, perheen ja työelämän yhdistämisestä tai vaikkapa puheviestinnän taidoista.

Työskentelytapana on tähän mennessä käytetty pääasiassa ryhmäkeskusteluja, ja suunnitteilla on organisaatiovierailuja.